Petra sretan ročkas našim najmlađim članicama...da budu što više zdrave i krenu normalno u vrtić da i mama malo odmori
Annika umrla sam na Abrakadabra
Moj je u zlatnoj sredini...penje se posvuda, po naslonima kreveta, stolu, počeo je izlazit i ulazit u krevetić itd. i priča sve više, nije to čisto i razgovjetno al ga se razumije šta kaže...i samo mu se smijat možemo koje provale ima
Mali je ulizica samo takva...skužio je da padam ako mi da pusu, bude sladak i kaže molim pa sad samo dijeli puse kad nešto hoće al sam i ja skužila njega pa ne padam na te fore
Sad najnovije je da traži mobitel na "peta muta" ( 5min)
Sretan rodjendan curama PetraB!
Meni je teta u vrticu rekla da ne zadržava dugo koncentraciju (ja to vidim na drukčiji način,slazemo puzzle i pogrjesi par puta za redom i onda sve razmrda i odustane u ljutnji)-kcer je ista,ima problem da odustaje ako faila. Pokušavam to rjesiti ali nikako. Uglavnom kao rade one s njim al mali pomaci. Dok kocke moze slagati do prekosutra...logoped im je bio u grupi i kao ne treba dodatna obrada🤷
Losa vi jos idete na kontrole?
Hvala cure 😘
Prezivjeli vikend 🥳💪🏼🍸... Krepana sam za poludit al lijepo smo proslavili. Iako nas jos ceka par okupljanja ovo glavno smo obavili. Curke su super bile. Tko god bi dosao i pitao kome je rockas vikale bi daaaaaa i dizale ruke u zrak 🤣 Od pricanja ni P jos naravno 🙄
Idem se onesvijestit sad... 😅
Svima laku noc, nadam se da ste svi zdravi 😘😘😘
url=https://lilypie.com][/url
Lavice pa moja M isto tako slaze puzzle ide ide i onda nesto ne moze ugurati jer najvise voli slagat one puzzle sto su dio slikovnica pa imaju okvir i moras ih unutra bas ugurat tocno. E onda pocne bacat, vikat, izivcira se na entu. Ja to ne vidim ko problem nikakav jer sam i sama takva i dan danas kad mi nesto ne ide puknem i pozivcanim. Pređemo na drugo i adio pa djete je od 2 godine nije da mora u skoli sjediti do onda cemo valjda. Legice isto moze po sat vremena slagat bez pauze, bojat isto.
PetraB sjetila se jucer tvoje torte od lani kako je zena fulala... Kakva je ove godine bila? Bas lijepo da ste se zabavili.
Losa ovo ko da moju sestru si opisivala 😂 jedino nama mama i tata nisu sportasi al njeno trcanje je komedija. Def sklonost i talent roditelja za nesto ima velik utjecaj na djete. A vi se nahodate po kontrolama znaci. Bitno da je sve ok al vjeruje da nekad vam dodje previse.
Petra sretan rockas curama 😘 nek su čim više zdrave sve drugo ćete lako 😉
Ja isto mislim tražit procjenu vrtickog logopeda. Kod nas je govor i dalje dosta spor. Sporazumijevanje je super ali govor ne. A prije mj dana kad smo bili kod pedijatrice ona i dalje govori da ne treba još kod logopeda. A u vrtiću tete komentiraju da će to svaki čas. Al zato imam u kvartu i HAŠK i Dinamo pa već gledamo di ćemo ga prvo upisati 🤣 i mm i ja smo se u životu bavili sportom i mali je totalno naslijedio tu crtu.
Kaj se tiče koncentracije to najviše ovisi o aktivnosti. Slagati prugu i vozit vlakove može sat vremena, rastavljati i sarafit kamione, slagati aute i vozit ih na popravak, vučnu službu i slično isto. Meni kad pomaže u kuhinji uvijek ostane do kraja. Al crtat npr nema interesa uopće.
