Evo me... ja se zapravo osjecam cudno super 🤷♀️ U onoj nekoj grupo o stitnjaci na fejsu sam svasta procitala, no meni je otkad sam doma dosla skroz ok... Radim doma stvari koje nisam stigla prije, jedna od njih je i kuhanje... i mene bas rezanje povrca opusta, iako imam neku sjeckalicu stoji u ormaru. Idem sad ovaj tjedan kirurgu na kontrolu i mislim da cu se polako i na posao vratiti jer sam tip koji zbilja ne volim biti bolesnik, a ja na poslu nista fizički ne radim. Nekad mi se cini da je ta moja dijagnoza potresla vise sve ljude oko mene nego mene. Tipa kolegica s posla s kojom sam ono ok, no nismo bas pretjerano bliske pocela plakati kad sam joj rekla pa ispada da ja ljude oko sebe tješim 😁
Malac je ok, bio je ovaj tjedan doma a sutra opet krece u vrtic. U vrticu se obavezno obuva i oblaci sam. Inace tocno dan prije nego sam isla u bolnicu isli smo neuropedijatru, ali po preporuci nase pedijatrice ne na Goljak nego u drugu bolnicu po drugo misljenje. Jer su nas na Goljaku ponovno slali na EEG mozga, pa logopedu, psihologu.... Ova druga neuropedijatrica ga je pogledala i rekla da ne on apsolutno u redu za svoju dob (cak i napredniji) i da ne vidi nikakvu potrebu da odlazimo svim gore navedenim, da je Goljak takva ustanova koja prati no da po njenom nema potrebe. Tako da smo sluzbeno izasli iz sustava i praćenja 🎉 Jedna od stvari koje ga je neuropedijatrica trazila je upravo bilo da sam izuje cipele i carape i da se obuje kasnije, pa je hodao na prstima, petama, stajao na svakoj nozi, poskakivao, morao drzati podignute ruke... i sastavio je neku prugu za vlak 🙈
A krvni testovi za alergije su pokazali da nije alergican na nisata 🙈 dok je onaj na ruci pokazivao pelud drveta,ambroziju, macke i grinje. I sad ti znaj...
Losa bas mi je drago da si dobro, u prvom redu u glavi sama sa situacijom, jer nekad je to najveći 'problem'. I ogromne cestitke za 'izlazak iz sustava', svaka ti čast jer nisi prošvikala. Mi smo bili godinu dana pa mi je bila tlaka a kamoli vama pune tri godine!!
Grizli brise guzu sama s 3 godine? Vau pa bravo!! Mislim moj sve vice da bi on sam ali nema sanse da mu to sam kad krene mahat s tim WC papirom smrači mi se. Kćer me isto zove, njima svima u vrticu brodu guzu, ona ima 5 godina. Jesu mozda s vama pricali u vrticu za onaj program potencijalno nadarene djece? M bas odskace od djece svoje dobi prema ovome sto uhvatim na forumu.
Mare, moj obuce hlace, šlape, cipele,jaknu,kapa Sal ali ja ujutro nemam vremena cekat tu sagu da se odvrti jer treba spakirati nju, njega, frizure napravit, dok pojedu, odvesti u vrtic i stici do ZG na posao, pa ga ja obucem brzinski ujutro. Vikendom nek se oblaci dva dana što se mene tiče 😁
Lavice, ja se jos sjecam kak je M s 10 mjeseci se s loncicem sveznalicom znala poigrat po sat vremena Ili onih njenih studioznih pristupa igrackama, ma vise put su mi neke stvari zapele za oko.
Mi kupili napokon monitor. Trebalo je drugo dijete i da napuni jos 7 mjeseci pa da ga nabavimo. Mala je tolko los spavac da jednostavno nemam izbora nego zabarikadirati je u totalno drugi dio stana, i slusat preko toga. I bas sam sad mirna u drugom dijelu kuce. S malim nismo imali tih problema.
Losa, drago mi je zbog tebe :) Iskrena pozitiva u kojoj prihvacas i dobro i lose je vec pola ozdravljenja :)
Lavice tako bi moj sve sam, ukljucujuci i brisanje guze no naravno da to ne dozvoljavam jer ne lici na nista. A oblacenje nekad toleriram a nekad pomognem. Najgore je kad ga pozurim pa recimo navucem carapu, a on veli "ne hocu sam" pa je izuje i onda polako navlaci ponovo 🙈 I to se uvijek dogodi kad nekud kasnim. Rekla sam mu da idemo mi danas na posao, a da ce on u vrtic pa je zakljucio da je on vec velik pa da ce bit sam doma dok smo mi na poslu, da je deda doma isto tak sam dok je baka na poslu 🙄 Da da svakako....
Zarice tako je jedna frendica, prvo dijete idealno spavalo... drugo uzas... i jos dan danas (4 godine) je los spavac. 🤷♀️ Znam da su oni svasta isprobavali po tom pitanju. Ovisi kakvi smo... Pa i moj muz bi najradije spavao 12h dnevno, dok je meni i 6 dovoljno.
