Mikio bas mi je zao sto nije upala🥺🥺
Ostatku, cestitke👏👏
Kod nas jos nema rezultata🙄
Ma mikio obzirom na broj djece kojima treba vrtic mene je mucilo sto mi je porodiljni do 2023. godine a to sam morala naposati u prijavi. Nema veze kaj cu ga ja prekinut ranije, jbg, generalno kad to gledas meni nije hitno (naravno da je jer nakon sto mi sjedne 2300 dobijem blagi srcani svaki mjesec 🤪). Tak da me u cijeloj prici bilo strah da zbog toga nece upasti curke.
Kod nas je jaslicara 78 primljeno a 60-ak odbijeno... To je uzas. Jos je 14 u vrticku grupu primljeno i 10 predskolaraca. Predskolaraca nema odbijenih a mislim da je troje za vrticku skupinu odbijeno. Pronatalitetna politika nam je u banani. Vi samo radjajte al mjesta za klince u vrticima nema.
url=https://lilypie.com][/url
Evo i mene, nakon dugo vrmena, citam vas i pratim i hocu komentirati al stalno zakasnim pa mi se poslije vise ne pise. Malo nam je kaoticno na poslu pa je muz promjenio posao i manje je doma i tak. Neki cudan period.
Mi smo isto dobili vrtic koji smo htjeli. Samo mi sad ti upisi nisu jasni, jer kod nas djecu koja nisu primila sva cijepljenja upisuju kasnije, a moj vjerojatno ni tad nece biti cijepljen pa mi nije jasno jel ga mogu i prije upisati 🤷🏼♀️
Mikio bas mi je zao da niste upali. Ja znam za curu koja je doma, al ju je frendica prijavila kod sebe u firmi samo kad je trebala malog upisati u vrtic. Bas nikako nije fer. Pogledaj si malo te privatne koji imaju subvenciju od grada. Kaj se tice kuhanja, ja cu hladnu salatu od tune (tjestenina, tuna, vrhnje za kuhanje, kukuruz, luk) 😊
Damnarex svaki me sokira kad vidim kolko ti je jos malo ostalo i stige bebac 🥰 jeste izabrali ime?
Malo sam ljubomorna na vas koje ste na moru, ovdje je ubitacno, jedva cekam zahladenje.
Mikio nije do Bandića nego do udruge odgajatelja Sidro koja šalje inspekcije svima koji premašuju broj..Baš su jaaako aktivni.
Mislim, svi se žale da je previše djece na premalo teta, ali kad tvoj klinac ne upadne onda se mijenja ploča. Dakako da smo svi za najbolje uvjete, ali kud sa svom djecom?
Nema ni odgajatelja koji žele raditi svi se razbježali po udrugama..
A predškolarce ne smiju odbijati čini mi se, imaju pravo prednosti.
Uglavnom, u velikim gradovima je situacija katastrofa, u Ri i ako oboje radite odbijaju. A čuvanje je ekstra skupo za naše prilike, svi hoće punu plaću da dobiju, što sa strane odgovornosti i vremena razumijem, ali sa strane hrvatskih plaća baš i ne.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Da načelno sam i ja za 12 djece, ali zbilja mi treba mjesto u jaslicama 🙈
U Rijeci je 720kn, postoje još opcije 600kn i mislim oko 500 ako imaš malena primanja ili je netko nezaposlen.
U Zg mislim da je 600kn najviše.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
Da o tome sam i ja razmišljala, ali nas je bilo 32 u 1.razredu osnovne, a mislim da ih je oko 10 i manje išlo u vrtić. S tim da se ne sjećam koliko ih je išlo u jaslice, moguće i manje.
Prije je puno više žena ostajalo doma s djecom, osim što su svi živjeli u zajedničkom domaćinstvu sa djedama i bakama pa su i oni pomagali/čuvali.
Možda se i puno ljudi doselilo u gradove sa sela i iz okolnih mjesta, znam da u mjestima oko Rijeke svi dobiju jaslice i u manjim gradovima.
Naš novi gradonačelnik je rekao izgraditi dva nova vrtića u ovom mandatu, živi bili pa vidjeli. 😁
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
Ma znam Mikio.. I ja bih rado da mi dijete odrasta u idealnijim uvjetima gdje joj se netko može posvetiti, jer kad ih je 20 (a tu je vrlo često bio tako velik broj) tete se samo trude da su svi siti i čisti. Ali s druge strane voljela bih da upadne pa makar ih bilo i više.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
12 djece na jednu tetu je pravilo? Za jaslice?
To samo za gradske vrtice ili i za privatne?
Cestitke svima na dobivenom vrticu 🙂🙂
Mikio, nemas pravo na neku naknadu sa biroa (ne mogu se sjetiti kako se zove to)?
..
U subotu svekrva ide na more i nema je mjesec dana. Jedva cekam. Neki svoj mir. Ovo me tako ubija.. I ti majstori.. Nadam se da se do 1. 8.i mi selimo 🙂🙂
Losa evo mi smo takav slucaj... Prema adresi prebivalista imam samo 1 vrtic u koji pripadamo. Klince se pokuplja do 5 najkasnije sto je nama koji radimo u Zg vrlooo upitno mozemo li stici a ostavit ih moram u 7 da bi ja na poslu bila u 8. Znaci rastezem na onih maksimalnih 10 sati, kazem ako stignem do 5 uopce. A kvote za upis su koooma. Susjedi kad su malu upisivali dobili odbijenicu, a oboje bili zaposleni i jos im stariji ide tamo u vrtic. Dali si truda i skuzili neku nepravilnost i upali na kraju. Opcija Sisak mi otpada jer nemam se kao prvo kod koga prijaviti uopce tamo a kao drugo, tamo bi ih morala ostaviti prije 7 a prije pola 6 nema sanse da bi stigla po njih tak da je nama Zg jedina opcija zapravo ali uz to da se jedan od nas morao prijaviti u Zg. Kad je M kretala u vrtic, isla je u privatni prvo jer upisi jos nisu bili. Placali smo 900 kn i jedino zasto je presla u gradski je jer su zatvarali taj objekt ali bili smo jako zadovoljni. Mali broj djece a tete predivne. Mi gradski placamo onih max 600 kn plus jos 300 za sportsku.
Mikio ne mogu si ni zamislit kako ti je, sorry nisam htjela sol na ranu dodavati 🙈
url=https://lilypie.com][/url
Sortiraj odgovore
Najstariji