On je trenutno u fazi da se ful osamostalio, oblaci se i skida uz minimalnu pomoć, sapuna se sam, počeo se sam uspavljivat. A onda dođe ručak za vikend i kad pojede pola počne govoriti da je on beba i da ga mama hrani 🙈 to mi bude u jednu ruku preslatko a u drugu me izluđuje 🤣
Ovaj vikend smo bili na rođendanu kod frendova i bilo je dosta tih malih od 1,9-2,5 god, i ustvari sam zaključila da je to sve slično. Al oni su se čak ful dobro igrali solo (bez roditelja, ne baš međusobno 🤣) da sam baš bila malo emotivna kak su ti klinci brzo narasli 🙈🙈🙈🤣
Sjetila se i ja cure moje proslogodisnje torte 🤦🏼♀️🎂🤣
Ove godine kak nismo znali do zadnjeg casa hocemo li slaviti jer je K bila stvarno u banani, radila sam sama tortu. Ustvari dvije. Kreme sam napravila cheese sa bijelom cokoladom a druga je bila na bazi pudinga sa mlijecnom cokoladom i maslacem. Super su kreme bile. Sa biskvitima sam vodila borbu pa sam za te dvije ispekla tei biskvita jer se prvi, cokoladni, nije uopce dignuo kak spada 🙄... Al dobro, petak mi je bas bio kaos doma. J nije isao u vrtic jer mm nije mogao po njega na vrijeme, a njih troje su koma nekad doma. I naravno da je bas takav dan bio 😅... Al uspjela sam, izvukla sve i ok. Jedino je smijesno bilo navecer kad sam slagala torte. Trebala sam raditi ticino masu pa bi jednu unak urezanu napravila a jednu cijelu i tak sam mjerila i mjesto u frizideru hoce li stat. I kak mi se sve zakompliciralo, kasno sam to sve radila pa sam odustala od toga i kao samo cu ih staviti jednu do druge, slagom premazat i ukrasiti drugo jutro... I jbg, sve napravim, premazem i ne stanu u frizider 😳🙈🤦🏼♀️🎂... Sva sreca pa sam ih slozila na protvanj kojem se moze sirina regulirat. Mm urezao jednu, stisnuli protvanj da ova druga taman "upadne" kao u ovu prvu i uspjeli 🤣... Svima sam rekla da su to njih dvije u fazi podjele jajne stanice 🤣🤣🤣🤣🤣
url=https://lilypie.com][/url
Mikio moj je bio u fazi da nije ništa voće htio pa sam ga uključila u proces izrade smoothia. Prvo smoothie nije htio ni probat, sad sam ubacuje sve voće, zobene, med, kaj već, onda on mora blendat, i onda popije punu čašu 🤣 guste juhe isto tako. Sam oguli mrkve (nadam se da socijalna služba ne čita da mi dijete od 2 godine ima gulilicu u rukama 🙈🤣 al on fakat to sam guli, ) pa onda sve što narezem od povrća pere i stavlja u lonac, i onda stoji kraj mene dok miksamo u juhu (to mu ipak ne dam jer je vruće) i pojede po 2 tanjura juhe.
A kaj se oblačenja tice, 2 dana prošli tjedan je dolazio s hlačama naopako (gumbić na guzicu i slično 🤣) jer tete ful potiču samostalnost, a ako nes fulaju ne žele ih sputavati pa su ko klauni 🙈🤭
Petra svaka tebi čast uz cijeli taj tvoj čopor da si stigla sama i napravit torte 💪
Meni je prefora kako su svi različiti, a mislim i mi smo..
Ona se baš jako dugo zna igrat sama, toliko da se ja počnem osjećat loše/glupo/da je zanemarujem pa pokušam sudjelovat ali me spraši ća "ne mama glegat (gledati) Vitu!"
A ima i dana kad hrpu toga skupa, ali u pravilu kad slaže puzzle ili kocke to baš traje i traje i uživa.. inače melje kao navijena, sve više rečenica, jezivo pamti tipa šta joj je tko kupio?! (nije da joj to naglašavamo 🙈) i ponavlja neke priče koje su joj pretpostavljam lagana trauma, tipa kako se sudarila s mojom nonom glavom u glavu i kako joj je sestrična plakala jer si je stisla prstić vratima. I zadnjih par dana sama obuje čizmice a ostalo pokušava.
Ali zato uopće ne jede sama, sa žlicom ni ne pokušava, a vilicu stavi dva puta u usta i kaže "mama molim pomoć" 🤦🏼♀️😂
Ako je negdje vani i druga djeca jedu onda i ona, ali doma nema šanse, pustila sam je jedan dan, apsolutno ništa nije pojela nego je kad je skužila da je stvarno neću ja nahranit počela žicat bočicu 🤪
Petra svaka čast za torte, a tema je super 😂💪
[/url
E da, jučer smo bili na nekom maškaranom druženju, ona nije prestala trčati doslovno od 11 do 16, samo je zujala okolo, kao da nas ne pozna, ja kao manijak svako toliko u krug za njom da ne pomisle ljudi da je sama ili da se nitko ne brine. Mislim da se razumijemo, malo je mjesto, malo je ljudi i 90% njih poznamo. Ali svako dijete koje je našla je uzela za ruku i odee, ako skuži da smo M ili ja iza nje nas počne tjerati 🤦🏼♀️
Uglavnom, svih je izmalterirala da se druze s njom jer su sva djeca bila veca od nje, od nogometa s dečkićima do toga da su neke curice na kraju sjele na pod i digle role u zrak da ona može vrtit kotačiće🙈🙈
A prasica se uđiberi da je svi maze i paze. I smiješna je bila jer kad bi netko pao (bile su kao trke) bi sva zabrinuta brzo išla grlit i mazit drugu djecu.
Zaspala je u autu oko 17 i nismo je mogli probuditi, nema šanse, skoro sam se počela brinut, u 21i30 se probudila, tražila mlijeko, presvukla sam ju u pidžamu, nastavila do 2 kad nam je otpjevala wheels on the bus I finger family (u nekim njenim varijantama) i nastavila do jutra. Dakle najbolja noć u zadnjih xy dana, možda je tajna uspjeha da svaki dan divlja 5 sati u komadu 🙈🙈🙈
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji