ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Simbalija
    14. Veljača 2022. 12:48

Grizli situacija je takva da te u teoriji epidemiolozi trebaju zvati i staviti te u izolaciju od početnih simptoma (7 ili 10 dana ovisno o cijepljenju/preboljenju),  te ispitati o kontaktima. Međutim, u praksi su tu ulogu od početka predali doktorima opće prakse jer oni kao nemaju vremena. U konačnici nitko nema vremena i onda ti se desi da te upišu na platformu za (samo)izolaciju po defoultu od dobijenog testa 10 dana bez da te obavijeste ili te uopće ne upišu jer eto ne stignu. Meni je moja doktorica rekla najozbiljnije da me neće stići upisati pa da ja računam 10 dana od početka simptoma. I mogla sam sa koronom šetati okolo i da me murja zaustavi ništa mi ne bi mogli jer nigdje nisam evidentirana da sam u samoizolaciji. Znači glupost na kvadrat. A te covid potvrde da ne spominjem, pa koji k nešto vrijedi u Italiji, a kod nas ne? Pa zašto s3 nekad ne ugledamo na nekog pametnijeg nego uvijek po svome... Ne znam i dalje se nadam da ćemo sa omikronom završiti priču sa koronom i potvrdama.
    --
    Mikio pa da znaš da sam baš bila zahvalna što živim gdje živim i što cijeli vikend mogu šetati po Opatiji, Lovranu, Kostreni, Učkoj. Rijeka je baš položajno privilegirana. Bilo je predivno vrijeme i baš smo uživale.

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• Zarica
    14. Veljača 2022. 17:16

Mene nitko nije zvao niti ista pitao. Niti za kontakte niti bili sto drugo. Dobro ste me sjetile da skinem tu potvrdu. Ja sam isto gledala da za malu djecu za sad ne trebaju potvrde, ali ko zna u kojem trenu ce to promjenit. Nekak sumnjam da ce zavrsit s omikronom, no vidit cemo

Angelly
    14. Veljača 2022. 17:22

Simbalija

Grizli meni to zvuči kao gljivica, možda da se zaletite do pedijatra da joj prepiše nešto. Ja sam probala riješiti "prirodno", ali bez kreme za to nije otišlo. Povuklo se nakon 4-5 dana sa travocortom, mazala sam prema uputi pedijatra 7 dana i sada je okej.

Lavice ja sam okej, želudac prestao boliti, bile smo same za vikend pa smo uživale u suncu i šetnjama.

Što se tiče menge, pila sam preko 10 god pilule zbog policističnih jajnika, međutim od njih mi je narastao kolesterol na 7. Nisam nikad imala problema sa mengom, samo traje dugo 5-7 dana. Nekad boli, najčešće izdržljivo, drugi dan mi ide dosta, a ostatak ništa posebno. Mislila sam preći na čašicu, ali nikako da je kupim 🙈

Ja sam si kupila casicu i cini mi se ko ok opcija al moram izvjezbat stavit pravilno...a ovaj put kak smo bolesni svi i N je bas odlucio uletavat kad moram ic promjenit pa mi se nije dalo tlacit s tim 😅😂 al brijem da se fakat isplati imat tak nes mjesto ovih iz ducana jednokratnih
    Btw Mikio znam da bas ima tih casica za one koje su carskim rodile 🤔

Grizli
    14. Veljača 2022. 17:26

Pa za sad nigdje ne traze potvrde za male, ali tko zna sta ce iznislit za mjesec dva. Nek ima vec kad i tako su je trebali testirat pa bas svejedno s kojim ju testiraju.
    Lavice ako pratis ti mozda znas za Ryanair kako funkcionira ako nosis na let triciklic koji se slozi. Dal to racunaju kao torbu ili kao kolica djecaj? 🤔

Grizli
    14. Veljača 2022. 20:27

Mikio vec sad nama pedi moze samo dat potvrdu da je djete imalo covid i ne mora u izolaciju ako netko drugi se zarazi u grupi. S time ako ne dolazi kad grupa je u izolaciji ne placamo uopce dane izolacije ako dolazi mjesa se sa drugim grupama i placa se normalno. Al ta potvrda vrijedi samo za njen vrtic i nigdje drugdje je u ne moze koristit, a ovako ne moram bis nosat ni traziti niti nista. Ako ikad joj zatreba u skoroj buducnosti imat ce. Ako ništa meni je lakse i ako idemo negdje na put.

