Hello svima.
Prvi tjedan kozica završio. Čak sam iznenađena kak je to sve ok prošlo, sve su već krastice i počele su otpadat po malo. Ja se vratila na posao a bake ovaj tjedan preuzimaju. Blažene bake, muka mi je kad se sjetim kolko se skida bolovanje na dijete 🤦. Damnarexx tnx na ponudi ali ne treba, kupila sam i ja sprej od aderme, to nas je spasilo da se počnu brže susit.
Damnarex baš da, to je do karaktera. On je isto ful sramežljiv u početku, baš mu treba da se opusti. Mislim da je to i do toga da ga ne izlažemo prečesto nekim druženjima jer jednostavno nemamo puno prijatelja s malom djecom pa nema ni tu neku naviku.
Baš vidim koja je razlika kod otvorenije djece, kak recimo mrgud ni dan danas na pitanje dal' bi htio ic na sportaše kaže da ne želi. A stvarno voli sve moguće varijante sporta. Al ne mislim forsirati.
Vidim bolesti i dalje ko u priči. 🤭 Mislim da to treba preživjeti do škole i probat se što manje živcirati. 🤣 Bravo za sve koji znaju puhati nos. Moj je fkt nezainteresiran 🙄
Mikio morat ćete si nabaviti onaj neki minikinderbet. I žrtvovati presvlačilicu. Il' jel ti stane presvlačilicu u sobu od N? Ziher se ona sama ne igra tamo cijelo vrijeme pa da svojata sobu...
Mikio uzmi mobilnu prematalicu koju možeš nakačiti na krevetić ili je staviš na stol. Nama dok smo bili u stanu je stalno bila na stolu, maknula bih samo kad bi imali goste. Već si 22 tjedna 🥰 Pa jel je stavite u kaznu kad vas gađa itd?
.
Mi isto nemamo ljude s djecom za druženje ali A je baš otvoren tip. Odmah se sa svima sprijatelji, sa svima priča. Mali je veseljak 😁 Dok je bio kod mojih svaki dan im je palio Bluetooth zvučnik,pojačavao na najjače i tjerao ih sve da plešu 🤭🤭
Losa, odustali smo od hotela, ono sto bi htjeli se vrti izmedju 5 do 7k eura Htjeli smo prvenstveno Bohinj. Al nis od toga. Sad smo nasli par dobrih opcija u resortima i nesto u Trogiru, al nismo jos nista odlucili. Jedino sto znamo je da ce biti skupo.
Gledali smo i za ici van, al ja ne zelim Grcku, a ostalo sto smo nasli nije da je neka super prilika, a mm nit ne zeli jos s malom ici na dalek put.
mikio, a obzirom na iskustvo s N, mozda ti je dobra opcija blw metoda. Prije sam bila stava da mi se neda kretati sa komadima pa strepit hoce li se beba zagrcnut, al sad sam malo zagrebla dublje i skuzila o cem se tu radi i zapravo krenula sada tako. Zapravo je dokazano da sto vise razlicitih tekstura i oblika dijete proba do 9og mjeseca, to ce lakse prihvacat raznovrsnu prehranu u starijoj dobi. A tu je jos i ideja da dijete jede svojim tempom i regulira osjecaj sitosti. Ova zena koju pratim ima i tromjesecni plan prehrane od prvog dana, sa tjednim planiranjem namirnica u kombinaciji s obrokom za cijelu obitelj. I videa ima gdje vidis kak je njena mala to jela. Ja sam cak htjela kupiti, al mm nije htio da platimo to 200 dolara Sve u svemu ful sam organiziranija sada, al opet mi to kuhanje najvise vremena uzima. Tak da ovaj tjedan narucujem chopperOdlucili smo se za Nindju.
Ovo kaj prolazite s N mi bas zvuci jako ekstremno. Uopce nemam ni savjet ni nista, jer kako pises cini mi se da su nam odgojne metode iste. Pogotovo s ovak teskom trudnocom. Jel postoji opcija da ces morat prije vremena na carski zbogvtog smanjivanja reza? Kaj kazu doktori?
