ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LoSaLoSa
    01. Ožujak 2023. 06:33

Angelly

Meni je tesko usporedjivat jer i N i T su zapravo dosta spretni i vecinom (oko 90%) su to padovi koji ne rezultiraju ozljedama i krvi i modricama. N padne najvise kad je vec umoran a krene divljat al to je vise da se spotakne i raskelji kolko je dug i sirok.

Kod na je isto tako, padne on no nekako se doceka na ruke pa nema ozljeda. No nije bas da svakodnevno pada. No recimo neki dan je skakao po kutnoj garnituri (naravno da ga nisam skuzila) ko da je trampolin i skocio pokraj i naravno pao na parket, no nekako na ruke tako da je nastavio sa skakanjem 🙄 A on i ima sve predispozicije da bude malo motoricki lošije, no ipak mi se cini da su one vjezbice kad je bio beba pomogle. 
    Jednom mi je rekla pedijatica da sta danas ti fizijatri hoce, da je oduvijek bilo manje i vise spretne djece. Da ne moramo svi biti sportaši. Tako da ti ne N mozda samo malo nespretna, pogotovo ako ti i muz niste bas isto ultra sportiš tipovi. No ako te to muci odite na pregled neuropedijatru, mislim da bolje njima.nego fizijatrima. Mene je na zadnjem pregledu neuropedijatrica pitala jel puno pada i jel se ozljeđivao ozbiljnije od padova 🤫 I onda je morao tamo pred njom hodati, skakati i popesti se na onaj krevet za pregelde bez pomoci, iako je to visoko ko on mislim da je htijela vidjeti kako ce se krenut penjati.

mrgud_zg
    01. Ožujak 2023. 08:55

Hello. Nama 4 dan kozica i od jučer je živi užas. 😬 Ima ih miljon. Noćas se budio svako malo u plaču, naravno opet spava s nama. Dobra stvar je da nema temp. Ustvari je super kad ga se zabavlja, onda zaboravi, al kronično je neispavan pa onda nikakva zanimacija ne traje predugo. Drago mi je da sam ja ostala doma ovaj tjedan jer nemrem zamislit da bi ga netko drugi mogao hendlat ovih dana. Ipak se nadam da će se drugi tjedan malo bake ponuditi 🤭 i da je danas zadnji dan izbijanja 🤞 valkiris tnx na preporuci 👍
    Kaj se spretnosti tiče ja uvijek govorim da je moj više motorički tip, ali isto tako povremeno padne. Nedavno su se nes utrkivali u vrtiću i popiknuo se i cijelim obrazima zapeo za rub stola. Prošlo je već 2 mj i još mu je onak lagano vidljivo. Al uvijek govorim da je on kasnije pričao i te neke stvari. Tak da iz mog iskustva fkt ide jači razvoj jedno ili drugo. A i fkt u svom okruženju imam nespretne ljude. Jedna frendica je bila u srednjoj tolko losa u tjelesnom da je to bilo neugodno gledati 🤣 al zato je ful pametna 🤭 

Damnarexx 🌺
    04. Ožujak 2023. 23:13

Bokic curke 🥰
    Slazem se sa Hani, deff Mikio odite na preglede da budes mirna 🙂 kako se ti osjecas u ovoj trudnoci?
    Valkris zao mi je to cuti, al kao sto su cure rekel… netko prije, netko kasnije… dobro da vas je “vec” sad ulovila logopedica pa ce se to sve brzo ispraviti.
    Sto se tice puhanja nosa, E puse od svoje druge godine, a ovaj malac puse vec dva mjeseca, znaci s cca 1.4mj … nisam mogla vjerovat🤯 ne puse dobro kao ona, al bogami puse… pa sam bas sretna radi toga. Usisavac vise ne vadimo😁
    Sto se tice govora, rekla bih da ona super prica.. nesto zna reci, nesto ne… dok on ima mozda 10 rijeci😂 ona je definitivno u njegovim godinama vise govorila. Al to su valjda cure😅
    mrgud  jesu popustile kozice?
    Meni ti je Aderma spreja ostalo, mogu ti proslijediti pa mi se javi ako ti treba 🙂 rekla bih da su E i M slicni, oboje sramezljiivi i treba im vremena za opustit se. Jos uvijek je tako kod nas.. al “ne brinem se”, i ja sam bila sramezljiva kao dijete, s vremenom je to popustalo, ali nije bas da sam postala sad extrovert. To nikako.
    .
    Mi smo obavili kozice, jadnica je dobila dan prije rockasa🥲 i on nakon 15dana. Tako da 4tj ludnice🙄
    Ali zato su super prosle. Bez temp, cesanja… spavali.. 🤞🏻

