Joj ne znam di bi isli putovat, al mislim da cemo bilo gdje:) Kolko sam skuzila jos se danas mogu uzet karte po promotivnim cijenama pa ako stignemo ubacit tu kupnje svakako cemo uzet neke. Kaj ste rekle, bebaci su dzabe?
Hrabrica, a jadnicak mali. U takvoj situaciji bih intenzivno provodila zajednicko vrijeme dok jeste skupa i govorila joj unaprijed kakav je dan ceka (cak i ako ti se cini da te ne razumije). Meni se cini da moj malac super reagira na to kad mu prije vrtica kazem da sad idemo tamo i ispricam mu sto ce sve tamo raditi i najavim ko ce doci po njega. To mu ponovim ispred vrata od sobe. Bebacima pomaze i neki kratki ritual, uvijek isti, prije nego odes. Tipa mi si damo zagraljaj i pusu i tek onda kucamo na vrata. Skroz jednostavno, a pomaze. Na te nacine oni znaju sto slijedi i pripreme se na to. Nezgodno je ako ujutro oboje morate otici prije nego se probudi, ali mozda joj onda prije spavanja mozes objasniti da ce ujutro tu biti baka jer vi morate papa na posao.
Ima tu super iskusnih mama pa ces sigurno dobiti korisnih savjeta. Samo hrabro :)
Hrabrica, a jadnicak mali. U takvoj situaciji bih intenzivno provodila zajednicko vrijeme dok jeste skupa i govorila joj unaprijed kakav je dan ceka (cak i ako ti se cini da te ne razumije). Meni se cini da moj malac super reagira na to kad mu prije vrtica kazem da sad idemo tamo i ispricam mu sto ce sve tamo raditi i najavim ko ce doci po njega. To mu ponovim ispred vrata od sobe. Bebacima pomaze i neki kratki ritual, uvijek isti, prije nego odes. Tipa mi si damo zagraljaj i pusu i tek onda kucamo na vrata. Skroz jednostavno, a pomaze. Na te nacine oni znaju sto slijedi i pripreme se na to. Nezgodno je ako ujutro oboje morate otici prije nego se probudi, ali mozda joj onda prije spavanja mozes objasniti da ce ujutro tu biti baka jer vi morate papa na posao.
Ima tu super iskusnih mama pa ces sigurno dobiti korisnih savjeta. Samo hrabro :)
Od rituala prije spavanja sad imao to maženje i gledanje dječjih pjesmica, to ju po novome umiri i uspava,, a ako odlazimo ne smijemo imati neki ritual jer čim skuži da odlazimo kaaaos. Neki dan sam bila s njom doma cijeli dan i baka navratila na kavu. Držim malenu na rukama i zajedno veselo pjevušimo kad eno babac na vrata, mala ju skuži i u plač, stisnula me i suza suzu gonila. Počela je povezivati da kad baka dođe mi odemo i panika. Pokazalo se najbezbolnije iskrasti van dok ona ne gleda ali nama tad srce pukne od bola :(
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3
To mi dodje ista cijena ko i za nas za ovo sto smo gledali
Hrabrica, iskradanje definitivno nije dobar izbor. Zbog toga ce malecka stalno biti na iglama i pratiti vase korake. Bez obzira sto ce sada mozda biti kaoticno kada cete joj objasnjavati da odlazite, s vremenom ce to sjesti na svoje. Samo ne iskradanje :/
Bok 😊 brzinski vas citam pa komentiram kad stignem.
Losa bas sam ti ja mislila napisatu za Halmed, al vidim da ti je vec netko napisao. Nadam se da ce brzo proci te sve tegobe
Mikio ja sam se prijavila na radionicu, nadam se da bum se mogla organizirati. I nemrem vjerovati za te iz tvoje firme 🤦🏼♀️
Hrabrica bas mi je zao sto to prolazite. Slusala sam neku emisiju o stetnosti ekrana za djecu i rekli su da gledanje u ekran 2 sata prije spavanja moze isto biti okidac za nocne more i nespavanje. Pa da mozda probate samo slusati pjesmice. Moj ti isto mjenja navike kod uspavljivanja, prije sam ga drzala na sebi i tak je zaspao, sad nece nikako nego legne pokraj mene i igra se s mojom kosom. To je neka nova fora sad.
Cure hvala na savjetima. Svakako ćemo više "razgovarati" o tome gdje idemo možda ovaj put upali..to smo pokušali čim se pojavio problem no ona kao da je nakon tog bila još gore jer je vidjela da odlazimo. A ovo za crtiće, čula sam i ja o štetnosti ekrana međutim budući da sam primjetila da ju pjesmice na youtube-u uspavljuju i umiruju nebi joj to oduzimala (kad se već sama odrekla dude i boce plus još što nas nema)..da joj ne stvorim još veći stres kao da je ostala bez još nečeg..iiiiako..i crtiće smo joj probali ukinuti ali nije bilo neke razlike, opet je legla kasno. Imam feel da su joj je sve te promjene bile previše u tako kratkom roku i da su to sad neke traumice a ovo za iskradanje Zarice vidiš nije mi palo na pamet da bi ona zbog toga možda bila napeta stalno ...baš ćemo probati sa pozdravljanjem i uvodom al jbg to ujutro stvarno nije opcija jer i mm i ja rano odlazimo a ona u to vrijeme spava..
