ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Red Fox
    24. Lipanj 2021. 23:57

Bas ste se raspisale 😂
    Damnarexx super za stan i sretno sa seljenjem 😊 
    Ja sam se sad nekak sad bas navikla na posao, opet sam pocela intenzivnije ici na treninge, obnovila garderobu i nekak mi se da jos biti opet trudna 🤦🏼‍♀️ A i bas danas sam isla na drugu dozu cjepiva pa sam citala da mi kao bilo pozeljno pricekati koji mjesec s trudnocom. Iako mislim da to nije bas nuzno al dobro mi dode za izgovor 😂
    Mikio tek 16.8.idemo kod alergologa 😕 a za svekrvu te kuzim, moja nis ne kupuje 😂 meni nije ni to bas normalno😂
    Kak se vasi malci sad ponasaju? Moj je uvijek sve davao sestricni i ucili smo ga da dijeli loptu i slicno. Odjednom je postao drugo dijete, ljuti se kad mu se nesto uzme, udara drugu djecu, nekad i grize 😳 nadam se da je to samo faza.
    Grizli super da si skuzila di je problem,nadam se da ce brzo ozdraviti.
    Mrgud ja sam isto mislila da vrtic nije prejeftin al kad pogledas, tolko im mjesecni kosta sva hrana koju dobiju 🤷🏼‍♀️ Tak da ja mislim da je ok cijena.
    Kad smo kod toga, kak cete vi pisati ona primanja? Ako se gleda po onoj poreznoj kartici za proslu godinu meni ispada da nemam skoro nikakva primanja ili racunam sa prosjekom place?

• Zarica
    25. Lipanj 2021. 08:50

Generalno mjere poticaja za vrtic nisu uvijek sulude, cak i kad su besplatni. Ima drzava koje ih imaju i koje ih nemaju i normalno funkcioniraju. Al takve mjere moraju imati kontekst, a kod nas ga nema. Pa valjda prvo treba rijesiti problem upisa, odnosno da svi koji zele mogu dobiti vrtic, a tek onda nuditi neke poticaje. Zasto bi netko ko je uspio upast u vrtic imao pravo na neki poticaj pred nekim drugim ko nije uspio upast samo jer nije imao vezu ili je jednostavno iza po abecedi (ne znam zbilja koji kriteriji vrijede kad svi imaju isto bodova). Neko dobije vrtic i drzava ga sufinancira, a neko mora dat otkaz da cuva dijete il placat ne znam kolko tisuca dadilju ili neku skuplju opciju. A zbog ovakvih nikakvih cijena ni nema dovoljno teta. Ne kazem to jer sam snob ili skrtica nego pokusavam sagledati cijelu sliku. Skupo je danas svasta pa nije rjesenje djelit pare. (Mada je ne mislim ni da su vrtici ni djeca skupa - puno i ja kostam ako cu tako gledat

• Zarica
    25. Lipanj 2021. 09:03

Mikio, moj kak je bolestan je ovih dana kod mojih, a oni imaju stan ukopan u brdu. I bas je osvjezavajuce kod njih. Tako da se mali rijesio onog jakog osipa od znojenja koji mu se prosirio po cijelom tijelu. Uzas je vani stvarno. Kaj se tice casa, po doma smo mi poceli normalne koristit. Mali se nekad zalije, al vecinu puta ne. Zelim ga do novog vrtica to naucit jer cini mi se da mu je lakse nego iz magicne, i sve popije ovako kad vidi tekucinu. Za po vani uzmem kaj god, bocu cesto, pa mu ja pomazem. 
    Damnarexx, mi ti se nadamo al ja sad imam nekih problema pa cemo vidjet kak ce to proc...Al nadamo se uskoro svakako:) 

• Zarica
    25. Lipanj 2021. 09:07

E da mikio, vidla sam da cesto klinci imaju one neke velike salice/boce s cepom i slamkom. Mozda vam je to dobro za van kak N voli slamke. 

Simbalija
    25. Lipanj 2021. 09:17

Mikio moja je preko tjedna na čuvanju ali budu ispred kuće jer je hlad cijelo jutro, a popodne idemo na more,  ali tek oko 17 i pol jer je baš jako vruće. Vikendom idemo i ujutro i popodne na more pa ne znam što bih rekla. Do pred 10 dana smo bile vani od 9-10 sad je u 7 kad idem raditi mahnito toplo..
    Moja pije iz sto različitih pomagala 😂😂 ali stvarno,  kod čuvalice ima aventovu bocu sa slamkom,  doma ima bocu sa slamkom iz Pepca,  bocu s onim klik klak sistemom iz DMa, kod bake neku tt sa slamkom. A pije i iz čaše,  ima svoju plastičnu na mace, ali najčešće traži običnu staklenu.
    Sve je bolja u neprolijevanju,  ali desi joj se ako zuji okolo.
    --
    Damnarexx bravoo za stan!!❤️❤️

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Grizli
    25. Lipanj 2021. 10:07

