ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    28. Kolovoz 2022. 20:51

Mi na sreću nemamo problema s spavanjem...ide spavati u pola jedan i to je već skužio na satu kako kazaljke stoje....borba hoću neću je do 1(većinom je nema) i onda spava do 3-pola 4. Navečer kak je ljeto je išao kasnije spavati al bi ujutro produžio do 8 i duže.
    .
    Deedee držim fige da se čim prije skupa 🤗
    .
    Pričala sam s mužem i definitivno ću ga kupiti ranije barem deveti mjesec jer sigurno neću naći posla u dan dva a ko što muž kaže tko zna kad će to i biti 😂 A kad bude potrebno i kad se uhoda s tetama i svime lako ga mogu početi ostavljati na spavanju. Sad mi to nekako glupo kad sam kod kuće 🙈
    Nisam za neke duge prilagodbe al sam opet kontala kako sam i tu i svuda čitala da kreću dan dva pomalo a ne prvi dan i bum cijeli dan xD Ajde on je velik,al su s njime jednogodišnjaci koji i sisaju itd. 🤷🏻‍♀️ Bit će ih 12 u grupi. 
    .
    On se dns toliko umorio od shoppinga da je em popodne dugo spavao em je sad bez pogovora otišao u krevetić 😂
    .
    Grizli ja kad sam čula neke mame na sastanku koje gluposti izmišljaju odmah sam se sjetila zašto izbjegavamo parkove s puno djece i roditelja 😂😂😂😂😂

mrgud_zg
    28. Kolovoz 2022. 22:18

Kod nas je prilagodba trajala 3 dana po pol sata/sat. I onda još par dana do spavanja ako je imao tko skupljati dijete. Mi smo imali baku pa je tek nakon tih još par dana ostao spavati. Moram priznat da ne bih baš rekla da je slabija prilagodba samo stvar roditelja, mi smo imali fkt pozitivan stav i nismo imali drugu opciju pa je mali plakao svako jutro sigurno mjesec dana. Kao i velika većina djece u grupi. Nije plakao cijele dane ali bio je baš tužan što ga ostavljam.  Danas generalno voli vrtić, ali mu dosta teško padaju promjene (tokom ljetnog dežurstva smo mijenjali objekt i 2 puta su preslagivali grupe i tete, i na svaku tu promjenu negoduje, više ne plače ali baš mu nije drago)..
    Kod nas se može kupit klince do 12, prije spavanja, il' iza 3. Ja mislim da oni nikad ne legnu i ne zaspu prije 12-pol 1, pa ako spavaju 2 sata, dok se dignu dođu k sebi... Al tete su uvijek ok s tim ako je neka izvanredna situacija i moraju ih probuditi da negdje idu..
    Mi još nismo imali roditeljski. Nemamo pojma kakve će bit grupe ni tko će bit tete. Dobili smo u dezurstvu okvirni info da se grupe djelomično spajaju/preslaguju jer su upisane 3 nove grupe a 1 je otišla u školu, pa moraju povećati broj djece u grupama. Nadam se da kod mrguda to nece bit problem jer se te sve tete mijenjaju i često su spajali pa se manje više svi poznaju..

mrgud_zg
    28. Kolovoz 2022. 22:25

A kaj se tiče popodnevnog spavanja, njemu fkt treba još uvijek. Evo recimo danas je spavao samo pola sata jer ga je nes mučio želudac i ustao se da kaka. I onda je popodne u pol 6 popizdio i umoran, hoće doma. Onda pak kad smo došli doma hoće u park. Mi ga nadobudni htjeli stavit navečer ranije, na kraju je zaspao maloprije. Totalni raspad sistema 🙄
    Tak da ga još uvijek kad god je to moguce stavljamo stavljati kroz podne, 1. To smo i na godišnjem prakticirali. Nekad spava manje nekad više al ak preskoči baš mu fali. A on se generalno rano ustaje, i vikendom. 🙄

• Zarica
    28. Kolovoz 2022. 22:58

Mi smo takodjer od starta isli turbo veseli u vrtic, pricali kak ce se super zabavljati, pjevali pjesmice. i mali bi fakat bio sretan do trena kad bi dosli kod te zgrade. Odjednom promjena za 180, plac najgori... To kad je imao godinu dana. Vjerujem da ako roditelj ima los stav, dijete ce ga pokupit 1/1, ali ako ima pozitivan nije to nikakva garancija.
    Grizli, da bar mi imamo sumu pa da idu u nju s vrticem. Pa meni to predobro zvuci

