ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Simbalija
    16. Veljača 2022. 14:46

Valkris sretan rođendan!!! ❤️
    --
    Mikio zvuči grozno.. Ne znam što bih rekla, možda sirup nije loša opcija.
    --
    Grizli baš će vam super biti!  Ja putujem često zbog posla,  baš bi mogla osmisliti nešto sa G i MM 😊

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Grizli
    16. Veljača 2022. 14:57

Zarice htjeli smo da ranije al nikako se odluciti i sve isplanirat. Sad nema odustajanja prvi put da sma karte kupila bez mogućnosti otkazivanja 🙈.

Kod mene je trudnoca zbog potpomognute vođena kao rizika i imala sam dodatno preglede na klinici i u rodilistu od 12 tt, plus mjesecne kod moje gin.
    DeeDee cjene karata sad su zbilja smjesne za let Zg - Malmo sa putnim torbama 3x10kg i 2x20 kg za nas 3 povratne dosle 200€, a Kopenhagen je doslovno na 30 min voznje vlakom. A full je prilagođen djeci. Jedva cekamo svi!
    Mikio ja sam se borila protiv sirupa al sad mi je zao jer se ona patila. Korsitimo ponekad sirup isilax biljni neki. Dala joj ga mozda 3 pita i zbilja joj je pomoglo da se "opusti" sa kakanjem.
    Iskusne mame pitanje i pomoc... M vise od mjesec dana za dnevno spavanje nije imala pelenu. Doslovno 3.dan bez pelene izdrazala je spavnje. Zadnjih 15 dana tokom dana se nikad nije popisala skuzi kad joj se piski kad kaka sve obavi na wc. Ali tokom popodnevnog spavanja skoro svaki dan se budi popisana. Nezbam dal toliko cvrsto spava pa se ne moze probuditi ili ne skuzi da joj se pisa. Neznam bas me cudi to. Mm predložio da joj vratim pelenu da spavanje popodne al meni je kao golemi to korat u natrag. Za noc ima pelenu i uvijek je puna ujutro. Al dnevno spavanje smo se vec odvikli od pelene odavno i sad ovo. Imate kakve ideje? 

Damnarexx 🌺
    16. Veljača 2022. 15:51

Grizli zavidim na putovanju😍 uzivajte, sigurna sam da ce vam biti divno.
    Takodjer, svaka cast na skidanju pelena..ja cekam ljeto za to. Kad kaka uvijek kaze da ju presvucemo, al pisanje ne. I ne smeta joj pelena, moze bit krcata bas ju briga🤷
    Sto se tice njenog piskenja tokom popodnevnog spavanja, slazem se s tobom da je korak u nazad..a sad...sta napraviti ne znam. Sigurna sam da ce iskusnije mame dati rijesenje💆
    Mikio bas mi je zao da se N tako muci 😵 mozda bi vam sirupic fkt pomogao☺️💩
    Petra bas mi je zao da se stalno mucite s necim. Suosjecam, mom malome je svaki bozji mjesec nesto (E ga dobro prati) 🥺 luda sam vise. 
    Neka vam i nam brzo prodje. Dolazi proljece, mora biti bolje 🌿🤞
    .
    Gospodicna i ja smo srele mamu Mrguda i malog slatkisa 🍬 Mrguda u parkicu neki dan ☺️ i uopce nisu mrgudi 😁

Lavica27
    16. Veljača 2022. 15:57

Grizli, definitivno bi bio korak unazad pelena, glup savjet al jel ju stavis na kahlicu prije popodnevnog spavanja? Top karte ste ulovili!
    Mikio, slozila bi se s Annikom, kod svake bolesti,a i drukčijeg stanja od 'normalnog' gleda se da li je veca korist lijeka (iako postoje sirupi na prirodnoj bazi) ili steta ne uzimanja istog. Jako puno djece oko druge godine ima problem s tvrdom kakicom i mislim da je najgora faza kad predje na psihološku bazu,jer to onda nemozes 'lijeciti'. Mi smo znali stavit kcer golu u tus kabini i usmjeriti topliju vodu prema guzi dok cuci i obavlja nuždu. Jednom je tolko dugo odbijala da smo joj morali staviti klistir za djecu🥺 Tako da, sirup definitivno!