Jel imaju kod vas u vrticu maskare? Gdje ste nabavili kostime? Ja sad bas nisam po trgovinama isla. A mali je zapeo da bi onog Paw Patrol policajca, Chase mislim. 🙄 Gledam po netu pa samo ima vece velicine kostima.
Pozdrav svima!
Losa drago mi j da si bolje. I zdravstveno i u glavi. I čestitam na izlazu iz sustava 🥳🥳
Grizli svaka čast ako daješ maloj da si sama briše guzu. Ja nema šanse da bi to još dala. Točno si mogu zamisliti scenu da bi ga baš u tom trenu zasvrbila glava il nešto slično. Nema šanse da još to odradi kak treba.
Kaj se oblačenja tiče, u vrtiću sve sam radi, čizme recimo imamo neke dobivene koje se baš teško navlače pa to kaže da mu uvijek teta pomogne. Ostale sve cipele su na čičak i to može sam. majicu traži da mu navučemo preko glave pa onda on rukave. Al u vrtiću se ionako u pidjamu samo donji dio presvlače (često dođe s hlačama naopačke jer im tete očito ne pomažu uopće). E da, i skužila sam da čarape ne zna obuc 🤦 to je totalno moja krivnja jer mu nikad ne dajem da vježba. Al mi kad ujutro ustanemo radnim danom sve mu ja pomognem jer nemam vremena..
Kaj se tih igara i interesa tiče baš mi je zanimljivo gledati kak se to mijenja. Moj mali je prošle godine u vrtiću obožavao crtanje/bojanje, imamo radova kolko hoćeš. Ove godine ga to uopće ne zanima. Oni imaju iznad vješalica kao izložbu i već duže vrijeme nikad nema njegovih crteža jer kaže da mu se to ne sviđa i rade se igra nešto drugo (a tete ih na takve aktivnosti ne tjeraju). A neki dan su radili snjegovica od tijesta i svašta nešto, i to mu je bilo super 😁
Nije mi to novo otkriće al moj mali je baš baš jako mamina maza. Takav je karakter. Kao harambaša al čim je sa mnom maza. On bi najrađe spavao s nama do škole, da ga ja oblačim, hranim i slično. Povremeno mu udovoljim al ne stalno da se ne opusti 😁. A recimo sve veći interes pokazuje za sport. Od kad ima ovu balance board izvodi totalno gluposti, samo gledam kak će se polomit 🤣 i to zove kao da "vježba". Onda dubi na glavi (shvatila sam da ja ne znam kako djetetu pokazati kako se radi kolut i da se bojim da će polomit vrat 🙈), a kad ga pitam dal' bi išao na neki sport i dalje ne bi bez mene. I baš je introvert. Ne znam koji je bolji izraz. Recimo prošli vikend smo bili na sanjkanju s kumovima koji imaju blizance od 4,5g s kojima smo često, i trebalo mu je dobrih sat vremena i više da se opusti i počne igrat s njima. A ovak vikend smo bili solo 2 dana u prirodi, i baš naglašava kak je lijepo kad smo samo mama, tata i on. Ne znam dal' je to zato kaj nemamo previše prijatelja s djecom pa se ne družimo često, al mislim da je i do karaktera to.
Zarice što se spavanja tiče apsolutno suosjećam. Moj je i dalje grozan. Evo ako netko nije znao ovaj vikend je bio pun mjesec, ne pitajte kolko sam spavala 🙄
Losa drago mi je da ti je ok i zdravstveno i mentalno da si super zapravo. I odlicno za malenog da nakon ne morate vise hodocastiti po pretragama.
Lavice nisam sigurna da kod nas toga ima sto govoris za naprende🤔. Tete na svakim informacijama mi napomenu da ona je daleko po mnogo toga od vrsnjaka, cak je i pedijatrica nam natuknula da takva djeca su rijetkost. Meni iskreno to sve vrlo normalno jer nemam doma drugo djete za usporedbu. Recimo evo to za brisanje guze mene je sad bas iznenadilo 😳 da je to kao nesto wow. Jer ona to tako ok napravi. Doduse i prilicno tvrdo kaka pa u 99% slucajeva je i papir cist, ali i kad je mekse ona to pobrise relativno ok. Mi uvijek provjerimo, al ja to nisam smatrala kao nesto extra posebno. U grupi samo ona nema pelene dugo, jedan deckic je tek skinuo nedavno, a ostalih 10 su pelenasi pa vjerujem da je to doprinijelo da se osamostali. Tete ju dosta poticu kad vide da nesto može i zna. Recimo kazu da im je ona ko 3.teta, pomaze servirat hranu, staviti kapice na glavu ili obut cizmice gumene malima. Podsjeća ih da peru ruke, da uzmu boce ako zaborave... A i jako pamti i svega se sjetit, to mene recimo fascinira. U petak su slusali pjesmu neku o maskarama ona je jucer pjevala tu pjesmu. Nije pogodila sve rijeci ali ritam je. U subotu reci me pitala kako se piše tata. Napisale smo skupa 4 puta i ja sam isla peglati. Pa me zvala da vidim dal je dobro napisala. Jest da slova nisu bila iste velicine, A je stavila predaleko dvije crte pa ih spojila gore i je izgledalo kockasto na vrhu a ne u trokut al pisalo je tata. Nama je to bilo tako simpa kako se ona trudila to nauciti.
