Ja nebi nagrade uvodila za to, cisto jer mislim da nije do njihove volje kaj se tice pisanja dok spavaju pa i da bi nagrada samo bila pritisak No to sam ja.
Mi sutra htjeli na fasnik u Samobor al izgleda da ce kisa cijeli dan. Pa nemres vjerovat. Ja sam stvarno vjerovala da ce doc zakasnjeli snijeg al sad nekak vec sumnjam, a nismo ni jednom malog odveli negdje na snijeg... jel znate jel ga ima jos negdje?
Mi smo naljepnice uveli kao poticaj. To su mi tete cak predlozile da uvedemo kad se navikavala na kakanje na tuti. One su mi rekle ovako to nije nagrađivanje jer djete ne dobije nagradu za svaki uspjeh nego poticaj za ono sto djete u nacelu zna ali ne obavi dal iz inata ili jednostavno ne zeli se zamarat time ili zeli nesto drugo a ne onako kako mu se kaze. Na kraju skupljanja moze i ne mora biti nagrada sto smo mi u nasem slucaju stavili aquarium kao nagradu u koji smo i tako mislili ici taj vikend ali ona je to kao zasluzila pa je bila full ponosna na sebe. Ono sto se djecu uci pri tom je da se trebaju potruditi ako zele nesto postići i potice ih se na samostalno odlucivanje. Lose je ako se djete bas za sve po tom principu "nagraduje" ili ako se npr kaze dobit ces ako si dobra. Djete nezna sto znaci biti dobro njemu je ono kako se ono osjeca sasvim dobro, uz to nasi kriteriji se tokom dana mjenjaju pa nesto sto nam je jedan dan ok i dobro drugi to ne mora biti. Meni se svidio taj princip kazem kad smo kakanje vjezbali i ocito ima nekog smisla i sad nam. Jucer kad sam dosla po nju sama je rekla pitaj tetu dal sam se popiskila. Nije i kad smo dosli doma je rekla da treba dobit naljepnicu. Ono sto sam primjetila sad u 3 dana je da ujutro kad se probudi odmah trazi ici piskit, tako je i prije dok nije pocela piskit na dnevnom spavanju u krevet. Dok bi u krevet piskila nije niti jedno jutro htjela ici na wc kad se dignula. Ocito joj nije nesto bilo po volji i mm misli da nam je to radila iz inata jer nije mogla u vrtic. Sad cemo vidit razvoj situacije dalje.
.
Mi odustali od potrage za snijegom. U vrticu imaju maskare petkom pa je jucer isla kao zeko obucena i to joj je bilo fora. Sad cemo za vikende u maskare kao sto se ide po kucama al idemo samo kod obitelji i kumova pa nek ima neki dozivljaj. Sviđa joj za sada. Jucer bili kod bake i ona joj dala novce i dude nove. M vratila novce i rekla da joj da bananu i jaje, jer joj papir ne treba. 🤭 😂
Ja nikad nisam prakticirala sistem nagrade jer su to radili s necakom za doslovce svaki shit pa mi se zamjerilo. Slatkiši iza svakog rucka. Wtf? Na kraju su ispali slatkiši umjesto rucka pod parolom 'hvala Bogu da nesto bar pojede'. Onda dodje moja kci u goste pa joj daju nagradu kad pojede (a ionako sve zivo jede)- meni je to bilo u rangu bravo sto si ustala jutros,eto ti nagrada🤔
Ne kazem Grizli za tvoj sistem da ne valja nego mene osobno smeta iz onog primjera.
Nego, meni je zapelo nesto drugo za oko... Tebe M tecno pita kad je skupljas 'Pitaj tetu jesam se danas popiskila'?? 😱😱
Da se ja zabrinem za svoje dijete??🙆
mene sram čitati Grizli, moj M danas jučer i danas baca sve živo i viče abrakadabra, kao nestalo je- to mu je vrhunac priče
[iimg]
Iz svog djetinjstva jedine nagrade koje se sjecam je 20kn koje bi mi baka stavila u djacku knjizicu na kraju godine jer sam bila odlikas Mi bi cesto bili da moru za vrijeme podjela pa ju je ona kupila iz skole, inace nebi dobila ni to
Evo vidim da je iduci vikend u Samoboru klapa Cambi i nesto sa zivotinjama u sklopu maskara. Mozda bumo na to... Znaci mali je u zadnja 3 dana dvaput boravio na par sati u zagrijanim stanovima, odmah sam primjetila teze disanje i cudan kasalj nakon. Pa jel moguce da tolko utjece...Stvarno se nadam da se nece razviti u nesto jace, mada bi to onda bilo prvi put.
