ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    10. Veljača 2023. 20:49

Ja maloj za vrtić obucem dole termo tajice, potkosulju, maju tanju dugih rukava i gore trenerku ili vesticu. Tete joj skinu tu gornju trenerku kad se igraju u sobi. Bude im tamo oko 21-22, pa kad skacu ili tako nešto bude toplo. Al nikad se na termo tajice ne buni. Zadnjih dana ima bas jako puno mrlja po nogama od atopijskog, od kad je počela ova zima jaka, a da ne govorim kad je bura 🥺. Svaki dan su sa vrticem vani u sumi najmanje 1h. I da nema te termo tajice noge bi joj bile jos ocajnije. Situacija se popravi kad ne ide na hladno, al ne mogu je drzat zatvorenu skroz. Mi ujutro idemo pjeske do vrtica pa i zato ima termo tajice. Od krema ne pomaze doslovno nista. Dermattologica nam dala za ovih par najgorih mrlja neki blagi kortikosteroida da namazemo kad bas bude najgora situacija, ostalo obicna neutralna krema 2 puta dnevno najmanje. 
    Nažalost pokupila je kozu na mene i tu nema pomoći kad je osjetljivost na hladnoću problem. 🤷 

• Zarica
    12. Veljača 2023. 17:59

Mi smo iato kao i Losa s oblekom, samo sto mali i dalje nosi kratki bodi, a ne potkosulje. A imamo i mi hodanja do vrtica, njegovim tempom i po 20minuta. Razmisljala sam jedino da mu za taj dio obucem ujutro neke hlace dodatne koje da skinem u vrticu, al jos nikad nismo. Ako se nastave minusi morat cemo. Ja provela jedan dan u vrticu, zapravo ostala sam do 11 sati kad su isli van. Fakat dozivljaj, klinci su me iznapadali, pokazivali sto rade. Mali je bio presretan sto sam dosla. Pa je sav vazan mi sjedio u krilu kad se citala prica. Sigurno cu ponovit. Bas mi se svidja inicijativa. Tak se zaigraju, tete vise nemaju oko njih nosta posla osim da tu i tamo ordiniraju kad zagusti. Sami jedu, sami peru ruke, sami se igraju, i oblace se djelomicno sami... bas je bilo dobro za vidit

• LoSaLoSa
    14. Veljača 2023. 06:46

mikio ovo zbilja zvuci grozno, pocnite s kazmama... Nisam ja bas knjiga o odgoju citala no nit nemamo bas takvih problema. Mislim, pokusava on svasta no nekako mi takve stvari srezemo u korijenu. No to je tamo pred godinu dana radio, sada mu se moze vecinu stvari objasniti i apsolutno zna sto smije, a sto ne. Tako da mi pocne namjerno neke stvati raditi moje bi bilo da ga nesto muci i prvo bi isla pricati u vrtic s tetama, pa i s djecjim psihologom jer gi neki ispadi su zapravo vracanje na neke ranije faze 🤷‍♀️ Beba dolazi sto ce joj jos veci sok biti. Imam bas frendicu koja ima bebu i curicu mlađu od nasih i bas jako problema ima, isli su i po strucni savijet jer je starija curica pocela opet nocu pit mlijeko,piskit i sl. jer se kao mama dize nocu zbog bebe pa tako i ona zeli pažnju. Muž joj puno radi pa je ona s njih dvije vecinom solo i bas joj je tesko. A starija seka veli cas voli mladeg brata, a cas bi ga tukla i svasta. 

Red Fox
    14. Veljača 2023. 08:20

Uključujem se na zadnje komentare, opet mi je mali dobio temperaturu u petak, taman da nemremo nikam za vikend :/ i još mi je onda cijeli poflekavio jer sam mjenjala omekšivač, a oprala sam valjda 5 mašina tak da više ne znam kaj sam s čim prala :/ Super da ste pokrenule temu oko oblačenja, ja sam si isto razmišljala o tim štramplicama i jel mu zima,  al obukla sam mu ih samo kad smo išli na Sljeme. Ovak mu za svaki dan obučem malo deblju trenirku, ona koja je mekana iznutra, potkošulju i pamučnu majcu jer je u vrtiću baš jako vruće.
    Mikio moj mali je baš isto tak dramatičan ko tvoja N. Ak nekaj nije kak si zacrta, to je pad sistema. Uopće ne znam kak da se postavim, kak da ga kažnjavam. S tim da nije uvijek takav, tjedan dana je sve super, sve se možemo dogovoriti i onda dođe period kad je nemoguć.
    Kak vi ostale provodite kazne? ja mu npr. zabranim crtiće na jedan, dva dana.
    Zarica super mi je ideja da roditelji mogu u vrtić, ja bi isto išla. Moj je sad u nekom sukobu s jednom curicom, kaže da mu govori da je blesav, da ga tuče, a ona se ne odvaja od njega.

