I imam jednu pricu o tome kak bake i dede izgube zdrav razum kad su u pitanju unuci🤦🏼♀️ mali je prekjucer imao ispad jer sam popila euthyrox a on je htio da mu pokazem tabletu i poceo se derati da popijem jos jednu na kaj sam ja naravno rekla da ne dolazi u obzir, nakon toga je urlao jos pola sata. Ispricam to svojima i kaze meni tata da sam mogla popiti aspirin ili tak nesto samo da prestane plakati 😳 znaci oni njemu nikad al nikad ne kazu za nista da ne moze i opcenito mu apsolutno sve popustaju🤦🏼♀️
Zarica,ovo bi ja htjela da mogu kaj se tice hrane da sam tak flegma, al ja od kad se rodio imam neki strah ak ne pojede jedan obrok da cu mu se neznam kaj dogoditi 😂 moram i tu malo ocvrsnuti.
Termin je 15.2., jos ne znamo spol.
Jos sam kod svoje socijalne ginekologice koja je bila uzasno bezobrazna i ponasala me ko da me prvi put u zivotu vidi pa cu ju traziti da mi da uputnicu za bolnicu opet. Radila mi je briseve i krvnu sliku sa tsh jos pocetkom 7.mjeseca i rekla je da ce mi nalaze reci 22.8. kad me narucila na pregled jer je na godisnjem bila.
Ja sam dosla drugi dan po nalaz jer mi je bio najbitniji tsh da javim endokrinologici. Dolazim u 18:30 (njoj je radno vrijeme do 19:00) i ona izlazi iz ordinacije sa torbom i bas se jako derala da kaj ja izvodim.
Ovak se ok osjecam, samo sam uzasno umorna i imam osjecaj ko da imam 100 kila 🤦🏼♀️ sad sam u 14. tjednu pa se nadam da ce mucnine proci.
Red Fox, cestitam pa bas mi je drago zbog vas :) Ma ok je malo ocajavat kak bude to opet zgledalo:) Ja sam jednom pomislila da sam mozda opet trudna i kak me nespremnu uhvatilo bas sam bila nekak zbedirana i zabrinuta, a inace znam da zelim jos djece. Velke su to stvari. A o tim socijalnim ginekolozima nemam jedne pozitivne rijeci, vec sam pisala svoje traume zbog kojih se uopce bojim ici kod bilo koga od njih.
Stav oko hrane smo izgradili uceci od drugih, proucavanjem i informiranjem. Ne znam dal bi bila flegma oko toga da tako nije bilo, mislim da nebi. Jer prije niti nismo imali ovakve stavove. Al sad nam je nekak sve to cime se vodimo potpuno prirodno. E i nije lose osjecati glad, cak dapace :)
Red fox čestitam 🎉🎉
Mikio, taj put se dere 2 sata, sljedeći put sat vremena, pa onda pol sata i 5.put će bez drame napravit to što se od nje traži. Tako rade i u vrtiću i nema ništa loše u tome da nauče poštivati pravila.
LoSa, savjet za vrt, ja sam sadila ove godine pa sam kao iskusna 🤣 nemoj se mučiti sa flancima da ih sama sijes u veljaci/ozujku nego sve kupi u poljoprivrednoj apoteci/trznici. Bili su po 10centi salate, do 30-50c paprike i paradajzi. Krastavce, mahune/grah, tikvice, mrkvu i luk sijes direktno u gredicu oni uspijevaju i u najgorim uvjetima valjda. Nije vrijedno mučenja (ja sam svoje uzgajala od cca 2 mjeseca, prenosila ih po kući, zaljevala) da bi na kraju neki dan sve plamenjaca ih sredila. A cvjetaču sam sijala jedno 5 puta, na kraju kupila flance pa mi i to neke gusjenice pojele.. Ja sam to sve prirodno, bez kemije. I dosta toga uspije :)
Sretno
Red Fox, nisam iskomentirala baku i dedu A ispad zvuci slicno kakve i moj ima. A i ta odgovaranja. Velim mu da sam ljuta zbog neceg sta je napravio, a on iz petnih zila da je ljut na mene sto mu to uopce govorim. Ili kad krenem nesto da mu prigovorim, a on se izdere da sad on prica i neka ga slusam. Sto takvih stvari dnevno. A psovke i dalje nije jos izustio, al zna mi reci da sam glupa. Ja mu nes kazem da napravi i sam cujem 'Ti si glupa'🙈 Nije tolko cesto, al zna mu doc povremeno. Pa se jos i na muza naljutim sto i on ne odreagira kad cuje tako nestoI ne znam kak je kod vas, ali tooooliko je spor sa svime. Ja natrpana s vrecama i stvarim za plazu. I samo treba uzet bic, a on prvo slaze svojih pet igracaka u torbicu na bicu po tocnom slijedu i u tocnu pozu, pa namjestanje torbice, pa zapletanje oko vrata, pa malo proucavanja stvari na zidu... a ja kipim sa strane. I tak je spor za sve zivo, jednostavno ko da mu je prevelik ponos da bi samo poslusao odredjenu uputu pa mora prije toga deset drugih stvari napraviti. Tako je uvijek za svaku sitnicu. Bas da ispalis dok cekas sa strane da predstava zavrsi.
