Mikio, to kako tebe svekrva tretira... Jasno mi je da ti se muz nije snasao jer ovakav komentar nebi mogli ni sanjat da ce joj prec preko usta, al sad kad znate kaj sve moze izvalit mogao bi on pripremit neki govor sto joj rec u takvim buducim situacijama. Pa ovo je bas apsolutno nepostovanje, bezobrazno, oholo, nemam rijeci fakat.
Cao cure,
ima nas bolesnih vidim, joj nadam se da ce brzo proci.. L je smrkava vec 2 tjedna, samo je pocela kasljati (produktivno ujutro i navecer) i za vikend temperatura ne preko 38 samo jedno jutro, sva je bila meh i lose je jela, malo je vise spavala i danas ko nova, al ostat cu doma s njom bar jos 2 dana ako i dalje bude dobro.
Nama prosla prilagodba i sve ok, i prosli tjedan nesto nije bilo njenih teta i bila neka na zamjeni, dolazila mi je mokra mokra, natopljena robica, puna hrane, dijete gladno jedva docekala jesti sa nama i jedan dan plakala sama za stolom bas jako, a teta ignore (vidio muz kad je dolazio po nju), a nije placljivica inace i jos se teta izmotavala da je to njega ugledala, a plac se cuo na ulazu. Uh, suprug ju je malo oprao i sad je druga ploca, sva suha, cista, sve sad super, pa zar ima jos takvih teta koje zaboli kifla za djecu 🤨 jos su nas pitali detalje oko samostalnosti i ona jos treba asistenciju za hranjenje i ne mogu ni zamislit kako se borila jadna da jede (radimo sa njom naravno) i jede suho komadno, ali ne zna zlicom jos..
Suputica i slicne prodaju svoj zivot portalima, nezz kako ljudi to uopce imaju volje pratiti, nazalost mladi se sve vise ugledaju na takve pa briju da je takav zivot savrsen i tome teze 🤮
Ja sam bas htjela nacet temu hranjenja.. kak vasi jedu? Sami ne sami s priborom il bez? I kolko bude nereda?
Moj mali vec mjesecima jede sam, skoro uopce neda da ga se hrani, u zadnje vrijeme poceo koristit pribor al cesce se nazivcira i jede rukama. I muz danas poludio da tog nereda ima po svuda da ga to izluduje da zakaj mi njemu damo da sam jede..
Deedee ajme 5.-ica 😱🙈💪
Macutica fkt nemrem vjerovat da se tak tete u vrticu mogu ponasat. U soku sam 🙄
Ej, evo konacno da se i ja javim.
Nadam se da su svi bolesni bolje😊
Mrgud moj ti isto tak ko i tvoj, hoce sam, samo mi imamo psa cistaca pa nema bas smeca 🤦🏼♀️ Ja mu probam malo dati dok se on zabavlja sa vilicom/zlicom. Inace je vec dosta spretan s priborom. Al eto nisi jedina, mene samo brine da on ne pojede dovoljno, jer zna i premetari hranu iz zdjelice na magicnu casu pa iz nje onda jede.
Losa meni je dijagnosticiran hashimoto prije prve trudnoce i tad sam pila euthyrox da spustim tsh ispod 2,5. Sad sam na 25 mcg, a zadnji nalaz mi je bio 2.70, al mi je ft4 stalno na donjoj granici. Tak da mislim da je to bitniji parametar tj. gleda se i jedno i drugo.
Macutica meni se plakalo kad sam ovo citala 😞 ja si uopce ne mogu ni zamisliti svog u vrticu kak bi to izgledalo.
Beba drago mi je da si se javila 😊
Mikio nadam se da ste bolje. I dobro ti je Mrgud rekla, muza i sveki u setnju, a ti odmaraj 😊
Ja sam na godisnjem pa vas cesce citam iduca dva tjedna 😊
mrgud hranimo je, ali joj jos ne dam zlicu s tekucim jer ju bas zamahne kao da je igracka, a vilicom nesto i nabode i ja joj drzim rukicu da pomognem nabosti, lijepo ju primi u usta. a rukama po novom kad nece vise izgura hranu iz usta 😑 skinuli smo pladanj i sad bas jede sa nama za stolom iz pravog tanjura.
