Zarice, ma dobro vi to sve hendlate, sigurno😊
Red❤
Mikio, baš mi je žao šta vam je otpala grupa. Činilo se baš ko dobro rješenje, makar i za te pare.
Svim vrtićarcima lijep početak želim🤗
Hani kako je 🤗🤗 Sitno brojiš 😁
.
Nema, sve mame su ostale u šoku i napunile im se oči suzaama kad su tete govorile o odvajanju i da ih samo moramo predati i otići što brže. Pošto ne radim pitala sam da ga kupim prije spavanja dok ne nađem posao... tako da bi do 12 trebao biti. Ne znam ni sama,možda je bolje ga pustiti da ostane i na spavanju da se navikava skupa s drugima al mi glupo da bude do nzm 3 sata tamo a ja kod kuće. A da ga dođem kupiti u tipa 14 kad se otključavaju vrata pa da ga bude ako spava...opet nisam ništa napravila. 🤷🏻♀️ Jel imao netko tako da ste ih ranije kupili? Ne znam hoće mu smetati kod prilagodbe...
Ma Mare to je preveliki sok. On je skoro 3 godine s tobom bio. Kupi ga prije spavanja dok se malo ne prilagodi. Prati po njemu. Mozda kad svi prestanu vristat ujutro mu bude lakse, ne znam koliko djece isto tako prvi put krece u vrtic, ta atmosfera isto igra ulogu. Meni je suludo da nema prilagodbe ako ima roditelja da ih skupe ranije. Kod nas su prvi klinci krenuli sa spavanjem negdje sredinom drugog tjedna ako se dobro sjecam, a neki jos sa mjesec dana nisu spavali jer im je bilo tesko prilagoditi se. To je sve bilo individualno u dogovoru s tetama koje su bile zlatne sto se truda oko toga tice.
Pozdrav,
Baš neobično da nema prilagodbe.
V dolazi u grupu jasličara koji nastavljaju, 7 ih nastavlja a 4 dolazi nove djece. Od tih četvero, dvoje počne prilagodba 5.9. a dvoje 12.9. i to mi se čini ful ok. Neki opći plan je prvi tjedan nešto kratko, drugi do ručka, a treći spavanje ali isto su rekli da to ovisi od djeteta do djeteta.
Inače, mi imamo situaciju doma i V mi je od utorka kod bake, doslovno je nisam vidjela i ne mogu vjerovati kako to dobro prolazi, valjda osjeti da tako mora bit. Ni jednu scenu nije napravila, svaki dan sama pita za WC i jedno i drugo, pojede sve, spava kao nikad.. ja se sve tješim da joj ta odvojenost od nas možda pomogne iza vrtić, ako ne bude kontraefekt 🙄
[/url
Kod nas je prilagodba bila kroz par dana, prvi dan smo bili cca 40tak min, i to po par nas skupa sa djecom, jer je bila još korona, drugi dan smo bili 10min pa izašli na pola sata, treći dan do spavanja, četvrti već do kraja.
Jedini klinac koji je imao problema s prilagodbom je onaj čija je mama imala problema sa prilagodbom. Ona je tulila više nego on. Moja pretpostavka je da je to zbog nje. Mislim da je mali dva tjedna išao na prilagodbu i da ni onda nije bilo ok.
Iskreno, tata ju vozi u vrtić i kupi, pa ja baš i nisam u toku, ne znam kak je sad i dal mali uopće ide u vrtić.
Ne kužim to da nema nikakve prilagodbe. A bogme ne kužim ni te prilagodbe od 3 tjedna. 😂
Ja čekam ponedjeljak, u vrtiću imaju sastanak, nakon čega ćemo znati da li ostaje u jaslicama ili ide u vrtić. Navodno, tete vele da se i njih pita za mišljenje, a one misle da je ona za vrtić (s obzirom da će 3 navršiti tek u 12.mj). Samo se nadam da će neka od teta s njom dalje. Jer je njezina jaslička skupina mješovita, pa su od 1-3 god, neki ostaju, neki idu dalje.