Mikio kod nas jos nisu drustvene igre aktualne, ali obozava igrat igru da pogađamo sto je npr zelene boje. Onda nabrajamo zeleno je lisce, zeleni je svijetlo za kreni, zelena je skola, zelena je jabuka... itd. Boje kad ju ja pitam kao neke zna samo, al teta je rekla da zna imenovati sve osnovne boje.
mrgud, super mi je kak je njemu najbolje s mamom i tatom Bas je mili. Nas malac stalno zica da idemo kod frendova ili nabraja koga da zovemo doma. Pa hoce da ih zovemo na telefon pa ih on poziva. Bestic mu je mali od nasih frendova pa kad se nazovemo njih dva nam uzmu mobitele i pricaju o psicima u ophodnji Kad smo u gostima neda se doma, i tak. Bas je drustven. Al kod nasih frendova u zadnje vrijeme puno klinaca odjednom. A i povezali smo se opet s nekima koje dugo nismo culi ni vidli, a bas zbog djece. Putevi nam se opet spajaju :D mikio, mi smo bas gledali za drustvene igre pa sam razmisljala uzet covjece ne ljuti se. To mi je igra za krenut s time. A inace sad dosta voli one kao 20 igra u jednoj, pa ima brojanja, boja i toga, one sto su i u lidlu znale bit. E a kupila sam nedavno debelu vjezbenicu, pise od 4 do 5 god. I mislila sam jos pricekati malo, al danas ju je vidio i krenuo rjesavat samnom. Totalno se uzivio. Tak da cu mu dat. Ima onako povezivanja pojmova, izbaci uljeza, obojaj u pravu boju, slova, brojevi. A bas je ono, milijun strana i zadataka. Super je. Jedino kaj je na engleskom pa zadaci s abecedom budu cudni :D Al inace mi je kul i planiram kasnije uzet nastavke ako mu stvarno bude tak zabavna.
Moj bi isto stalno bio negdje, osim ako je sa mnom i muzom na nekom izletu. To mu je zanimljivo i tocno vidim kako u tome uziva. A kad smo doma samo pita da idemo nekud, da zovemo nekog da dode nama i sl. Tipa ako je u nekom shoping centru ili trgovini neka igraonica/crtaona za djecu on bez problema ode tamo sjedne za stol ili se ukjuci u bilo kakvu aktivnost pa makar ostali bili i teenageri 😅. A ok mu je s kime god da ostane. To nam je sad bilo super kad sam bila u bolnici jer nije bilo apsolutno nikakve drame da bude sam s tatom ili kod bake ili tete. Jučer me teta u vrtiću pitala jesam li dobro da je rekao da sam bila u bolnici i da su mi odrezali vrat 🙈
U zadnje vrijeme voli onu igru leti leti pa kao dignes ruke kad nsto zbilja leti.
Boje vec dugo zna i dosta slova. Naucio iz nekih magneta slova koje po frizideru ima pa se s tim zna igrati. Pa slaze tipa mama, svoje ime i sl. No ne pisè nista, niti ne crta. Isto je prije rado crtao, no sad mu se to neda 🤷♀️
Joj vidis nama ta magnetna slova i brojevi stoje u kutiji dobro si me Losa sjetila da joj ih izvadim.
M voli recimo isto one zadatke što tražiš razlike ili moras naci skriveno 10 stvari. Davno sam za neki poklon kupila u ikei takvu mapu bila i nikad to nismo poklonili nedavno kad smo izvadili njoj bila je full oduševljena s time. Steta da tog nemaju vise.
Mi bi u pon trebali na službenim put i ona bi trebala ostata sama 4 dana sa nonom. Nikad nije osim 2 puta prespavala kod moje sestre i to u velikom razmaku tako da jedva cekamo vidit kako ce to izgledati. Iako ona vec sad broji zasto ne moze s nama, ta bi putovala stalno. Švedski stol joj je omiljen 🤣. Rekla je mojoj mami neki dan da ona zeli ici na put sa ova dva lika (mislila na mene i mm). Umirali smo od smjeha.
Btw jel zna koja di ima za kupiti onaj jastuk na napuhavanjem za noge sto se stavi u avionu djeci da se ispruže? Gledam i nalazim samo na amazone.🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji