ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    29. Rujan 2021. 20:01

Zarica vasih 80tak kvadrata mi se cini top💪 to bi meni bila ideala. 
    Nas je 69, dva balkona, dvije spavace, kuhinja i dnevni spojeni, kupaonica i spajza. Dnevni boravak je okupan suncem popodne, to mi je vrlo bitno... Volim svjetlost.
    Orijentiran zapad, dok je spavaca i djecja, malo hladnija, sto i treba biti. Tamo je ujutro obasjano.
    A prosli stan, 35 kvadrata, super organiziran... Nitko nije vjerovao da ima samo toliko kvadrata. Kuhinja, dnevni, spavaca soba, mala kupaonica i spajza. Za nas dvoje savrseno, ne treba ti vise... I za troje je bilo okej...al za cetvero nikako🤭🤭

Lavica27
    29. Rujan 2021. 20:06

Znaci prvo sam isla guglati sve uredjaje koje ima ifkaminja po stanu ahahahahahha😂 Prva pomisao je bila di ja zivim😳
    Zelim brz oporavak svim bolesnima:( N je bio doma jucer i prekjucer,imao je dva dana po sat vremena 37.5 i odbijao hranu. Al Buduci se budi u vristanju svakih sat vremena pripisujem trojci koja izlazi.
    Annika drago mi je da ste bolje! Ova mama je lom, treba nju prizemljiti. Ne znam jel mi vise zao takvih kompleksasa roditelja ili djece od koje Ce napravit tek kompleksasima😕
    Grizli neki dan si spomenula, ja nemam Geratherm nego braun usni i zasad mi je najpouzdaniji. Mi smo izbacili bocu navecer i ujutro, minimalno trazi dudu. Nadam se da i to rjesimo...

ifkaminja
    29. Rujan 2021. 20:09

Vidim da ste sve u šoku od perilice/pećnice, i imam osjećaj da ste zabrijale da je ko vešmašina/sušilica sve u jednom😂, a u stvari je gornja polovica pećnica, donja polovica perilica. I nemre radit i jedno i drugo u isto vrijeme, al realno ni ne treba. 
    Kaj se tiče šou programa, uredno je šou kad se ja pojavim. Damnarexx, u potpunosti te razumijem, sve je osto i kod nas, ne razumijem to bacanje stvari, uredno namjerno prolijeva vodu kad pije, pljuje mi hranu, mene mlati, grebe i svakaj. Mm jako,jako rijetko išta od toga radi. I ja ponekad izgubim živce nakon kaj joj 15 min lijepo objašnjavam, a ona ne sluša, ma ni sekunde, pa popizdim. Osjećam se nesposobno totalno. Evo krenula sam ju hranit i šou. Preuzeo mm i sve ok. Totalno sam depresivna u tim momentima. 
    Evo, ko što rekoh, ja dosta psujem, onak, ko dobar dan, sad ju čujem kak ponavlja pidu mate. Super. To me sluša. Divota. 😂😂😂😂
    Večeras ponavljamo uspavljivanje da se ja maknem u dvorište da me ne vidi. Već sam si natočila 🍷
    Znam da je to zato kaj je najviše samnom, ali.. Realno.. tužna sam. Da većinu vremena, umjesto da uživamo, ja ju ispravljam, objašnjavam, i da uglavnom završi tak da mi pukne film.

ifkaminja
    29. Rujan 2021. 20:11

Naišla sam na neki "tečaj" na instagramu, di dječje psihologica savjetuje kako se postaviti u određenim situacijama i kako reagirati, i stvarno razmišljam da si to uplatim. Ne mogu ovak stalno. Bojim se da ćemo i ona i ja završiti s traumama.

Damnarexx 🌺
    29. Rujan 2021. 21:16

ifkaminja

Naišla sam na neki "tečaj" na instagramu, di dječje psihologica savjetuje kako se postaviti u određenim situacijama i kako reagirati, i stvarno razmišljam da si to uplatim. Ne mogu ovak stalno. Bojim se da ćemo i ona i ja završiti s traumama.

Tanja? 😁
    Ali da..tocno tako ☹️ sorry ako sam propustila.. jel ide u vrtic?

Kod nas ju navecer tata uspavljuje, a ja sam s bebom..i s njim brze zaspi, on mora lezat na krevetu do njenog kinderbeta..i urlice prvih 10min iz njoj nepoznatog razloga pa se smiri i zaspi.
    Zubi su buknuli i svi izasli osim petica, tako da to nije.
    Po noci se isto budi tu i tamo...
    Bocu je izbacila kad smo se preselili u ovaj stan. Preko noci. 🤯 A pila je samo pred spavanje i to s takvim gustom, obozavala sam ju gledati ☺️ sad mi je zao sto vise ne pije... Malo da si podeblja vitamine i ostatak, ako nije unijela tokom dana.

Sto se tice toplomjera, ulozila sam u hvaljeni Braun Thermoscan 7.

DeeDee
    29. Rujan 2021. 21:27

Ifkaminja meni je neki dan iskupila juha uz popratni monolog, a čujem iz dnevnog "mate mate", sreća pa prvu riječ nije upila 🤦🏼‍♀️
    Rekoh aha, počelo je, vrijeme za cenzuru 😂😂
    .
    Grizli njoj su ti čepići ful brzo prodjelovali, drugi dan je već bila puno bolje, nakon tri dana kao nova. 
    .
    Mi smo da pokucam svi zdravi, ona je bila ta tri dana i to je to.
    Čitam vas u prolazu ali zaboravim ako odmah ne iskomentiram, mozak mi je kaša totalna.
    Vita se malo smirila po pitanju tantruma, ja se pak osjećam nesposobno jer sam već puna tri mjeseca doma a nemam ideje ni volje ni želje previše. Kako bi rekli, tražim posao a molim boga da ga ne nađem, čisto jer su svi oglasi ubi bože a fakat mi se više ne crnči za minimalac 🙄
    Poslala sam par otvorenih molbi ali nije prošlo tako da nemam pojma šta ću, mm me podržava u tome da čekam dok ne naiđe nešto normalno, čak što više, ali ne mogu više bit doma psihički, osjećam se beskorisno, plus nije da imamo viška para. Po cijele dane sam s Vitom šta je u jednu ruku super divno i stalno smo negdje, ona baš skroz uživa, bit će gadno kad počnem radit, a s druge strane kuća mi je skoro u većem kaosu nego kad sam radila pa me to iritira za popizdit. Morala sam malo izbacit frustraciju, sorry.
    Annika bravo za malca i hodanje, a to da je zalijepljen za tebe je skroz očekivano, super ćete vi to ishendlat, već jeste ❤️
    Petra kod vas party 24/7, jao 😅😅

[/url

DeeDee
    29. Rujan 2021. 21:31

Ajme mene V uništava s bocama, kontra od toga što pišete, unazad sad već 2 mjeseca stalno traži bocu i po danu i po noći. Po danu je lako ali noć nema šanse, nekad uzme samo dva guta i to je to ali ako joj ne dam urla kao izgladnjelo siroče "mjeko mjeko mama mjeko" 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Znači prije spavanja + minimalno dvije po noći, toliko nije pila ni dok nije bila na krutoj hrani.
    .
    I još jednu stvar sam htjela iskomentirati, jel vaši pričaju s drugom djecom/ljudima? Ona se doma ne gasi, a u npr. parkiću apsolutno ništa, ni ime. Lijepo se igra, ful mazi drugu djecu (kao ona mala šta prati Mrguda i malog LoSa, taj đir 😂) ali u potpunoj tišini. Svakodnevno me ljudi ili stariji klinci pitaju šta ona baš ništa ne priča 🤷🏼‍♀️

[/url

Grizli
    29. Rujan 2021. 21:35

Ifkaminja ja sam odmah isla googlat jer sam imala sliku kako se kokica fino pece na onim rogovima za tanjure 🙊
    E zab odg Kengurici geratherm u uho kod odraslih dobro radi. Kod djece meni nije nesto jer ne mogu objasnutu M da mora mirovat da joj ocitam cim to stavim mrda glavu da ju češe kaze.
     Lavice onda mi je neko drugi dao ideju za taj bila uvjerena da si ti jer si davala mi ideje top.
    M od kad ne ide u vrtic to je za izluditi s njom i uspavljivanjem. Mm ju uspio nekako uspavat, al je prije toga lupala na vrata od kupaone i vikala da sam ju napustila. 😳 Ja pokusavala 35 min i nisam vise mogla. Dođe mi da sjednem i plačem. Ko da podemoni kad je cijeli dan doma samnom i mm. A do ponedjeljka ne moze u vrtic 😱... 

