mikio, ova prica da si je lupila mi zvuci totalno hardcore. Kak joj padne na pamet ajme meni. Te cuvalice, vise puta smo racunali kak bi to placanje izgledalo, ispod cca 2,5 do 3 tisuce za pola radnog vremena mozda? Jeste vi upuceni? Ja sam doslovce klince cuvala za od 25 pa do 50kn sat, i to je jos bilo prije 10godina. Sad vidim da je minimalna satnica za studente u sc-u 30kn. Kad sam ja bila radilo se i za 15.
Mislim da je neka prosječna cijena čuvanja u ZG oko 4000 kn mjesec. Tj pola radnog vremena 2000. Al nade se i skuplje i jeftinije. Mislim znam da je užasno teško uopće nac nekog, al eto kao prijedlog. Jedna prijateljica je baš bila malu dala kod neke žene gdje ih je bilo 4 djece, al zaboravila sam kolko je to koštalo.
Zarice kad sam se ja informirala cijena je bila oko 4-5000 kn za 8 sati, a oko 30-40kn po satu. Naravno da se moze naci za manje no to je generalno to, ako je navecer, vise djece i sl. traze jos i vise. Ima i zena koje su doma s jednim ili dvoje djece pa znaju nuditi jos cuvanje jednog-dvoje u svom domu. Onda je malo manja cijena. Meni cak ni nije bio problem cijena vec nac nekog pouzdanog pa smo na kraju odustali 🤷♀️
Ima neka grupa na fejsu tete cuvqlice Zg ili tako nesto. Tamo je frendica nasla zenu koja povremeno kad ona radi dulje kupi njene klince. Moze se i tako dogovoriti... ili sat-dva dnevno.
Mikio ne mora značiti da bi se ponašala drugačije zbog vrtića, puno njih je zlatno u vrtiću i kaos doma ili obrnuto. Ali bi ti imala više vremena za sebe pa bi imala puno više živaca..
Mi smo imali čuvalicu za 1500kn za 8h-9h. Teta u penziji koja ih je inače čuvala 4-5 pa je zato takva cijena, međutim kako je bila korona, G je bila sama kod nje.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Red FOX jako mi je zao cuti :( Nadam se da Ce sto bezbolnije proci pa da Ce iza kise napokon sunce💙
Moj N ima svaki dan po nekoliko tantruma iako ide u vrtic. I pisala sam,nekad to bolje hendlam nekad losije. Primjerice isli smo na sisanje on i ja jucer, urlao je cijelo vrijeme (muzu nikad ne urla na sisanju!), I kao odemo do ducana, sladak je, sve skuplja itd i zeli uzet pepa pig toaletni papir a ja iz principa ne dam 30kn za 6 rola i baci mi se na pod kraj blagajne,urla, ja pune ruke, jedva sam se kontrolirala do auta. Dodjemo doma, radi sve sto ne smije, iz inata, ne slusa sta mu kazemo i ako jedna stvar ne ide po njegovom bacanje i urlanje itd itd. Ja dodjem u pola 6 s posla k nemam zivaca, na jakost, za pregovore s njim 35 puta u tri sata i zavrsi vikanjem,pa poslije griznja savjesti i u krug. Ja 5% toga nisam dozivila s kceri u toj dobi. Nerijetko se osjecam iscrpljeno jer u ta 3,5 sata kaj sam doma nakon posla prije nego idu spavati se moram kvalitetno poigrati na zraku, skuhati za drugi dan, s vešom se baviti, citat price, pakirate za spavanje i priprema za drugi dan za sve i navecer bit sposobna za vrijeme za sebe ili muza. Nekad i odraditi navecer.
Svjesna sam da Ce to proci i sama gro situacija prolazim po prvi put. Nekad sam zeljela troje djece, sad ne razumijem kako bi se uopce posvetila svima troje kvalitetno?
Red baš mi je žao 😔 Drži se ♥️
Mikio razumijem te u potpunosti 😁 Ja sam kul do nekih 3 sata...poslije toga nemam više živaca za njegove gluposti. Netko je napisao za "no screaming" knjigu...to bi meni trebalo 😂😂😂😂 Al kad on mene potpuno ignorira dok ne dreknem.
.
Živci su mi ajme zbog sutra 🙈 Znam da će to biti super i za njega i za nas i sve al ne mogu si pomoći. Nadam se da će padati kiša i da muž neće ići raditi pa da ga on odvede taj prvi dan.
Mare, to je knjiga koju je mm kupio nama za godisnjicu:D. Al evo, vec par dana bolje hendlam situaciju, kad mi prekipi izadjem malo iz sobe, a i mali prestane radit gluposti tak jer mu nije zabavno kad ga ne gledam. Jedna od gorih situacija mi je inace bila kad trebamo doma iz setnje a on nebi, a ja moram i malu gurat/nosit. Onda ga doslovce moram povlacit za sobom po cesti, mrzim to. Al i toga nema vec par dana
Mare, drzim fige za sutra. Javi kak je proslo:)
mikio, sumnjiv mi taj obrt djeluje, al nadam se da bude sve ispalo kak treba i da dobijete to cuvanje.
Inace, skuzila sam navecer da je malom skroz zastopan nos. Znaci prvi dan vrtica i jos ih je manje u grupi jer ih pola jos nije doslo. Ja zbilja ne kuzim kaj je to s tim vrticem. Mi smo cijelo ljeto po vani, parkicima, s drugom djecom, stalno okruzeni ljudima. I onda jedan dan vrtica i vec krene nesto. Nadam se samo da ce ostat na ovom...
Ja sam bas neki dan s mamom pricala kak je ona nas 7 hendlala. Pa veli kak smo mi svi bili tak dobri i mirni kao djeca, nikad neki problemi. Jedino joj nije bilo po volji sto kod sestog djeteta vise nije mogla osigurat mir za bebin dnevni spavanac Ono, ne kuzim, kao da su djeca stvarno nekad bila drukcija. Istu pricu i strina pricala. No ja se ipak nadam da cemo jos djecice imat vremenom, hehe:)
Mi imamo te neke ispadne no ja se nedam puno s tim iznervirati, vise se muz razljuti i ne zna kako reagirati. Kad malac krene za prohtjevima najcesce idemo van ili kod mojih staraca. Onda se on redovno na mene ljuti, a i crvrsto drzi da ga ne ispustim 🙈
Poslije trudnoce sam ja sta se strpljenja zbilja postala druga osoba. Prije sam fakat i na poslu znala izgubit zivce i doma. Sad ko da uzimam nest za smirenje 😆 Mozda je i od godina...
Sortiraj odgovore
Najstariji