ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    09. Veljača 2023. 09:40

Kod nas su se kozice pojavile prošlo ljeto u doba dežurstva kad su svi bili pomiješani, ali tad nije pokupio. I zadnjih mjesec dana u našoj grupi. Za sad je imalo 2 djece. Ja sam odlučila da ga necu cijepiti, ali voljela bi da ne pokupi još bar ovu godinu jer mu je samokontrola nula (još uvijek ima pune noge ožiljaka od trganja krasti od komaraca 🙄)
    Kaj se tice raspoloženja, mislim da kak mi nismo uvijek super volje tak nisu ni oni. Plus ko zna kaj im se sve događa u vrtiću pa treba tih hrpu emocija isprocesuirat 
    S tim piskenjem očito nema pravila, mali se skinuo iz pelena odavno, ne pamtim kad mu je pobjeglo (on se povremeno zapisa po robi kad se ne skine kak spada u vrtiću na WC-u 🙈, ) i evo zadnje 2 noći se popiskio ono litre u krevet. Poludila sam. Mislim da je kronično neispavan jer je bio pun mjesec pa 3 dana nije spavao, pa uzbuđenje jer smo za vikend išli na put, ugl jedno 5 noći su bile kooooma, i onda kad smo došli doma se 2 noći nije uspio probuditi. Ali to nas je pak dovelo do toga da se moramo prebaciti u njegovu sobu, pa je jučer bez problema odjednom nakon 2 mj išao spavat u svoju sobu opet. Tak da svako zlo za neko dobro 🤭🤭🤭🤣

• Zarica
    09. Veljača 2023. 12:16

mikio, meni jucer u ljekarni dali A dermu emollient kremu za tijelo jer mala po obrazima bude crvena i hrapava od vani hladnoce. Mogu ti javit jel djeluje, mada vjerujem da ste vec i probali. 

Valkris
    09. Veljača 2023. 18:02

Damnarex, sretan rođendan E 🎊🎊🎂🎂
    Kozice- mali imao hrpetinu, temperatura 5dana, dobili Betrion za mazanje uz onu rozu vodu i pjenicu.
    Moj brat i ja nismo imali (ja se testirala), bio s nama na moru u direktnom kontaktu i tih 2 dana prije nego je L dobio kozice, dakle kad je zaraznu period, moj brat svejedno nije dobio. Ja sam se hitno išla cijepiti. 
    Nama nažalost A derma nije pomagala. Plava obična nivea pomogne sa suhom kozom..
    Prilagodba na vrtić s malom, puno lakše nego s malim.. Em jer je ona lakši karakter, em jer sam isto bila po složena u glavi i znala sam šta nas čeka.. 

Valkris
    09. Veljača 2023. 18:03

+ mala je dobila nakon tjedan dana mislim, ali to je bilo 2 dana temperature, i malo plikova po tijelu, po licu i rukama ne puno. I prošlo za 5 dana valjda

• Zarica
    09. Veljača 2023. 21:24

mikio, meni se cini da joj A derma pomaze. Obrazi su joj opet normalni. Al ona inace ima ok kozu pa bi joj mozda i bilo sto drugo pomoglo. E a to grijanje u vrticu... meni je to uzas, svaki put kad udjem unutra toplotni udar me strefi. Mi doma uopce ne grijemo i nismo navikli na to. I malom to bas smeta. Obrazi mu se tako neprirodno uzare. Od tog toplog, ugrijanog zraka inace i krene kasljati, al nekim cudom ove godine je fakat zdrav zdravcat. Vjerojatno N i zbog toga reagira bronhitisom, nama je to prije bio okidac

• LoSaLoSa
    10. Veljača 2023. 08:03

Kod nas u vrticu nije pretjerano vruce, mislim toplo je no nije da ne mozes disati. I kad je bila korona su cesce provjeravali prostorije pa je jedna pametna mama na sastanku rekla da se njeno dijete prehladi od toga pa dal mogu s tim prestati 🙈 Sigurno je bolje i zdravije da je dijete 8h u neprozracenoj prostoriji punoj bakterija i virusa 🙄 Ja poludim na takve stvari. A i vidim da i neki oblace djecu za vrtic- stramplice, hlace dolje, a gore potkosulja, pamucna majica i vestica 🙈 Moj obicno ima dolje trenirku pamucnu bez strampi i gore potkosulju i tanju pamucnu majicu. Tako je i doma obucen. Ne vidim smisao u tome da pretjerano djecu oblace 🙈 
    Moj je do ove godine imao atopijski po rukama, ove godine je imao samo jedan mali kruzic koji smo par puta namazali Biovitalisom i proslo 🤷‍♀️ 

MaRe
    10. Veljača 2023. 15:32

Ja sam svome obraze namazala Pavlovićevom...masna je i fino mu se povuklo crvenilo. Isto dođe crvenih obraza iz vrtića. Oblačim ga ko i Loša svog...jer bude toplo tamo pa bi se skuhao da nešto toplije mu obučem. A do auta ga ubundamo ko medu,kapa,šal i nekad i dekicu nosi. 
    Mikio ti kad si holter nosila... jesi to privatno išla? Tatu nešto tlak zeza pa mislim da ću ga to privatno naručiti....u bolnici sto godina treba da dođe na red. 

Valkris
    10. Veljača 2023. 17:59

Ja im oblacim ili futrane hlače ili stramplice i hlače. Idu van pa bi se smrznuli.. A u prostorijama općenito nije prevruce. Ne znam kako ih drugačije obuci jer prije vrtića smo mali vani, pa u vrtiću su vani, pa dok dođemo doma iz vrtića prije nego uđemo u kuću smo vani.. 

• LoSaLoSa
    10. Veljača 2023. 20:04

Pa i nasi idu van, naravno... i poslije vrtica smo vani cesto... no nikad mu stramplice ne oblacim 🤷‍♀️Ima cizmice, zimsku jaknu, kapu i rukavice kad je bas jako hladno. Nikad mu nisam stramplice obukla, to ni nema u garderobi. A cesto smo vani.

Valkris
    10. Veljača 2023. 20:13

Ne znam, ja se nekako ravnam po sebi, meni bude hladno ako sam u tajicama ili trenirci. Ili kad dođemo u kuću a noge (ne stopala) im budu onako baš led ledene.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.