Uzeli smo neki fox 3u1 koji može biti tricikl, gurali a ili bicikl. I kad se više ne žele voziti doslovno svezem spagu i vucem ih oboje,🤣🤣
Stigla nam je procjena logopeda, i morat ćemo na dodatne pretrage i vježbe.
Znaju li vaši klinci puhati nos? Moj ne zna i to je jako loše.
I ono što neka slova upotrijebi u sredini riječi ali ne i na početku isto nije dobro jer ne povezuju da je to isto slovo valjda. On zna reći buba ali bubanj ne nego izgovori nešto uban. I to što nema zamjenu za neka slova je isto loše. Npr ne zna reći S. I neće reći Tok za Sok npr. Nego će reći ok.
Dudu nema već 10ak dana a do tada ju je imao samo po noći..
Baš me to nekako po treslo poprilično jer non stop ispitujem i pedijatra i tete i sve redom..
Valkris, nasmijala si me s ovim jako loše😁 Stigne se sve popravit, polako.
Pisala sam već da je i moj kod logopeda. G je takoreći tek nakon operacije "oživio" pa tako kasni i razvoj govora. Jezik i ostali mišići nisu dovoljno čvrsti, treba ih uvježbat. On sve priča, i to nonstop, ali samo ja sve razumijem🙈. Dođe mi milo kad u parkiću druga djeca komentiraju da ga ne razumiju.
Valkris onda bi po tome i pola naših klinaca trebalo vježbe 🤷🏻♀️
A isto nekad slova miješa ili jednu riječ izgovori a drugu s tim slovom ne. Nos ne zna ispuhati kako treba....puše on al nedovoljno jako.
To kad odeš tak kod dr dijagnoze ne ginu...to kao kod beba
što je svaka druga hipo/hipertonična a na kraju se razviju normalno kao i bez tih dijagnoza.
.
Mikio kako ste vas dvije?
.
Mi ćemo sad do dr...neću ga ni idući tjedan pustit u vrtić.Baš jako kašlje...po noći se davi od te sline... tjera ga od kašlja na povraćanje ali nikako da to izbaci. I nešto je dns kukao za uho pa ću vidjet šta će dr reći.
Ja ne znam ni jedno dijete od 3 godine koje 100 posto razgovjetno prica i pravilno izgovara sve rijeci u velikim slozenim recenicama. Na prošlom pregledu je neutopedijatrica rekla da je bitno da govori u rečenicama, a da se govor još razvija. Moj govori nekako na l po riječima neuropedijatrice sto je potpuno normalno za tu dob. No on ne želi pričati pred nepoznatima i ako nije 100% siguran da sve dobro veli, dok vidim da neka djeca melju a sve nerazgovjetno. Vjerojatno je i do karaktera. Doma s nama i okružen ljudima koje zna puno prica i nisam primijetila da ga netko ne razumije. Mi smo se dude riješili. Bili smo na vikendu u hotelu i zaboravili je. Nije za nju pitao i kad smo se doma vratili jednostavno smo je makli i nema je 😆 Ne pita za nju. Ne mogu vjerovati kako se i pelena i dude riješio bez ikakvih problema... ko da je sve prirodno došlo.
Sad u hotelima kad idemo na pomoćnom ležaju spava i sav si je bitan.
A sta se tice isto logopeda i sl. ja sam postala pred par godina skoro pa sigurna da cijeli zivot imam disgrafiju koja mi nikad nije dijagnosticirana. I nikad me nitko nije vodio na procjenu... a s druge strane osim pokojeg podsmijeha kad nešto krivo napišem nije mi jače smetala 🤷♀️
Pozdrav žene. Evo mali dobio vodene kozice. Stalno netko u vrtiću ima tako da smo samo čekali. Dajte mi recite kaj se danas savjetuje za mazanje/kupanje? Nama pedijatrica rekla najbolje ništa 🙈
Valkiris kak to da si uopće išla kod logopeda s malim?
Ja si uopće ne mogu zamisliti da odem s njih igdje da bi on htio i jednu riječ izgovoriti. Ful je sramežljiv, pred svim novim ljudima se zaljepi za mene i ni slova. A isto ne priča kak treba i ne zna puhati nos. Al s obzirom kolko sam ispitivala onda kad je ful kasno progovorio, i nitko me nije nigdje htio slat, onda sam na kraju prestala pitat... Tete u vrtiću kažu da je to sve neki prosjek. Al nije da su one stručne baš 😬 ma, neću ga još nigdje vodit pa ćemo vidjet...
Nisam ga nikud vodila, to je logopedica iz vrtića. Ali s obzirom da ga fkt teško razumijemo i da guta dosta slova otići ćemo na pregled dalje.
Jer mala zna npr puhati nos i jako čisto priča, čak bolje od njega.
Kozice: roza otopina hipermangana kupanje 2x dnevno. Mazanje pjenicom za to: https://www.poxclin.hr/poxclin/
Dodatno smo spricali i aderma https://ljekarna.hr/ljepota-i-njega/717-a-derma-cytelium-sprej-100-ml.html
Nakon par dana smo dobili sirup escontral, a susjed je dobio rinolan.
S obzirom da ih je moj mali imao hrpetinu i da su neke bile upaljene smo dobili i betrion mast.
Temperaturu skidati normalno ko i inače. I paziti koliko je moguće da se ne grebe previše..
Mikio, uzmi uputnicu za neuropedijatra i lijepo isključi razvojni poremećaj koordinacije. To si spominjala već par puta, bit ćeš mirnija, a njoj vježbe mogu samo pomoći ako treba. Inače ova dijagnoza zna biti skupa s adhdom, ali češće "neslužbeno".
A možda je jednostavno nespretna. Da je upišeš u neki plesni vrtić ili tako nešto?
Kako mrgudiç stoji s kozicama?
Meni je tesko usporedjivat jer i N i T su zapravo dosta spretni i vecinom (oko 90%) su to padovi koji ne rezultiraju ozljedama i krvi i modricama. N padne najvise kad je vec umoran a krene divljat al to je vise da se spotakne i raskelji kolko je dug i sirok.
Sortiraj odgovore
Najstariji