Omg koje cijene za godišnji 🫣... Neznam ako vam je bas must have kids club u hotelima onda mi je donekle i razumljivo da je toliko skuplje. Mi recimo kad idemo na GO uopce ne gledam da ima tih za djecu, nije mi prioritet. Uvijek je u blizini neki park, igraliste, na kraju krajeva i cijeli dan na plaži ima se sto raditi 🤷. Nas 8 dana u Parisu ce doci 1600€ sa svim ulaznicama od Versaillesa do Disneylanda krajem 5 mjeseca, dodatno cemo platiti samo parking na airodrmu i ruckovi, suveniri. Za te novce cure mozete bilo di u Europi putovati pa bar nesto vidit. Zarice za ici sa djecom imas super opcije Maltu, Mallorcu, Kanarske otoke, jug Italije. I nađe se prilično povoljno ako malo pretrazis. Svugdje sam to bila i zbilja su destinacije za djecu pogodne svih uzrasta. Grcka bi mi bila zadnja opcija tamo nismo ni isli jos recimo.
Mikio ovo za blw metodu ja sam planirala ali M je bila extra gadljivo djete pa nije htjela uzet u ruke recimo, no svejedno sam joj davala hranu raznih konzistencije i zbilja danas je veliki gurman. Kuhala bi svima zajedno, pa nakon sto sam njoj odvojila bi nama zacinila vecinom. Drugo tebe se bas sjetila i N. Slusala sam neke edukacije o postavljanju granica koje je nas vetic organizirao i tip koji je to drzao je super stvarno, ostavio nam je mail i reko da mu se možemo obratiti kad god zelimo i ako imamo problema sa djecom da ce nam pomoci. Ako zelis javi se na IG pa ti posaljem kontakt. Meni se M pocela bahatiti i provocirat do te mjere da je sama trazila da ju istucemo. Iako ju nikad nismo tukli pa mislim da nije niti znala sto trazi. I sa tim tipom sam bas na radionici razgovarala o tome i rijesili stvar u par jednostavnih koraka. Mozda ti kaze sve sto znas, a mozda bas jedan sitan detalj cini razliku kao kod nas recimo.
Grizli mi ove godine (kad ja riješim ove svoje gluposti) idemo jos na nekoliko inozemnih putovanja no htjeli smo otic u Hr u hotel gdje imam sve sto trebam ukljucujuci kids club gdje ga mogu ostaviti par sati na cuvanju dok muz i ja odemo u saunu ili negdje vec. Sad je vec dovoljno velik i zeli ostati solo s tetama bez problema. A mi ionako nismo cijeli dan na plazi tako da nam je bitnija ponuda cijelokupnog hotela i sadrzaji. Prije mi nisu bili takvi ljudi jasni kojoma je to bitno no kako idem starija sve mi je bitnije da i ja odmorim a ne da moram razmisljati o hrani, sta ce malo piti, jesti, pospremanju apartmana, pakiranju na plazu, voznja do plaze... neda mi se sve to pa zato i platimo.
Jedino zarice nisam skuzila 7 000 EUR cijena? 😳 To je zbilja puno
Ja sam inace 5 tjedana bez hormona stitnjace i u teskoj hipotireozi (vec nekoliko noci spavam sat-dva,sva sam naotekla, uzas) ne znam kako uopce zivim.
Uf Losa ovo sa hipo zbuci grozno... ☹️ Sta en daju neke zamjenske hormone onda?
Kod nas je situacija da nismo funovi kupanja iako bi M da se nju pita bila u vodi 24h na dan, a i na moru smo pa imamo tu sreću da ne ovisimo o 7 dana godisnjeg. Ne volim kad nemam organizirano barem 1 obrok, preferiram hotele, iako recimo sad u Pariz idemo u Home excange opciju pa ce nam domacini naci mjesto gdje mozemo svaki dan na dorucak naravno platit cemo taj dio, a ostale obroke cemo se snaci. Muz i ja skupa radimo zato nama za nas dva sama na GO ne treba vrijeme jer dolazimo doma sa posla oko 13, M iz vrtica uzmemo oko 15.30, plus idemo na sluzbene putove zajedno itd. Tako da sam ja to napisala sa svog stajalista jer realno sa muzem sam puno, pa nam pase da kad smo negdje recimo jedan je s njom, a drugi ide u saunu npr. jer nama fali vrijeme samo za sebe da imamo. No htjela sam reci da bi da moram toliko placati rađe isla negdje bez kid club pa organizirala sama neke izlete, dozivljaje da zaokupe djete nego dala 3 put vise novaca samo da mi netko par sati cuva djete. Jer neke cifre koje ste spominjale su 🤯🤯🤯... za moj pojam.