Grizli
    16. Veljača 2022. 17:17

Mikio mozda te kod sirupa odbija ono sto je mene ato je pomisao da ce sad ona imat neke grceve ili proljev ili nesto 3.,ocelivala sma neku reakciju ko kad mi uzemom neki laksativ. Međutim M nije tako bilo vec jednostavno mekanija stolica al jos uvijek dovoljno tvrda. Ne d ate nagovaram nego samo sam se sjetila da je meni to bila kocnica za koristenje pa nam je nefrologica preporucila taj sirup.
    Lavice stavim ju piskit prije spavanja. Tokom dana mokri svakih 2-2.30h zato me i muci zasto ne izdrzi spavanje od 1- 1.30h. Probala sam i pustit da spava u carapicama kao da joj nisu noge ledene. Razmišljam da ju mouda nakon 45 min soavanja probudim pa ponudim piskit al sigurna sam da se nece vratiti spavat. A mm lupeta gluppsti o vraćanju pelene jer to njegova mama zna jedino siguerirat. Predložila da vratimo pelenu i kad jadna se popiskila u vrticu po rubu od hlaca jer ih nije dovoljno skinula. Imala traperice koje nije bas skuzila otkopcavanje i ova bi joj odmah vracala. A meni je to skroz kontra efekat. 

PetraB
    16. Veljača 2022. 19:17

Grizli ne znam kaj da ti savjetujem za pelenu. Ja sam nocnu i dnevnu za spavanje ukinula u isto vrijeme M i J, nisam radila razliku izmedju ta dva spavanja, mozda ju to zbunjuje 🤷🏻‍♀️.
    Mikio definitivno sirup savjetujem. Jako je tesko poslije rjesavati psiholoske probleme. Necak se dugo borio s tim. Sad ima 9 godina i i dalje nema zdrav stav prema kakanju. J je jedno mjesec i pol, dva koristio male doze portalaka jer je on kakao kuglice, koliko god pio tekucine. Nije imao grceve ni nista takvoga. Kada smo napokon postigli zeljenu konzistenciju ukinuli smo ga (gastrenterolog naravno).
    Damnarexx ma ovo kad se izmjenjuju sa boleatinama je koma, imas osjecaj da nema zdravog perioda. Uzas.
    Lavice jos ju ne vode pod kriticni bronhitis... Al kazem idemo na rebro 3.5. (nadam se da cu uspjeti i ranije) pa cemo vidjeti. Trazila sam dr kontrolu u pon i da od srijede idu u vrtic jer ne mozemo ovako vise. A sad... Hoce li do srijede ostati zdrava to cemo vidjeti
    Valkris sretan rockas 🥳🎂
    Grizli zavidim na putovanju 🙃🤭

url=https://lilypie.com][/url

annika
    16. Veljača 2022. 22:18

MikiO nama je gastroenterolog rekao da cak ni kod portalaka nema brzog navikavanja , tek nakon dugog koristenja ali kod N nije u pitanju opstipacija nego tvrdja stolica tako da bih ja probala sa sirupom od šljive ili kivija, kad je ne bude boljelo i ona ce se opustiti.
    Grizli, ja ne bih vraćala pelenu. Možda se sad malo i nahladila

[iimg]

• Zarica
    17. Veljača 2022. 09:25

Grizli, meni zvuci normalno da imaju periode da im pobjegne kad zaspu. Pogotovo tak mali. Obicno bude kod nocnog spavanja, no kod vas je ocito kod dnevnog. Ja ne bih vracala pelenu vec samo navlake, podloge il tako nesto bi stavila ispod nje i presvlacenje nakon. A nista strasno.

annika
    17. Veljača 2022. 21:16

MikiO ne kupujem jer moj M neće nikakve sokove, samo vodu. Ali imas i u konzumu, sparu

[iimg]

Grizli
    17. Veljača 2022. 21:56

Mikio mi imamo te iz ikee i nisam primjetila nesto strasno da suskaju kod nas. Mozda ako nisu jako nategnute ili je do madraca 🤔 bo. Mi nista ne cujemo kad se vrti. Super su jer mogu u susilicu i zbilja dobro drze.
    Ne pada mi napamet joj vracat pelenu za spavanje. Presli smo na foru sa naljepnicama. To smo imali na početku za kakanje. Svaki put kad bi uspjesno kakala u tutu dobila bi naljepnicu. Kad je sve skupila isli smo u Aquarium. Pa reko da probamo i sa ovim jer za kakanje je bilo uspješno. Jutros joj rekla da skupljamo naljepnice opet i ako se ne popiski u krevet da cemo na put uzet Medu. Odusevila se, jer cim smo spomenuli put bilo je dal Medo smije s nama i rekli smo ne, jer je prevelik. Al ajde da vidimo ako upali vuci cu ga ja za sobom. 🥴... I danas zbilja se nije popiskila spavala 2h. E sad dal se samo poklopila slucajnost ili sto neznam al cim je oci otvorila rekla je pisa mi se i onda ces mi dat napljepnicu. 😕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.