Losa, ja placam privatni vrtic 1200 kuna. Ekonomska. cijena je 2500. Kolko sam shvatila oko 1000 se vrte i drugi. Nije nista specijalno vrtic. Cak ima i lose igraliste. Tak da po mom iskustvu je malo skuplje, al osobno sam stava da je i to generalno prejeftino s obzirom na 10satno cuvanje, hranu i naglasak na potraznju. Tako da mi se rigalo od onih kampanja za besplatne vrtice. Ne razumijem zasto vrtici nisu skuplji pa nek se daje potpora onima kojima zaista treba, a kome ne treba neka plati realnu cijenu. Vjerujem da bi i tako smanjili broj upisa u startu.
Kod nas je odbijeno oko 130 djece, malo vise je upisano. Mi smo nekim cudom upali.
Poznanica mi radi u gradu i od nje znam da je nakon smjene gardonacelnika odluceno da se postojece tete preraspodjele na vec upisane klince prema propisima, pa ako ostane mjesta neka se upisu i novi klinci. Zato je i produzen rok za natjecaj. Pretpostavljam da ce to otvoriti nova radna mjesta i pozdravljam odluku.
Mikio, ja sam najvise voljela kod bake i djeda ici po slatkise. Moji roditelji ih nam bas i nisu davali, a znali smo da cemo ih kod njih dobiti uvijek i koliko hocemo. Meni je to nekak topla uspomena i sjecam se kako sam rado isla kod njih zbog toga Hocu samo rec da pamtit baku po poklonima ne mora bit lose, ali po kakvim poklonima je druga stvar. Nije mi ok da vam poklanja te glomazne poklone ako ste joj vec komunicirali da to jednostavno ne funkcionira u vasem stanu, mada je dovoljno i da jednostavno imate takav odgoj da se dijete ne obasipa takvim skupim ogromnim stvarima. I mi smo u pocetku imali problema s time i poslusali su nas i sad nam bake i dede za malog donesu voce - bananu, jagode, borovnice, jabuke - uvijek nesto. I mali isto cim dodju prvo gleda u vrece i ludo se razveseli kad vidi to
Tak da mozda da predlozis tak nes kaj joj moze donosit i sto znas da ce N razveselit. Bez obzira kolko je iritantna i ne slusa (svekrva mislim:)) ja nebi njoj prigovarala vec bi pustila muza za to. Mir u kuci se postize tak da svako kori svoje roditelje
Eto, tak nekak razmisljam...
Losa, nisam se javljala jer sam ja skroz koma. Izgleda da mi je malo nesto prenio od svog laringitisa. Glavobolja, sinusi, grlo...uzela sam bolovanje danas. A zarazio i dvije tete i baku
Meni su na upisima rekli da ce kod malog bit u grupi 18 djece i da ce ih hendlati jedna teta dok ce druga doci u kriticno vrijeme (za rucak, oblacenje u pidjamu itd). Tak da mi je fakat drago da to ipak nece bit bas tak. Nadam se samo da tu postoji cjelokupna vizija kako generalno rijesiti problem vrtica jer ova odluka sama za sebe ne znaci puno. Al fkt nisam uspjela nac neki generalni plan za vrtice, dok su recimo za promet dosta detaljno elaborirali sto bi bilo idealno napraviti
Mikio, ajme kolko igracaka E a sad sam se sjetila. Jel imate mozda i neku onu guralicu autic da je N dobra po visini? Znam da su moj mali i N tu negdje visoki, a meni se cini da je njemu to sve malo previsoko. Neki dan sam naletila u parku na mali Smoby autic koji mu je bio taman al nisam ga nasla na netu.
Valkris, postoji dokument državni pedagoški standard gdje se utvrđuje broj djece, od 6mj do godine dana smije biti najviše 5 djece (zato više nitko ne upisuje bebe), od 13 do 18mj smije biti 8 djece, od 19 do 24mj može biti 12 djece, u trećoj godini najviše 14 djece, u 4. 18 djece, u 5. 20djece i 6. može biti 23djece.