Lavice aaaaa ovo nagrađivanje nakon rucka mi je 🤮 To mm je imao neku cudnu potrebu slatkis kao nagradu dati pa sam mu rekla da nemamo psa nego kcer. Slatkis je ako da međuobroka kad procjenim da je ok pojela pa dobije al ne da joj to naglasim da je zato eto dobila. A srecom najvise se veseli pod slatkise biorela cokoladici i onim vau-vau bombonima koji su kao vitamin c.
🤣 Recenica od M je zvucala tocno ovako mama mama pitat jesam pisala kjevt? Nije bas ono 100% razgovijetno da prica i da sve kaze. Al jako slozene recenice zna rizgovoriti. Neki dan me sokirala kad je rekla da imena kumova i da oni ne piju sok nego vino. Nikad do sad im nije rekla imena jer su doata teska za izgovor. Btw mm ju naucio refren pjesme Zovi, samo zovi... I sad mi svako jutro to pjeva iz krevetica 🥴 umjesto da me zove da dodjem po nju. 😏
Zarice suh zrak moze biti jako utjecat na disne puteve. Meni recimo za astmu smeta i jako suh i jako vlazan zrak cak i nevezano na temperaturu zraka. Mozda da kad vidis da se u takvom prostoru mu ejdnostavno vlazis sluznicu nosa. Znam da za odrasle ima mast kao neka za nos koja sprječava susene sluznice nosa. To mi je must have u avionu recimo, sad neznam dal ima za tako male.
Annika ugusila sam se skoro od smijeha😂😂😂
Zapravo mozda sam se krivo izrazila, bravo za viseslozne recenice, vide sam sokirana bila kako pamti dok ti ne dodjes da treba dobit naljepnicu. N kad skupljam je ekstatican od Srece pa samo vristi mama a L kad skupljam 'sta je bilo novo u vrticu'-niš mama 😏
Nisam protiv pohvala, cak i previse N pohvaljujem jer on malo kaska u ovoj dobi naspram seke pa da mu naglasim da nastavi tim putem..zarice moguće ti je od suhog zraka,mene zna ubit doslovce
Sretan rođendan najmlađim curkama u grupi ako se ne varam... K&V da budete zdrave i vesele, a mama PetraB da malo odahne.
Lavice oooo da jako dobro ona zapamti i uredno ceka taj trenutak. Mi smo pred Bozic bili u Puli u jednom shopping ventru imaju vlak na zetone i vozila se onda. Svaki put kad smo od onda isli u Pulu pitala je za to dal cemo ici i uvijek je bilo ne ovaj put ne idemo tamo, jednom kad budemo isli dobit ćeš 2 voznje joj je reko tata. I fino kad smo nedavno usli u taj centar odmah je rekla da treba 2 zetona kupiti. Najnovija fraza koju ju je bratic naucio je obecanje je obećanje. 🤷♀️
Mikio tvoja N rastura u govoru. Bravo za puzzle. Rekla bi ti moja svekrva djete treba svaki dan ici van i razvijat se fizicki za mentalno ima vremena. 🤣🤣 Slaganje puzzli i legica, pricanje prica, slaganje cavlica na plocu i slicno je totalno nevazno, samo je bitno da se sa 2.5 godine zna samo popet na stablo. Tvoju N bi vec slala na terpaije da cuje.
Petra, sretan rođendan curkama 🎊🎊🎈🎈🎂🎂
Moj ne priča puno, od rečenica smo miljama daleko, tražit ću sljedeći tjedan procjenu vrtićkog logopeda da vidimo što i kako...
Al spretan je za popest se na stablo bez problema 🤣
Bili danas u West gateu u onoj igraonica, raspametio se tamo 😊😊
Sortiraj odgovore
Najstariji