Baš sam se danas sjetila Mikio i idem vidjeti jel ima kakvih vijesti. Baš si me šokirala, najbitnije da je na kraju sve dobro prošli. Da jej beba dobro, a ti ćeš se oporaviti, trebat će ti vremenea, al bit će to sve dobro. Mene sve jeta prođe kad vidim kak rade doktori po bolnicama, srodne sam struke i nije mi jasno kako ne posumnjaš na moguće komplikacije ako netko ima predispozicije za to.
Da vam pohvalim svog malog, prije tjedan dana je počeo jesti ko termit i to sve kaj mu dam. Pričali samo kak treba probati sve da zna kaj će mu biti fino, govorila sam mu ja to i prije, al nije baš doživljavao. U tjedan dana otkrio da voli lignje, iz restanog krumpira nije vadio luk, drugo dijete samo im očito treba vremena.
Mikio cestitam na maloj N. Jako mi je zao sto si sve to prosla, bas imas pehove jadna. Brz oporavak, nadams e da ćeš se brzo opraviti i da će sve krenut na bolje. Oni zbilja nisu normalni kad su to sve pustili da se izdogada kod tebe. Teski nemar bi ja to opisala. Jel N sretna za seku?
.
M se odavno sama oblači i svlači, osim kad izigrava nešto pa ne zeli i glumi da ne moze. Onda reagiram ovisno o mom raspoloženje 🤦.
Red fox drago mi je da je poceo jesti bolje, kad tad to dođe na svoje bi rekli.
Ajme Mikio bas mi je zao 🥺 pa ja ne vjerujem kako previdis nesto tako ocito, i sto je najgore uopce ne slusaju tebe kao pacjenta pa da idu provjerit jos jednom. No zelim ti Cestitati na malenoj curki🥳. Ti bas imas tezak put no nekako se nadam da zivot to sve nekako izbalansira i da ce ti se negdje vratit 1000x vise dobrog za sve sto si prosla. Zelim ti da malecka fino spava, jede i ne zeza puno a tebi sto bolji i brzi oporavak, ako sto trebas samo se javi!!
Bila sam na putu i sad kad otvorim... ajme mikio. Nazalost je tako nesto moguce no rijetko... eto ja znam tri frendice koje su rodile carski i kasnije normalno vaginalno i nisu imale nikakvih problema. Zato sad i ne forsiraju carski odmah ako ima sanse za vaginalni. Ti si bas pehist. No cini mi se da ste sad oboje ok i bit ce dobro. Mislim i ja sam sepsu pokupila nakon carskog, i tesko je sad krivca... vjerojatno jesu doktori jer su isto bili nemarni no događa se... Želim ti brzi oporavak!
Mikio i ja dosla vidjeti jesi li rodila...
Cestitam od srca, za pocetak!
A ovo drugo, nazalost ja sam od početka bila protiv vaginalnog umjesto carskog i najezim se kad cujem 'mojih 5 frendica je islo i bilo je super'. Super dok jednom ne bude super.
I sama sam prosla rupturu maternice, unutarnje krvarenje i sve 'blagodati' tog stanja pa znam o kakvim bolovima pricas. Ono sto me cudi da su te isli krpati ako je puknula na nekoliko mjesta ..ja sam imala rupturu od 3 cm na jednom mjestu pa su mi rekli da Ce mi izvaditi maternicu, a ovo mi je bas sok kako su izveli. U konačnici hvala Bogu da ste obje dobro. Oporavak je barem mjesec dana (veliki gubitak krvi, opca slabost, vrtoglavice, slabost) da stanes na noge kako spada i budes samostalna, pa se ne zuri nigdje i trazi pomoć od svih (kuhanje, hendlanje oboje djece). Tu sam ako imas bilo kakva pitanja. Drzi se♥️
I obavezno, ne dizi ni dijete mjesec dana, ja svoj prolaps mokraćnog mjehura necu nikad rješit 😕 Da mi je bar neko tad rekao...
Lavice ja nisam nista loše mislila i zbilja znam puno cira koje su rodile vaginalno nakon carskog. Eto sad zadnje jedna ostala trudna ni godinu dana nakon carskog i rodila vaginalno. Ja sam prva koja joj je rekla d ato ne radi, no inzistirala je i vjerovala doktorima. Sve je proslo ok. No nju su istavili u bolnici od 38 tjedna i mjerili joj debljinu oziljka i svaki dan je provjerabali d anema bol u trbuhu i sl.... Tako da je ovo kod mikio propust doktora koji nisu na vrijeme provjerili ožiljak i reagirali na simptome. No na srecu dobro je završilo (koliko može u toj situaciji).
Ja imam oziljak od miomektomije (operacije mioma) i apsolutno me nisu pripremali na carski, na kraju je bio no ne zbog toga.
LosaLosa nisam mislila na tebe, zapravo na nikoga u grupi, sad kad citam stvarno tako ispada. Vise pricam iz osobnih iskustava i price s drugima. Sorry ako je tako ispalo :)
I mene su stavili u drugoj (trećoj) trudnoci na preglede od 30.tjedna u bolnici isključivo i hladni carski 37+0.
Slazem se da je propust doktora kao što je u mojoj prvoj trudnoći bio, ali u otpusnom pismu ni slova o dijelu j kojem su za*ebali a pismo je detaljno na 3 stranice A4 papira. Pretpostavljam da će i tvoje tako Mikio izgledati :(
Lavice ni kod meme u otpusnom pismu nema sepse (a crp mi bio 240 i u krvi bakterija), pise samo kao nakon 7 dana uveden antibiotik zbog uple 🙄
mikio znam da to je sad psihicki i fizički grozno. Ja sam nakon svega sto mi se izdogađalo bila ljuta na sve i smetalo mi je kad mi je netko čestitao jer sam mislila "lako tebi, tebi je sve glatko proslo". Isli su mi na zivce svakakvi blesavi komentari. Mene je drzalo to da je malom islo na bolje, a ja sam mislila ... ajde nekak će mene pokrpat. Želim i tebi da se fokusiraš na dobro i pokušaj biti pozitivna, posebno ako je curka dobro, najgore je nadam se iza tebe 🙏
Draga miki0, čestitam od srca na maloj N i stvarno se nadam da nikakvih posljedica nećeš imati kad je već ovo sve prošlo tako ružno. Baš mi je žao. Ja rijetko svratim ali pratila sam jesi rodila i baš sam se nekako nadala da će sve ići glatko. I poslušaj Lavicu, upregni sve da ti pomognu, znam da ih ne voliš moljakati ali nema druge
[iimg]
Sortiraj odgovore
Najstariji