• Zarica
    15. Veljača 2023. 00:40

Uh, bas koma. Mozda joj i sna fali kad odbija spavati popodne, bubam, al kod mog malog zna utjecat. Kad radi sranja mi ga saljemo na time out u njegovu sobu. Vratit se smije kad odluci pocistit/pospremit sto je napravio. Ili ako nista takvo nije radio objasnimo mu zasto je tamo pa mora ostat cca 2minute sam u sobi. I tak neke varijacije. Ako baca neku igracku uzmemo je i do tjedan dana. Al ja bi pitala tetu u vrticu, mozda se tamo nesto dogadja. Moj mali je bio ful lose volje cijelo popodne danas. Razgovorom sam dosla do toga da nije slusao trenera na sto se ovaj malo naljutio i cinilo mi se da ga je to mucilo. Ja bih trazila individualni sastanak i ovako, za generalni feedback. Ipak joj je ovo prva godina u vrticu. Jel krenula ona na olimpice sto ste se upisivali? Mozda ima i viska energije za izbacit. Dobro bi joj to doslo. Mi smo prije nekak znali bit pogubljeni, al sad ko da smo ulovili konopac, imamo dobru rutinu, uhodane odgovore/reakcije na njegove gluposti, raznovrsnu prehranu... Bude zahtjevan, al nekak znamo kako sto i kada. Bas smo prosli tjedan imali individualni i moram prizat da sam se iznenadila. Rekli su nam da su kroz vrtic imali svega nekoliko djece kao sto je on. Da je snalazljiv, da ih smota oko malog prsta a da ni ne skuze, da je ful inteligentan, iznimno sarmantam, verbalno jak...al da je i dalje glavni harambasa i da iz nekog razloga ne zeli pokazivati lose emocije vec se skriva iza nekog laznog smjeska. 
    Bas mi je bilo za zamislit se. 

• Zarica
    15. Veljača 2023. 13:33

A kad se budi po noci, jel odete do nje ili ona do vas? Isla sad guglat to pa pise da se svi klinci bude oko 10 puta nocu, al valjda vecina samo nastavi spavat. Jel ona onda place? Mozda su i dalje cudovista joj aktualna, ak je to valjda je faza. 

MaRe
    15. Veljača 2023. 13:48

Kod nas mali napokon zadnje dvije noći ne dolazi kod nas....ajme kako smo se naspavali muž i ja 🤣🤣🤣
    Jučer me u neko doba zvao, došao s dekicom u našu sobu i okrenuo se i vratio u svoj krevet 🤣 Šta mu bi ne znam 🤷🏻‍♀️ Valjda provjerava jesmo tu. 
    Mikio što reći osim #jakoveizdrži 😂 Al kod mene su kazne i vikanje svakodnevno....vikanje stvarno pokušavam smanjit ali kad me toliko izbaci iz takta da moram se izderat jednom dnevno minimalno 🤷🏻‍♀️ Neki dan je namjerno popišao krevet jer nije htio spavati preko dana,pitam ga zašto je to napravio...kaže on zato 😏 
    Hranu ne baca jer je jednom probao pa ostao bez ručka(odmah mičem sve). Ako neće pokupit igračke uzimam crnu vreću i onda ja kupim...da vidiš kako sve složi . Ima svakakvih ispada ali šta ja znam valjda mu tako dođe,negdje se mora ispucati jer tete u vrtiću kažu da je zlatan. Dobar,igra se s djecom,pomaže tetama s ovim manjima, kupi igračke,sam ide na wc...zapitala sam se dal misli na moje dijete 🤣🤣🤣
    Rekla si da ti nije za kaznu kad se baca po podu jer neće oprat ruke nakon ulaska...moj odmah ide u sobu na time out...kad prestane s drekom operemo ruke. Ak ćeš plakat i dramit izvoli u sobu,kad se smiriš izađi....
    .
    Ima i ona metoda odbrojavanja...sad već kad kažem 3 on napravi šta treba 🤣🤣 U biti ta metoda mi najviše pali od svega. Nekad mi namjerno prkosi s nečim i govori mama broji. 🥴

MaRe
    15. Veljača 2023. 13:49

Jučer je došao iz vrtića,donio mi srce što je pravio i rekao da me voli puno puno 😍🤗😭 raspekmezila sam se 
    Tako da ima i dana kad je dobrica 🤭🤭

• LoSaLoSa
    16. Veljača 2023. 07:02

Moj se isto budi po noci, znam ga cuti da se igra i prica s nekom igrackom no zaspi nazad. Nekad prica plisancu "Mama i tata jos spavaju, moramo i mi, vani je jos mrak" 🤭 Po danu ne spava doma od ljeta, u vrticu veli teta da nekad spava, a nekad ne no da ih ima vise u njegovoj grupi koji vise ne spavaju. On je zapravo sa malo starijima u grupi (rana predskolska grupa), sad vec neki njegovi cetvrti rodendan slave. No super mu je u toj grupi, puno bolje nego da je u jaslicama.
    Za Valentinovo je mali u vrticu napravio srce tati, a ne meni 🙄 vjerojatno jer je sad vecinom s njim i tata o njemu bbrin kad sam ja bila u bolnici i jos ga bas dizati ne smojem. Malo sam ljubomorna 😳

mrgud_zg
    16. Veljača 2023. 23:29

Mikio zakaj propušta maskare? Pa fašnik je tek u utorak, stigne ozdravit do tad...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.