Lorena moj isto prati pogledom, pokazuje jako dobro sto bi i zna rec mama,tata,jaje,moje,njam,bum,bana za bananu, i no no(s popratnim mahanjem prstica) za ne 🤣 i koji put za nindja kaze ninja🤪 (muz fan Naruta ga naucio i kak nindje trce 😂) al evo do prije tjedan dana samo je bum i njam njam pricao. A isto kuzi jakooo puno tog, a kak kaze Losa i moji necaci su svi nakon 2god propricali. On isto vise vuce na motoricku razvijenost za sad.
Vece cure....sefica je, osim sto jos malo kaslje, kao nova...zato ni ne stignem tipkati 🙈🤣 Temp nije imala vec 2 dana, sutra se trebam javiti pedijatrici ali mislim da nas nece ni slati na testiranje (i kod nas izbjegavaju tako male tesetirati).
Sto se tice price, broji stalno nesto na nekom svom jeziku, zna ono klasika mama, tata, dida, baka, teta, beba, duda...a za dosta kaze samo prvi slog me - medo, pa - papuce i sl.
I mislim da sve konta, samo nece bas da slusa 🙈🤣🤣🤣
L 💛
Govor se razvija tek kad je dijete motorički razvijeno. Pošto se G tek prije 2 mj samostalno posjeo, očekujem malo kaskanje za ostalima, ali ok, brzo on to hvata. Prati, zna reci ime, razumije da nesto donese, ali ne pokazuje osobu, neke riječi uvede pa ih izbaci iz upotrebe.
I meni je jucer prvi put palo na pamet da ga stavim na stepenice da malo vježba, penjanje puzajuci.
Mi nemamo kauc pa je fizioterapeut rekao da ce kasniti s bocnim hodanjem zato sto nema di vjezbati, ali počeo je dan nakon toga.
Moj mali je nekak prije krenuo s govorom nego motoricki. Sad nadoknadjuje motoriku :) Najbolje mi je kad kaze 'ne bacati'. Neki dan razbio posudu, ja ga podigla, a veli on 'ne bacati'. I prosli smo par puta pored posude pa bi je pogledao i opet 'ne bacati'. Al nis ne pomaze, baca i dalje... to sam vas htjela pitati. On fkt sve zivo baca. Hranu, teske igracke, kaj god. Ful voli bacat stvari i bas ima taj neki kosarkaski sut. Bojim se da u vrticu nekog ne ozlijedi. To mu je smjesno i nis ne pomaze. Jel to i vasi rade?
Inace, njemu baba nije baka nego karta iz spila Nasao moje karte za belu pa mu se 'baba' bas svidila :D Za baku kaze bas baka, al nikad ju ne zove nego vise ponovi zamnom kad pricam o njoj.
Lorena, a zakaj pitas, jesi zabrinuta nesto?
Jutro svima, drago mi je da ste svj bolje 😊 ide ko danas na radionicu?
Zarica moj ti baca sve i vice “bam”. Jucer je u snu to rekao, bas muz komentira da on i sanja da razbija.
A moj je isto vise na motoriku okrenuo. Proca vau vau i oponasa lava, vrane, psa, al nije bas sad neka pricalica. Ja sam npr.pricala prije nego sam prohodala. Mislim da je to opcenito razlika curica i decki.
Mikio uzivaj jos dok nije tak spretna🤦🏼♀️ Moj je jucer 20 puta ulazio u kinderbet preko kutija pa preko naseg kreveta dolje. Isli smo na misu u siget i tam je puno stepenica ispred crkve, on je htio sam gore i dolje i cupao mi ruku kad sam ga htjela primiti 🤦🏼♀️ Hoce se sam penjati na tobogan, na stolce, u kolica. Neki dan se popeo na naslonid kolica, muz je u zadnji cas skocio. Mislim da bum dobila sijede u ovoj fazi 🤦🏼♀️
Imam preporuku za kremu, kak sad mom izlaze ocnjaci uzasno puno slini i cesto ima dudu pa mu oko usta bude jako crveno i ispucana koza. Krema Uriage perioral care je cudo. Odma mu se sve povuce.
Jutro cure..Zarice svi mi govore da bis do 18 mjeseci trebao imati 10 smislenih riječi, on samo mama, tata, baba, aba (pas od susjeda), puta (pusa). Odaziva se na ime, prati nas očima, donese što mu kažem.. mislim, vidim da kuži ali ne priča. Jučer je napravio kvara u dnevnom boravku i ja mu kažem brzo nosi u kantu za smeće on sve odnio, čak zna da mora stat dolje na onu papučicu 🤭
Mikio tvoja stvarno svašta zna ☺️ T recimo sjedne i obuo bi se sam a ne može jos 😂, kad bi išao van donese jaknu, patikice i kapu. Losa zaplakah na malu 🤣 eh da, T se penje svugdje da je to to strašno, na kutu je za sekundu, naš krevet i kinderbet povezani pa se odupre jednom nogom i na našem je krevetu pa tako i u kindaču, a dosta je visoko, o stepenicama da ne pričam. Obožava dirati po sušilici, par puta prošli tjedan se i u nju nekako zavukao i viče mamaaaa.. onda ako me nije šoog strefio.
Sortiraj odgovore
Najstariji