Nemojte me krivo svatit, nebum platila 7000eura Velim kolko dodju hoteli na Bohinju, bas uz jezero. To je samo zelja, samo sam poskrolala Booking Na kraju smo nasli ok apartman, za cca 1300 eura na Pasmanu, 2 tjedna. Ima super ocijene i navodno super mjesto za djecu. Ja recimo ne trazim kids club, nisam nikad jos nesto takvo provjerila :D Al mi je bitno da je mjesto obiteljsko i ima puno djece, ko npr na Salima gdje smo bili. Tamo ima knjiznica uz rivu gdje se klinci skupljaju popodne/predvecer i to im bude show. Ne mozes ih doma nagovorit. Jos se i pusta glazba iz nje na otok... nisam takvu atmosferu nigdje drugdje jos nasla. Maltu smo brzinski gledali, al nisam nasla nesto da se vise isplati. A velim, mm ni ne zeli ic s malom jos van. A ono, uvijek se moze ubost negdje povoljna opcija, bila sam i ja na Kubi i smjestaje, put i sve troskove za skoro tri tjedna platila 9000kn. Al nije da uvijek imas te srece Cijene na koje sada nalijecem su sulude. Mislim da smo potrosili jedno 5,6 sati guglanja. Tak da nis od hotela za nas ovo ljeto. Uvijek si kazemo iduce pa dodje iduce i preskrti smo dat tolke pare Pretpostavljam da predugo cekamo s organizacijom jer smo neorganizirani.
mikio, sto se alergena tice. Moja mala ima 8 mjeseci, ja sam joj uvela sve alergene vec. Sa 6 mjeseci smo jaje jeli, odmah u komadu:) Ne znam od kad joj vec stavljam maslac od kikirikija. Svaki tjedan sam joj uvodila 1 alergen. Po novom, sto prije uvedes to bolje. A realno, ak dijete nije alergicno, fakat ti to otvara vrata raznim receptima od starta. Jedino sto cu opet dugo cekat su med, mlijeko, sol i secer.
Losa, tek sada vidim sto si napisala na kraju. A zasto si bez hormona, jel nebi terapija trebala pomoc? Imam frenda kaj je vadio stitnjacu iz istog razloga pa znam da povremeno kad ide na ono neko jodiranje (ne znam sto je to), ne smije uzimat terapiju. I to bude kao najgori pms, isto tada nista ne spava, jako je loseg raspolozenja itd. Al to bude po par dana. Da mora tjednima ne znam kako bi to uopce zgurao.
Bok svima J i mi smo isto opet bili bolesni, temperatura mu je ovaj put bila baš čudna, jedan dan 39-40, drugi dan ništa, pa opet skočila na 39 i tak jedno tjedan dana. Kak mu je jako curio nos, napravila mu se ranica u nosu i dala nam je dr antibiotsku mast za nos da mažemo i uzela mu je bris. Na brisu je nađen streptokok i pneumokok pa je dobio antibiotik 10 dana. A u međuvremenu su javili da su se u grupi pojavile dječje gliste, nadam se da smo to izbjegli jer nije išao u vrtić već 10 dana al sad i to pratimo.
Vi već o ljetu, a ja kukam jer ne bi da zima još završi, nisam još stigla iznositi sve zimske kombinacije J
Mikio mislim da je neka faza sada opet jer nas je i moj počeo tuči, trga sve oko sebe kad se naljuti, štipa me i grebe iako nije nikad to radio, za sve govori da neće i da smo mi male bebe i slične vrtićke fore. Bila sam ja s njim tri dana doma, vratila se na posao ovaj tjedan i spasila se. Baka ga čuva, njoj je dobar ko anđelak. Kod nje sve jede ko da mu doma ne damo za jesti. Doma neće apsolutno ništa osim bolonjeza. Baš je onaj centar Pričaj mi imao nedavno neki seminar o agresivnom ponašanju,al nisam se stigla uključiti. Ja sam mislila i njih pitati za koji savjet.
Sortiraj odgovore
Najstariji