Ova casica je meni totalno  😱 to pak ne bi nikako uzela u obzir jer sam prepregadljiva. Meni se i tampon gadi stabljat a ne to. 

mrgud_zg
    14. Veljača 2022. 23:19

Mene isto nitko nije zvao, kakvi epidemiolozi 🙄 dr mi je propisala izolaciju od prvih simptoma, na egradani vidim samo testiranja, nikakve druge info.. ne kužim ni smisao da možeš izvadit potvrdu nakon 11 dana. Ja sam išla na pcr 6. Dan od simptoma. Znači radim već 5 dana a tek u srijedu ću moć dobit potvrdu..
    A iskreno, meni potvrde kod djece nemaju smisla. Ja svog nisam htjela maltretirati s testiranjem. Dobio je potvrdu kao vjerojatni slučaj i to mu vrijedi 4 mj za vrtić. Taman do ljeta. Po mojoj procjeni tad će ionako popustiti mjere. A opet i meni će prava potvrda vrijedit samo 6 mj a još 6 samo za u hrv. Što se putovanja tiče mislim da nikad za tak male neće ništa tražit. A ova korona mi iskreno tolko već ide na neku stvar, da iako sam prije ovog svega bila fkt osoba koja je puno putovala, sad mi se sve zgadilo i ne planiram plaćati pcr testove da negdje odem. Završit će i to... A mjere ionako od prvog dana nemaju smisla. Nit vrijede isto za sve. Ta cjepiva koja ti daju lažnu sigurnost na pola godine i onda opet nemaš potvrde, odjednom skraćivanje izolacije kad nema tko radit i slične gluposti 🙄 ugl dosta o koroni, trudim se uvijek preskočit temu al sad mi pobjeglo 🙈
    Menstrualna čašica mi zvuči kao totalni SF. Platnene bi baš voljela probat al si razmišljam da bi mi se stalno navlačili po nekim lavorima pa bi mi sve to bilo bljak 🤣 ja od poroda osjećam ovulacije što nisam nikad prije. Menge jednako obilne ko i prije, nisu bolne ni sad ni prije...

Lavica27
    14. Veljača 2022. 23:48

Grizli, pratim al taman kad krenem pisat nesto mr spriječi 🙈 Huh,tesko pitanje jer je Ryanair specifičan...ako dijete moze imati svoju prtljagu mozda joj se moze racunat taj sklopivi triciklic kao njena prtljaga...Putovala sam s djetetom samo Turkishem, Croatijom i TAP,ali do druge godine. Imala je pravo na kolica+torbu...

PetraB
    15. Veljača 2022. 08:09

Jutro!
    Grizli upitala ti hoce li me svemir malo pustit na miru... Ha... Nece... 🙄 Evo Karmen opet opstrukcija, opet ventolin. Jucer nas nasa dr poslala na pedijatriju. Tamo je bila fakat draga doktorica koja je uzela vremena i procitala sve nalaze njene, saslusala sve od one upale pluca, osipa i sad ovoga. Uglavnom i ona kaze da je njoj izglednije da je ovaj osip bio od amoksiciklina. Danas idemo na kontrolu tamo pa cemo podic nalaz IgE jer su joj jucer jos uvijek ti eozinofili u krvi bili poviseni. Jos joj je i crp sad povisen blago. A sutra su trebale u vrtic krenut. Znaci za popizdit vise. Nasa dr nas je narucila kod pulmologa jer ovo je 4. bronhitis u 2,5 mjeseca 🤦🏼‍♀️
    Uf korona, potvrde... Nek sve ide u krasni klinac. Nista nema smisla vise. I ja sam misljenja kao Zarica da nismo sad s omikronom zavrsili pricu s koronom, na zalost. Vidjet cemo.
    Menstrualna casica mi je totalno 🤢... To nebi mogla ipak. 

url=https://lilypie.com][/url

• Hani
    15. Veljača 2022. 11:42

Petra, ima li doktora kojeg vi niste obišli dosad? 🤦‍♀️
    Valjda ce doc i "mirno" razdoblje😉🤗

PetraB
    15. Veljača 2022. 12:53

Hani mislim da ne al nebi se urekla 🤣
    Kako si ti? 

url=https://lilypie.com][/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.