Mikio M obozava piti na twistshake bocu sa slamkom odlicna je slamkom se ne moze ozljedoti, sve se razmontira lako i pere, boca je dosta velika i poklopi se da se ne prlja kad smo vani. Sad vec i sama ju otvara al jos nije skuzila zatvaranje.
    .
    I da zab komentirat neki dan guralice... M je sitna zapravo iako ima 81cm i duge noge al dosta tih guralica nije uspjela do poda s nogama. Tako da ona neka koju je netko link stavio na mini imamo i super joj je. I kao motor ima plasticni super jer sad su 3 kotaca poslije mogu samo 2 i ima 2 razine visine. Sad na najnizem je i stigne do poda. Full je lagan motorcic jako se coli voziti iako ima svega par dana to. https://www.mall.hr/bicikli-bez-pedala-guralice/teddies-tricikl-neon-funny-wheels-super-sport-2u1-zeleni
    .
    Hrenovke su meni fuj skroz, mm zna kupiti ponekad si ih od kad zivimo skupa rijetko, no kod njega doma su hrenovke na meniju svaki tjedan nekad i vise puta sta je meni ocaj.
    Annika znaš da sam si bas mislila poslije dal je mozda zbog te urio mozda povracala jer mi ostalo negdje da bi moglo i to biti. 😏 Al draze mi rec da je od hrenovki bar joj ih nece davat 🤣😉
    Red fox 😉 dobra izlika zlata vrijedi. Btw kod nas ako djete nije cjepljno zbog nekog opravdanog razloga onda ga uzimaju u vrtic ako nije jer roditelj odbija onda ga ne uzimaju. Tako da vjerujem da ce kod vas biti sve ok jer su alergije u pitanju. 

Damnarexx 🌺
    25. Lipanj 2021. 10:49

Ja sam E kupila obicnu malu bambus casicu kad je imala cca 10mj i od tad se privikava na nju. Lijepo pije kad joj ja drzim, a kad ona isto bude dobro al nekad prejako nagne🤭 i kad bi bili u kaficu davala bi joj uz iz te velike staklene...
    Magicnu casu i kljunasicu nije savladala😂 tj nisam joj opet ni ponudila nego pred 2,3mj nije znala pa smo presli na Nukovu sa slamcicom, super je.
    Red Fox onda si uzmi malo vremena za uzivanje😁 pa kad bude bude... Ja vam drzim fige da sve prodje glatko 🤞
    Mikio mi idemo van od cca 9-10 i kaos je, al ne stignemo prije izaci..
    Bas me zivcira ova vrucina, ne mozes nikamo a dijete ludi u stanu🙄 a noci tek..ona sparina...fali mi morska klima, ovo mi je peto ljeto u Zgu i ne mogu se naviknuti zivjeti bez daska vjetra😂
    Mrgud da, mi smo u Dugi, B opcija nam je bila Cvrcak🙃 mali mrgudic i E ce se upoznati u parkicuu😁
    .
    Curke koje imaju baby phone s kamerom, a da ga vise ne koristite ja bih ga kupila😁 kroz mjesec dva..nije sad hitno.
    .
    Jesu se vama sta javili iz vrtica? Kad ce razg, predaja dodatnih papira... Mi smo dobili samo datum za roditeljski sastanak. Mozda tamo sve saznamo🧐

• Zarica
    25. Lipanj 2021. 11:01

E da Red Fox, kod nas djeca koja nisu cijepljena iz nekih opravdanih razloga potpisuju ugovor na mjesec dva. Pa dok se ne cijepe ne dobiju onaj za stalno. Mozda imate tak neki sistem.
    Kaj se tice daljnje procedure nama je sve objavljeno na stranicama vrtica. Zapravo su dosta dobri s odrzavanjem weba. 

• mom12
    25. Lipanj 2021. 11:22

Moja pije iz kljunasice od nuka i imamo magicnu casu koju je krenila koristit ima cca mj dana..pije i iz case a twistsake kljunasicu nece....idemo vani iza 17h na more ili setnja..  jucer nismo isli vani jer se cjepila.. i imala je temp sinoc... al srecom zavrsili smo sa cjepljenjem do 5god....danas idemo u 15 i 45 kod fizijatra po najgoroj vrucini🤯🤯🤯🥳...al ako nastavi imat temp necemo ic ....

mrgud_zg
    25. Lipanj 2021. 12:18

Damnarexx mi smo narucili kameru preko alliexpresa i gleda se preko aplikacije na mobu. Ako hoces posaljem ti link. Dosla je 100tinjak kuna. Taman ti stigne doc iz kine za 2 mjeseca 😂
    Moj pije iz aventove boce sa slamkom i neke dmove sa slamkom. I redovito iz nasih boca 😁. Uz rucak mu dajem casu al jos uvijek se cesto prolije. Sad gledam da cim vise izbacim te plastike, meni ti sve ima neki ustajali okus (iako mi je ova aventova relativno nova). Trazim neku casu da ima suzenje gore da usporava vodu. Ne znam dal takva casa postoji 😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.