Mikio, probaj s njom obavit ozbiljan i iskren razgovor ko sa odraslom osobom, bez maslanja, onako po Juulu, ako si ga čitala.
10 mjeseci nakon je lakše👍
Psovanje je isto trajalo neko vrijeme, sad je zaboravio na to.
G je dok sam bila u bolnici i par dana nakon što smo došli doma bio kod bake. Prvo odvajanje. Logopedica misli da on zadnjih par mj pokazuje traumu zbog tog odvajanja tako da se inati. Znači, naknadno. Al i sad se smiruje. Meni se čini da je sve to neka razvojna faza koju bi prošli i da nije bilo bebe u igri.
Čini se da sve dobro radite, samo treba živaca dok sve to prođe. Čuvaj sebe i opusti se ako nađeš koju minutu.
mikio, uh, bas je intenzivno kod vas. Al nekak mi je u skladu s njenim karakterom. Do godine dana male N bude se to poslozilo Kak reagirate na psovke? A najbolje se trenutno pomirit s nikakvim ritmom, pa kad krene u obrt posto poto ce joj se ritam vratit. Mi kad zurimo u vrtic odradimo na silu sto treba ako on se npr nece obuci, namazati kremom, i to (najcesce je krema u pitanju:D) Jer tu nema oces neces.Hani, mi smo nasli dadilju al smo na kraju dobili obrt pa smo je otkazali. Al obrt je bas bezobrazno skup, 700 eura ekonomska cijena. Dadilja se vise isplati, al kod nas je tesko nac dadilju koja se bavi time iz ljubavi ili profesionalno. Nekak to sve nije uredjeno. A zapravo mi je i cudna pomisao kak beba ima neku jako bitnu osobu koja je samo s njom cijeli dan i onda je s godinu dana odjednom izgubi. Tak da nam se obrt ipak cini kao bolja opcija. A kak to da je mali ostao odvojen od vas kad se rodio bebac? Citala sam Juula i svidjelo mi se sto ima za reci.
Ako se neće presvući ujutro, onda je navečer već obučeš u "pidžamu" u kojoj može u vrtić, npr. Ništa joj neće biti ako par dana ne opere zube u određenoo vrijeme, i tako...štedi živce, mikio, dok se stvari ne poslože.
Zarice, bio je kod bake 6 dana dok sam bila u bolnici jer muž nije baš od nekog čuvanja. Došao doma i onda još 2 dana da dođem sebi jer me uhvatila šiza🙈🙊.
mi smo bili s 2 godine kod psihologa i ja sam bila s njim, ona ga je neato ispitivala... dala mu neke igracke pa promatrala dta s njima radi i tako... I na kraju rekla da zasto smo dosli 🙄 Reko u sustavu smo...
Mi smo imali sa psovkama koje je donio iz vrtica epizodu i mi smo rekli da je to runo i otisli u vrtic na razgovor i rekli teti jer je to 100 % tamo cuo. Doma nitko ne psuje niti koristi takve rijeci. Teta se sokirala i rekla da ce to rjesiti. Nije vise nikad nikakvu psovku rekao 😄 Pricali su u vrticu da je to ruzno i neku slikovnicu o psovkama citali....
mikio meni se cini da ko da ti sebe krivis sto nisi sad samo s njom i ona to i iskoristava. Znas i sama da to nije moguce i mi kao odrasli moramo biti svjesni da ne moze biti sve kako oni zele. Moj je imao takve ispade kad sam ja bila u bolnici ili na liječenju... tipa da hoce biti sa mnom a meni nije bilo dobro ili je trazio mene za neke gluposti. No naravno da nije moglo biti po njegovom. Tipa kad bi urlao pokupili bi ga i morno odnijeli u/iz auta i sl. Na kraju bi se smirio. U tom trenutku nismo raspravljali, kasnije smo pricali da to nije bilo ok i da ako opet to napravi biti ce kazna.... tipa neku igracku bi spremili na neko vrijeme i sl.
Sortiraj odgovore
Najstariji