• Zarica
    06. Ožujak 2023. 00:38

mikio, moj je isto bio bas tako jako nespretan kad je bio manji, do recimo druge godine. To su stalno padovi na glavu bili. Al na kraju je bas napredovao, i tete u vrticu su nam komentirale da vide veliki pomak. Taj sport je zbilja urodio plodom, sad ima 3x u vrticu i 2x olimpice. Mozda bi mogli opet probat upisat N negdje, fakat su to odlicne aktivnosti za njih, i ful se izive. Meni mali sav crven i znojan izlazi van. Cini mi se da bi i N to bas godilo.
    Kod nas se nosevi jos ne pusu, a stvarno bi malom to olaksalo zivot. Ja ovih dana sto na sat kako i maloj sad kuham. Zapravo joj ne kuham posebno, al sad moram ipak svaki dan napravit smislen i cjelovit obrok, a prije be se znala 'slepati' koji dan. Ustedimo cak dosta jer muz ovako uvijek ima obrok na poslu, ali nema vise mojih visesatnih jutarnjih setnja
    Valkris, ma super da ce netko sada raditi s njim. Sada si bar mirna da ima pomoc ako uopce postoji problem. 

• Zarica
    06. Ožujak 2023. 00:43

Ne znam jeste vi gledale vec za more? Meni se cini da je to sve vec bukirano A cijene ajme meni. Mislim da necemo proc ispod 200 eura noc. Fakat zelimo otic negdje da se mali izgusta, al nac neko kid frendly mjesto sa ugodnim ambijentom kao da je fakat postao luksuz. A nemamo filtera, doslovce smo prosli od Istre do Korcule. Svake godine se iznova sazaljevam sto nemam rodbine na moru ko svaki drugi Hrvat

MaRe
    06. Ožujak 2023. 03:20

Zarice 🤣🤣 čini mi se da je isplativije otići negdje van nego kod nas na more xD 
    Mrgud barem ste se riješili kozica 💪 Nas to još čeka.
    .
    Mali je bio sad dva tjedna kod kuće, upala uha,grla,kašalj xD  
    I očito dok sam ga vodila kod pedijatrice sam tamo pokupila gripu...tako da evo me već 6 dana s temperaturom koja ne pada. Ne pomažu ni oblozi ni brufen,lupocet 😏 Moja dr mi prepisala antibiotike kao da su opet sinusi,na kraju sam ipak otišla u bolnicu jer temp ne pada ispod 38,6 i tam su mi potvrdili gripu pa barem ne moram antibiotike bzvz piti kad neće pomoći 😏 
    Mama je na godišnjem pa je mali bio kod nje 4 dana...ovo je prvi put da smo tako dugo razdvojeni bili. 

• LoSaLoSa
    06. Ožujak 2023. 08:14

Zarice ako gledate hotel s polupansionom i dobite za 200 EUR noc je super. Ja sam bookirala na early bookingu s 30% popusta Vesperu na Malom Lošinju za kraj 7/pocetak 8 mj za 1550 EUR 7 nocenja s polupansionom za nas troje i za 6 mj Istra Garden Sol Umag za 900 EUR 5 nocenja. Sve je bas poskupilo 🙄 Pa odem u trgovinu i neke me cijene bas iznenade... eto bas u petal vidjela ajvar mala flasica od 49 kn, nije da jedem ajvar no ono 😳 A istovremeno novine pisu kako su neke prehrambene firme imala povijesne dobiti lani... tko je tu onda lud.
    I ja opet imam gripu ili nekaj... jucer 39 temperatura, sad malo bolje no vidjet cemo kako ce biti... Sinusi mi puni, grlo me boli i kasljem.

• LoSaLoSa
    06. Ožujak 2023. 08:19

MaRe cijene su i vani jos gore. Evo frendica iz Austrije bila prosli vikend u Hr i tu obavila shoping jer je kod njih dosta stvari skuplje. Sta se odmora tice uvijek su Turska i Grcka bile jeftinije... no i tamo je sad poskupilo. Ja moram nesto poslovno u Grcku i tamo isto ima rijetko ispod 200 EUR nocenje. Slovenija je isto puno poskupila. Bila sam u Slo pred par tjedana pa stala tamo u trgovini u shopingu jer kao pricaju da je jeftinije. Mozda neke prehrambene stvari i slatkisi i sokovi koje ja ionako bas ne kupujem, no kozmetika, deterdženti i sl. su skuplji nego kod nas.

MaRe
    06. Ožujak 2023. 08:55

Losa znaš kak je bilo ovih mjeseci da se išlo u Mađarsku i tenkirati i kupovati...e sad su naše trgovine i benzinske pune Mađara. Mislim da su kod njih ukinuli mjere što su bile pa im je sad preskupo. U Sloveniji smo bili dok smo živjeli u Rijeci....tad je bilo isplativo otići. Sjećam se da smo napunili gepek za 50e. 

• LoSaLoSa
    06. Ožujak 2023. 09:34

MaRe prosla su ta vremena. Meni su i Slo i Madarska relativno blizu cca 1h autom no ne isplati se... mislim mozes naci nesto jeftinije ko i kod nas nesto na akciji. No sve zajedno ispada isto ili cak skuplje. Kad uracunas gorivo i cestarine isto je. A onda i kupim neke stvari koje realno ne trebam tako da se meni takvi shopinzi ne isplate 😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.