Sad je još u centralnom vrtiću, baš joj se i nejde, nisu njezine tete, klinci su iz više područnih vrtića skupa, pa baš nije zadovoljna. U petak ujutro, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja buđenja, rekla sam joj da su zvale tete da pitaju dal će doći, a mala mi, mrtva hladna, rekla - ne poznam ih, i okrenula se na drugu stranu spavat. Išla je ovaj tjedan čet i pet u vrtić, jer idući ide punom parom pa da ne bi bilo problema, pa je poslje vrtića bila izuzetno dobra, draga i poslušna. Kaže mm da je to zato kaj je sretna kaj smo došli po nju u vrtić 😂
ifkaminja slazem se s ovim da nije normalno ni bez niti da se tri tjedna privikavaju. Kod nas je bila korona pa sam ga prvi dan donijela na sat vremena, pa na dva sata, pa tri, pa je spavao i to je bilo to. Istovremeno je krenuo jedan drugi malac i njegova mama je plakala, oprastala se svaki put s njime, to su bile cijele scene. I mali se nikad nije na vrtic priviknuo. Ispisali su ga i zena dala otkaz da bi bila s njim. Meni to nije normalno no svako valda zna najbolje za svoje dijete 🤷♀️ Srela sam je sad pred koji tjedan na igralistu i ima neke spike da su tete bile loše, da je bila loša hrana u vrticu,stara je zgrada i bla i da kao nisu htijeli to lose za dijete. To su njene fantazije i opravdavanje sebe, mozda se zeni nije na posao islo 🤔
Ako mogu moji starci kupe malca iza 2 tako da MaRe sigurno nebi bio problem da ga tad kupis... oni barem kod nas spavaju od pola 12 do 1-pola 2 i bude ih u pola 2. Oko 15 do 2-2 imaju uzinu. Moj vise ne spava popodne pa sretno tetama 😆 Sutra krece nakon sto je 7 tjedana bio doma... Jucer smo setali i prolazili kraj vrtica, a on je izjavio "Oh evo vrtic, no ja vise ne idem u vrtic jer mi je ljepse doma"... da da
mikio sa spavanjem identicno kod nas. U principu ne spava no zna u autu zadrijemati. Ne spava otkad je na godisnjem 😃 Stavim ja njega poslijepodne da lezi i lezi po sat-dva no ne zaspi 🤷♀️
Mi imamo sastanak u srijedu.. Pa ćemo vidjeti što i kako sa prilagodbom. Kako mijenjamo vrtić mora proći prilagodbu.. U Ri se mora u jaslice ako dijete nema 3 god do 1.9. Nisam čula da nekog prebace, mislim da nema te opcije. U lokalnom parkiću su mi rekli svašta loše protiv tog novog vrtića i sad živim u anksioznosti i panici. Još se G stalno dere da hoće kod stare tete jer je obožava, a već je dva mjeseca doma i baš me sad strah kako će to proći.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
G spava još po 2h popodne i nikakva je bez spavanja. Tj. niti ne postoji opcija da ne spava 😁
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Deedee nadam se da cete uskoro svi skupa opet biti.
M recimo vikendom ili ako ne ide u vrtic onda budu borbe za zaspat jedvice poklekne u 13.30-2 i to bude spavanje nekih pol sata uvrh glave. A u vrticu redovito do 12 do 2 spava nekad se malo ranije probudi. Nije da ju mi ne umorimo tj da nismo aktivni mozda cak i vise neke dane nego oni. Npr kad smo od jutra na moru, ali jednostavno doma nema taj valjda osjecaj obaveze i gotovo. Vjerojatno da je duze doma bi skroz izbacila. A osobno mislim da joj jos i te kako treba.
Nama u parkicu krenule size mama ciji klimci krecu sad u vrtic. Malo me nerviraju moram priznat toliko drame prosle godine nije bilo. Znaci zene drame jer su cule da ce djeca ici setat u sumu. Ko da ce ih vukovi pojest ili neznam sto strasno ce im se desiti. Malo blata ponekad i 2 suha lista u dzepu jakne znas ti tragedija. Pa druga drami oko hrane jer njoj djete jede samo juhe i pitat ce dal moze nositi ona juhe u vrtic 🙄🙄🙄
.
Cure ima koja kakav prijedlog dobar za otic sa djecom za Novu godinu. Daleko je jos znam ali razmatramo dobre ideje na vrijeme ove godine. Nismo bas nesto za snijeg, vise bi neke toplice mozda nešto tako a opet da nije atmosfera za bke i dede.
Sortiraj odgovore
Najstariji