DeeDee
    30. Rujan 2021. 08:50

Mikio ja imam sreće jer ona nije toliko vezana uz mene, u smislu da fil voli bit kod bake/none/s tatom i ne zajebava me više nego njih. Jedino zna plakat dramatično kad idem nekamo ali to doslovno traje dok upalim auto, onda mi već veselo maše. I bez obzira što sam doma bar jednom tjedno je odvedem baki na par sati, a kod mojih je stalno od kad je samostalna po stepenicama. Svi smo na oba kata i u dvorištu, u jednu ruku super, u drugi iritantno za popizdit jer nemamo mrvu privatnosti i sve se više pitam ako nam je to bila dobra odluka. mislim, trenutno si definitivno ne bi mogli plaćati stan pa da ali generalno 🤔🤔
    Možda zvučim nezahvalno, teško mi je objasniti, pomažu puno, ali baš mi je kao da živimo u potpunosti skupa. I nervira me šta se ona navikla ujutro čim otvori oči tražit da ide dolje, zaključavam iz tog razloga ali ponekad baš tantrumira a onda mi bude žao jer realno, zašto da joj radim traumu kad njima ne smeta. I takoo, to su neke moje basic svakodnevne borbice, ništa u usporedbi s većinom.
    LoSa probala sam, vodu nema šanse ni čaj, nekad prihvati obično mlijeko ali najčešće baš AD 🤷🏼‍♀️
    Uglavnom joj napravim jednu "normalnu" i ako nastavi tražit joj napravim neku light varijantu jer ne može baš 12 mjerica pojedt kroz noć, a ona najradije bi 🤦🏼‍♀️

[/url

Grizli
    30. Rujan 2021. 11:57

DeeDee sta nisi ti radila na pola radnog vremena ili sam nesto zipila?
    Meni je otic na posao zbilja olaksanje za mozak i to sto kaze DeeDee sve mi urednije, cisce i organiziranije kad radimo nego sad kad smo doma obe. Cak i dok ju je moja mama cuvala kod nas. Ne kuzim kako je to moguce. I manje umorna sam bila. Dobro sad zbog bolesti ne spava bas nesto kako treba, al uopce nemam ideju sta raditi s njom. Mikio daj ideje a da nije vani park jer idemo samo kad nema druge djece da koga ne zarazi.
    Btw Mikio ti si pitala za poklone za rođendan, ja vec pocela neki lagani popisic kad skuzim nesto fora ili sto bi joj trebalo. Vecina pita pa da imam sta rec jer inace joj kupuju robu svi i preglomazne disfunkcionalne igracke. Mislim robu super kad bi kupili broj veci npr., ja neznam kod nas te robe nam poklanjaju na vrece, ona ako svaku stvar obuce 2-3 puta sa svim presvlacenjima koje imamo na dan.
    Uglavnom zapisala sam iz Ikee neku torbu Mala za bojice i prednja strana ima za zakaciti papir jer sad nam to sve razbacano. Posteljinu za krevetic jer nam fali a trebat cemo viska kad krene skidanje pelena za ozbiljno. Voštane bojice i bojanka za male. Košarica krpenog voća iz ikee ima neku kosaricu njihovu sa hranom i jako voli te pa da popuni asortiman, a super mi je i ona blagajna njihova. Mi cemo mozda romobil neki. A jos su opcija robica za lutke koje ima, slikovnice i sl. Ona se voli igrat da nesto radi kao odrasli kuha, sprema, cisti, hrani bebe... A tu za cure stvarno ima brdo toga. Jedino sto sam svima zabranila je plastelin i kineticki pjesak valjda ce se dezat toga. 
    Neko je spominjao drvene igracke inace sam ih obozavala i super su mi, aliiii trenutno ih mrzim jakoo plastika i krpene su mi draze. Imamo sve rupe u parketu od drvenih mrkvi i tostera. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.