red i nama macke pokupe, sad redovito guzva ispod njezine stolice. a i meni je sve bilo muka kad mi je pricao detalje, jos ne dolazim po nju nego on jer ranije zavrsava i mislim da bi popizdila u trenu da sam na to naletila, srce mi se paralo kad bi zamislila, ali mislim da moramo biti spremni i na takve situacije, nisu sve tete bas bas, ali brzo smo odreagirali i sad je sve ok, srecom L ne pokazuje neke promjene oko vrtica
Macutice meni su rekli da rijetko koje dijete koje krene u jaslice jede samo tako da ne znam odakle ovo da treba biti samostalna. Jel kod vas u vrticu mjesovita grupa jaslica ili su svi isto stari? Moj je u grupi gdje su svi izmedu 1 i 2 godine… vecinom oni s godinom i pol tako da mislim da nitko sam ne jede
Danas je poslijepodne temperatura bila oko 38 no nismo skidali. Navecer sam vidjela u ustima otecene dolje cetvorke i kako je plakao dala sam mu Lupocet cepic vise preventivno. Sad mirno spavaMislim da cu ga sutra ostaviti doma, da nece ici na prilagodbu… makar mi je glupo da gubi rutinu. No realno, iza Uskrsa ce krenut redovno.
RedFox meni je taj ft4 11.3, a kao od 9 do 19 je normalno. Isto sam vise prema dolje. No ako na te razine imalo stres utjece cudim se da mi je uopce donekle u granicama.
mrgud tako je i kod nas nered. Sad mu je fora kad si npr komadic mesa stavi rukom na zlicu i pokusa naciljat usta. Naravno da ne ide. Ili nekad zna bacit komad neceg bez razloga, ali bas onako daleko
u grupi je sa vrsnjacima 1-2god, a najmlađa je i jedina puzacica, njezine tete joj pomazu s jelom, ostala djeca su blize 2 god i samostalniji su. Ta teta je neka kojoj se ocito nije dalo i amen, nemam dr objasnjenja.
Macutice baš me nekako štrecnulo, mislim, znam da ni tetama nije lako i možda je i neki opravdan razlog ali i ja bi popizdila. Bilo pravo, bilo krivo, meni je stvarno drago da V ne mora u jaslice.
Mrgud, kod nas je korištenje pribora još SF. Ako jede sama jede isključivo rukama, vilicu sad ni nema jer ju je zapucala u zid pa je u dijelovima🤦 ona voli jest apsolutno sve ali tako da sjedi i otvara usta. I protestira da sam prespora. Kažem, jede i sama ali onda svaki drugi zalogaj ide psu a to mi nije baš najsretnija opcija pa je dosta izbjegavam.
Mikio, ova trojka koja izlazi je 12.
Ima sve jedinice i dvojke, donje četvorke, tu gornju peticu i na toj istoj strani sad trojka probija. Još je brizna i dobra 😬
[/url
Prvo da vas sve pohvatam pa onda da se izjadam 😁
MikiO ja sam za najstariju uzela bešumni inhalator koji se može držati i vodoravno dok spava jer je isto bilo nemoguće tons njom odraditi.
Temperatura- ja više prosudjujem prema izgledu i ponsšanju djeteta hoću mu šta dati ili ne. Nekad sam znala ne dati ništa do 38,7 a nekad sam dala lupocet i na 38
Ja sam flegma na većinu stvari a kad poludim, sve direktno ali fino kažem
Mi i dalje ne spavamo, pate ga zubići ali vidim da i druge pa nije ovako. Dok ne klone oko 1,2 ujutro mogu dubiti na glavi ali me zaspi. Živimo u jednom stanu 60 kv a pored nas smo iznajmili stan u koji je muž smjestio ured, kupila škrinju, itd i sad moramo van iz njega.
[iimg]
Ja nekak nebi inhalirala dok spava. Nama su rekli to izbjegavati da kasalj ne krene preko noci jer fizioloska odlijepi taj slajm koji se onda iskaslje. No da mi je to jedina opcija mozda bi i tako...
Mikio, kaj se tice efedrina, rekla mi doktorica da on otopi te guste smrklje pa se procisti put za disanje i da dajemo prije spavanja. Ja sam dobila dojam da su te kapi bas jake i da ih je bolje izbjegavati ako nije prijeko potrebno tak da smo ih mi koristili svega 2, 3 puta kad bas mali nikako nije mogao disati.
Annika, pa kaj cete sad? Fakat nezgodno.
Kaj se tice hranjenja, rekla nam teta u petak da im mali nije dao da ga hrane vec je sve sam jeo :) Sad znam da se malo opustio. On je Macutica kao i tvoj. Medju najmanjima ako ne i najmanji, i jedini puzac. Ja kad pogledam kroz taj prozorcic meni svi klinci izgledaju divovski A postupci one tete me zgrazavaju. Bas me jeza prosla. Ne znam sto bi u toj situaciji stvarno.
Sortiraj odgovore
Najstariji