Cure ja uskacem ovdje iznenada jer trazim pomoc s savjetima😔
Imam curicu 2 god i sad za 3 mj trebam rodit deckica.
Ustanovljeno nekidan kod doktora da decko ima hidronefrozu jednog bubrega.
Tako sva isprepadana puno citam pa rekoh da pitam dal ima netko od vas saznanja o tome🙈?
👩39god
👨38god
Amh 0.37ng
Sve drugo uredno🥰
2021 rodena Ivf-om 👧🏼
3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩
Red fox 🙂💕 cestitam i da bude sve super do kraja trudnoce. I naravno jos bolje poslije.
Hani nadam se da ce ti se zelja ostaviti barem sa 1 embricem, a tko zna mozda i oba. Planiras vratiti oba odjednom ili 1 po 1?
Rina pozdrav, moja djevojčica je rodena sa prosirenim bubreznim kanalićima. Isto je IVF beba, al mislim da to enma veze. Ona je imala na oba bubrega. Nisu bila velika proširenje al su bila. Odmah po rođenju sam spomenula to neonatologici pri otpustu iz bolnice te smo dobili termin za daljnje pretrage već sa 3 mjeseca. Važno je utvrditi dal im se urin vraca ili ne u bubrege tzv reflux mokrace. Na te pretrage je najbolje ići sto je beba manja jer su onda mirniji i lakse izvedivo. Meni kad sam cula za te silne pretrage mi je srce stalno na tren al sad sa osmakom shvacam da je bolje dok je bila tako mala sad ne bi bilo moguće i pa vi trebali puno više toga obaviti. Nakon prvih pretraga smo dobili antibiotik vrlo male male kao profilaksu da ne bi dobila urinoinfekciju. Ko nje su utvrdili da nema tog refluxa pa smo na kontrole uzv isli svakih 3 mjeseca + obavezno nosenje urina kod svake temp iznad 37.5, ako nije bilo temp onda svaka 2 mjeseca. Do godine dana je utvrđeno da se prosirenje smanjuje, sto se cesto zna dogoditi posto rastu. Najvise smanjenje se dogodilo kad je pocela hodati. Sad ima 3.5 godine i prosirenje samo na 1 bubregu svega 5mm, sto je jako malo. I dobili smo kontrolu sada za 1.5 godinu jer u zadnjih godinu dana nije imala urinoinfekcija. Najbitnije je higijena, puno tekućine nuditi djetetu da cim vise mokre i u slučaju urinoinfekcija odmah početi sa antibiotikom. Karakteristicno je da djete dobiva jako visoku temp kad lezi, dok kad je uspravno ili nakon mokrenja temp ne raste vec zna i pasti. Kod tezih slučaja znaju preporuciti operacije u nekoj dobi. Sretno k da bude sve ok. Meni je bila panika i nocna mora u početku tako da te skroz razumijem.
Hvala ti puno draga Grizli.
Ma i prvo dijete je curica iz ivf pa nema hidronefrozu a eto kazu da je kod deckica i cesce tako da sad ova trudnoca musko🙈
Da citala sam puno o tome da se zna s rastom i povuc cak i do poroda se povuce nekom.
Hvala ti puno na utjehi💞
👩39god
👨38god
Amh 0.37ng
Sve drugo uredno🥰
2021 rodena Ivf-om 👧🏼
3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩
Sortiraj odgovore
Najstariji