Ako se uključi dijete sa lakšim teškoćama broj djece se smanjuje za 2, a ako ima teže teškoće se smanjuje za 4.
A inače odgojiteljice rade po 5h-6h 😁 jedna od 7 do 13, druga od 12-17 pa se poklapaju samo za vrijeme ručka.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Isto vrijedi i za privatne s tim da je propisana i kvadratura po djetetu. 😁
Imaju jako stroge procedure i za obrte za čuvanje, zato puno ljudi odustane od otvaranja jer im se ne isplati.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
Mikio ako imaš etikete na igračkama podijeli prijateljima koji imaju djecu. Tako ja radim, lijepo se zahvalim i spremim za druge 😁 ako baš pita di su kaži da su spremljene jer se preporučuje mijenjati igračke 🙈
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
Čestitam svima koji su dobili jaslice. Mikio zao mi je da vi niste, ako sam dobro skuzila ostale jeste. 🤔
Kod nas kaoticno... M dobila urinoinfekciju l, pedijatrica na GO pa smo tek nakon 2 dana uspjeli doc do druge pedijatrice i preko neke veze a nam uzmu dans urin za urinokulturu itvan radnog vremena. Hitan trakt reko danije hitno i da se javimo dezurnoj pedi koja se nije javljala, a u dom zdravlja ne puštaju ako nemas termin. Uglavnom popi sam...
Pored svega povracala sinoc jer joj mudar otac slusajuci mudre savjete svoje majke moje mudre svekrve dao hrenovke 🤮🤮🤮 jer bolje da za veceru jede meso nego krastavce i burratu sto sam joj pripremila. Pa smo 2 sata nocas cistili stan da se ne udavimo od smrada uz vristanje M kojoj se stalno dizao zeludac. Pa jutros jos sam slusala predavanje od sveki kako je urinoinfekciju dobila od sunca. 🙄
Tako da kad sam Valkris procitala da ces odmoriti od sveki laknulo mi ko da se o meni radi. Al su mi zivci skocili na ovu od Mikio. Super za igracke al znam kako je kad nemas mjesta ni za sebe a ne za plisanca od 2 metra.
Bome imala sam zaostataka🙈
Cestitam svima koji su upali,a Mikio zao mi je bas,al da vjerojatno jer si nezaposlena. Ja placam za prvo 675,za drugo 540kn gradski vrtic,za kci sam par mj placala 1500kn privatni.
Zarice sad i ti? Joj ...N je oooopet sav smrkav,luda sam vise. Inace onnti ima oko 12,5 kila ako ne i vise🤦😂 i visok je bas. Sad mi nosi 86-92.
Grizli jel ima temp? Tako se moja kcer ispovravala od cesnjovke🙈
Valkris u soku sam da malena ima vec preko Mj dana!! Kak je s dvoje?
Damnarexx aaa jos malo! Uzbudjena?
Sto se tice vrtica, definitivno bi trebalo poraditi na otvaranju novih. Novca se ima, uvijek oni nadju....
Hvata me jeza pri pomisli od 15tak klinaca i jedna teta😬 svaka im cast.
.
Mikio 🙄🙄 slazem se s tobom, cemu toliko igracaka i nabijanje na nos koliko je sta platila..
Moja uvijek fotka i puta jel moze, ili kupi pa ima kod sebe. Dobila je od frendice kuhinjicu i kolica za bebu i to sve tamo stoji i igra se kad dode. To mi je super.
.
Grizli o jadnica😟😟 kako ste skuzili da ima urinoinfekciju?
.
RedFox dada blizi se i meni porod😁 nema straha, cak dapace..jedva cekam da to zavrsi. Jako je brzo sve proslo..
Jeste se vi odlucili za dalje? 🤭 mare? Zarica?
Sortiraj odgovore
Najstariji