• LoSaLoSa
    29. Kolovoz 2022. 07:01

mrgud pa i ja stavljam malog uredno na spavanje svaki dan no ili nece lec uopce ili negne i lezi sat-dva bez da zaspi. Pjeva si u krevetu pjesme, igra se s prstima i sl. Nikako da zaspi. Evo jucer se probudio u 9 i nije spavao. Navever u pola 9 zaspao i spavat ce sad do pola 8 kad ga budimo za vrtic. 
    Naravno da djeca placu na prilagodbi kakav god roditelji imali stav. No kod roditelja koji samo imaju los stav budu ekstremi tipa da djete ne prihvaca igre u vrticu vec iz protesta stoji pored, kad je rucak ne zeli sjest za stol i sl. Tako je radio od ove zene koja je ispisala malog iz vrtica. 
    Grizli u nasem su vrticu neki roditelji bili protiv da djeca idu van na zrak zimi da se ne prehlade, a i neki su bili protiv nanosenja krema za sucanje ljeti jer one stete pa nisu htijeli da grupa ide van. A realno vrtic ima kao svoj park pored i u hladovini su. 🙄

Simbalija
    29. Kolovoz 2022. 09:10

Losa, čitam i ne vjerujem da roditelji ne žele da im djeca izlaze na zrak. Pa što misle da trebaju biti od 7-16 u vrtiću zaključani? Pa poludili bi svi skupa.. Mislim znam da određeni vrtići,  pogotovo u ZG,  nemaju vanjski prostor i mislim da je to za izluditi. Ili npr. u nekim vrtićima imaju ogroman vanjski prostor,  ali ne vode jasličare jer ih je puno pa im se ne da (nećak mi pohađa takvog).
    U starom vrtiću od G, bili su vani cijelo jutro i poslije spavanja ako je naravno vrijeme bilo ok. Cijela bi bila blatnjava i razbijenih koljena🙈 nadam se da će i u novom biti što više vani..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

annika
    29. Kolovoz 2022. 11:27

Red fox saljem ti veliki zagrljaj ♥️
    I mi smo danas bili u vrtiću na sat vremena. 18 ih je u grupi, 2-3,5 godine. Malo je razgledao sobu, igračke, malo se penjao po mami i na kraju se i rasplakao jer su i drugi plakali. Dosta ih i dalje nosi pelene, ja sam malo to stavila sa strane jer nakon cijelog ljeta on i dalje bez problema popišan sjedi i igra se, kaže i teta danas da ne forsiramo ništa, da će ih i one poticati i kad bude spreman riješit će se. Odradili smo logopeda, i misli da mu samo treba vrtić da će to biti ok. Pa ćemo vidjeti 
    Najstarijw dijete ode u srednju, ja na posao nakon nove godine, kuća se još radi, trebali bi postavljati pločice ovaj tjedan i tako...nikad dosadno

[iimg]

Simbalija
    29. Kolovoz 2022. 14:06

Moja se vraća kao iz rata i iz lokalnih parkića. 🙈 Bez blatnjave odjeće nemam osjećam da smo igdje bili..
    --
    Redfox stvarno mi je žao.. ❤️
    --
    Annika pa što mješaju grupe od 2-5 godina? Funkcionira li to s ovim manjima?

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Grizli
    29. Kolovoz 2022. 17:30

Losa i kod nas su neki bili protiv krema za sunce da ih tetr mazu pa smo sami morali doma tko je zelio. Ljudska glupost nema kraja. 
    Zarice pa i nama je bilo izvrsno sto su u sumu isli. 2 put su cak i po kisi setali sa kisobrancicima djecica. Zato smo morali u vrtic donjet gumene cizme i one hlace vodonepropusne. Nadam se da ce i ove godine biti tako, klinci su bas uzivali. 
    Red fox jesi bila danas kod gin? 
    Annika vidim uzbudljivo ti...

annika
    29. Kolovoz 2022. 19:31

Simbalija ne- klinci imaju od 2 godine pa do 3,5 godine. U biti 3 godine i par mjeseci 
    Miki0 nažalost ništa od faksa. To jw redoviti studij- ja se ponadala da će biti i izvanredni dio ali ništa. Ne mogu zbog posla nikako. Razočarana jesam ali što sad 
    Da, srednjoškolku- gimnazijalku. A kao da je jučer bila kao naši klinci 

[iimg]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.