11/2018 – inseminacija X
06/2021 – FET,
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3
Pozdrav svima. Losa drago mi je da je prilagodba prosla super i da se osip povuko.
Mikio ti tvoji u firmi su uzas. Bas kak zarica kaze, trebalo bi poduzet neke radnje..
Zarice super je da imas tak fleksibilno radno vrijeme! To uzasno puno znaci.
Hrabrice cure su vecinu rekle. Al mogu samo moje iskustvo jos rec. Nama je danas prvi dan da je mali ostao cijeli dan na cuvanju. Cuva ga ujutro moja sestricna a onda ide na rucak kod svekrve. Sveki jako dobro pozna i voli. Sestricna je dolazila par dana na upoznavanje i na par sati. Jutros je on bio nervozniji nego inace i sigurna sam da je to zato jer je osjetio da sam i ja. Mi smo odlucili da cemo ga budit ujutro i ja idem kasnije na posao (imam klizno pa je ok da dodem do 8), ali nam se to cini puno bolje nego da nas nema oboje kad se probudi ujutro. I isto se pozdravljamo kad idem a ne bjezim jer sam svigdje citata da bjezanje nije dobro. Na kraju necu moc na wc jer ce strahovat da sam pobjegla. (Prije sam znala pobjec al sad vise to ne radim). Malo bude nervozan kad mu masem i odlazim al kaze sestricna da se smiri za par min (nije bilo uopce suza pa mi je to puno lakse). A onda idem s tim da kad ranije ustaje da ce ic i ranije navecer spavat (jedno vrijeme je imao fazu da ga nisam mogla potjerat do 22-23, al sad uredno ide spavat oko 20 a zaspe zadnje do 21.
Meni je fascinantno kako se oni mijenjaju. Moj mali je bio dijete koje se uspavljivao godinu dana samo na rukama. A dan danas uopce ne voli da ga diram kad ide spavat 🙈 (voli se mazit samo kad je budan 😁). Znaci idemo lec skupa obavezno, al on mene cupa za kosu a ja samo trebam bit pored da on u miru zaspe 😁
Mrgud puno ti hvala na konkretnom primjeru i iskustvu. Budem vidjela sa mužem da ju možda onda počnemo buditi prije odlaska, samo se bojim nije li to malo rano. Ja krećem od kuće u 07:15 a on u 07:30 kad je jutarnja smjena. Znači da bi maličku trebala buditi par minuta prije nego odemo tek toliko da joj damo pusu, da se pomazimo i pozdravimo i onda otići (iako će sigurno tada plakati, a bome i meni dođe kad ju vidim takvu )? Nebi ju htjela ni prerano dizati dok smo još doma, da se ne zaigra s nama a mi u žaru igre moramo krenuti. I da, ako bi to upalilo sa buđenjima, onda bi ju teoretski trebali tako buditi i kad je muž popodnevna da zadržimo taj ritam i da ju ne bunimo sa njegovim smjenama, jel tako?
11/2018 – inseminacija X
06/2021 – FET,
Hrabrica pa do koliko malena spava? Moj maximalno do 7, nikad nije duze spavao osim kad je bio bolestanMislim da im je to ok.onda spava od 11 do 1 poslijepodne i oko 19:30-20 h ide na spavanje.
Ha kako kad, sad kad ima te duge maratone do 23h i duže, zna odrapit do 9, pola 10 ujutro..s tim da onda spava u komadu. A po danu kako koji dan, neki prosjek 2-3 sata ...
11/2018 – inseminacija X
06/2021 – FET,
Ja sam neki dan natipkala i sve mi se obrisalo pa nisam imala zivaca ponovno🙈
Mi smo se cijepili pred skoro 2tj i za sad nikakva reakcija 🤞bas sam happy, a dosta sam se brinula oko toga....Losa Drago mi je da je osip prosao, a pedijatrica ono.. no comment🙄
.
Nadalje, vrtic, drago mi je da su se svi vise manje adaptirali☺️ ja sad citam i upijam, a vi cete bit vec vrlo iskusne u 9mj kad E krene pa mi dat konKretne savjete😁
Jedino me muci to sto ce doma biti friska beba, a ona krece u vrtic.. hm😑 Bolestine, adaptacija? Bit ce rollercoster emocija i stanja.
.
Ja jos radim cca 11 dana 🥳 inace sam okej, iduci mjesec OGTT😏 Mikio, il Grizli, ne znam koja je pitala za ime, jos nemamo🤭
Danas sam dobila nalaz hormona stitnjace, i Tsh mi je 0.15 vise nego sto bi tRebao pa sam dobila terapiju.
Al dobro, i u prosloj trudnoci sam ovako u ovo doba zavrsila na terapiji pa mi to tesko ne pada..
.
Hrabrice Cure su sve lijepo napisale, da ja sad ne ponavljam. Nadam se da ce biti bolje🙃
Sortiraj odgovore
Najstariji