ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annika
    30. Ožujak 2021. 11:39

Ne znam jel mi gora mikina svekrva ili losina pedijatrica sa svojim debilnim izjavama. Pa većina djece koju znam je odmah nakon godine išla u jaslice, živi, zdravi, normalni

[iimg]

Lavica27
    30. Ožujak 2021. 12:15

Annika tvoj post je sve hahaha, slažem se LoSa za pedicu. Čak ne znam što bi više komentirala za nju...
    p.s. Žao mi je da su vas tako pred gotov čin sa stanom doveli!
    Pročitala sam ovo za Ryanair ali kako je ova glupa korona uopće me ne veseli gledati putovanja kad je sve tako bezveze... Nadam se nagodinu da ćemo putovati svi bez brige i pameti.
    Zarice, drago mi je za malog, napokon :) Moj se isto veseli vrtiću, kažu da ne plače uopće. Mi smo danas do 13h. IDu mi na živce s tim privikavanjem od 2 tjedna, znači jučer su ga u 12 probudili jer je to to za danas,4 sata. Poludila sam.
    Vezano oz inhaliranje i fiziološku, da, generalno bi bilo dobro da se zadnje cca 2 sata pred spavanje inhalira, ali u slučajevima kad je veća dobrobit od tog što bi mu se potencijalno moglo slijevati i dijete se neda inhalirati, svakako je bolje ikad nego nikad. N dok je bio na rebru je imao inhalacije svaka 3h danju i noću,dok je spavao i svakako.
    Macutice, nažalost, kao i usvakom poslu ima ljudi koji nisu za svoj posao, pogotovo u slučajevima kad bi ti to trebao biti poziv. Nadam se da se neće više nikad ponoviti!
    Što se tiče samostalnog jedenja, moj sam jede prstima tipa namaz na kruh,kekse, itd. Žlicom par poteza i dalje očekuje ko kralj da ga hraniš ali su tete rekle da je to sasvim normalno. Ono što me veseli je da pije iz čaše najnormalnije i nemoram magic cup nositi više u vrtić. A hrana...vidim n njemu meni od svakog dana,očito sam jede hahaha

PetraB
    30. Ožujak 2021. 13:18

Helou!
    Annika uf, bili u slicnoj situaciji, kuca napola srusena, a kuca u kojoj smo zivjeli prodana, imali mjesec dana da nadjemo nesto i znas kaj...poklopilo se sve da nije moglo bolje 😉 nadam se da ce i vama tako.
    Losa reci pedici da ju je tvoja poznanica sterala u tri krasna coska... Isuse, nanervirala sam se sam tak, a mogu zamisliti kako je tebi bilo. Ne sekiraj se molim te 🤗
    Mikio bome svekrva ti ima muda... Moja bi zavrsila s nogom u guzici nakon takve izjave 🙄
    Macutica bas tuzno... Da jedna teta u vrticu tako reagira, strasno 😔... Nadam ze da se nece ponoviti. A sto se tice samostalnosti u hranjenju... Kad je J krenuo u vrtic imao je 2 godine i samostalno je jeo, tete su samo odmahnule rukom na to i rekle da ne ocekuju da samostalno skroz jedu i da im svima pomazu u hranjenju. Njima je recimo bilo bitnije ima li pelenu ili ne i u kojoj je fazi kaj se toga tice tak da su ovo gluposti. Strasno
    Grizli sretno s hvatanjem urina 🤗 i nek sve bude ok
    Mi dosle s kontrole kod fizijatra. Sve je super, treba samo vjezbat ustajanje na desnu nogu zbog asimetrije. Za cipelice kaze kupiti kad naprave deset samostalnih koraka, do tada ove slapice sasvim ok... Za cipelice kaze ne moraju biti visoke da ucvrste zglob (zato se i ceka da naprave samostalno korake jer se podrazumijeva da su zglobovi tada vec dovoljno cvrsti), bez ikakvih ulozaka i bitno je da se daju savinuti bez prevelike upotrebe snage. Eto... 
    Mi hvatamo novi ritam... Izbacili jutarnju flasu (sad samo navecer piju oko 240 ml novalaca), spavaju jednom u danu i idu spavati u 9 a bude se po novom oko 8...nadam se da se nisam sad zacoprala 🙈
    Annika nadam se da ce i M napokon poceti spavati, ne mogu zamisliti kako uopce funkcioniras 💓

url=https://lilypie.com][/url

PetraB
    30. Ožujak 2021. 13:19

I da... Zarice bas mi je drago da privikanje ide bolje sada
    I lavice i tebi drzim fige da se nastavi ovako. Bravo!!! 

url=https://lilypie.com][/url

annika
    30. Ožujak 2021. 13:59

Ima teta koje nisu nikad bile za taj posao, ima onih koje s vremenom postanu takve. Bravo za muža macutica što je oprao tetu,. Imali smo mi jednu koja je svoju kćer dovodila u vrtić i posjednw djecu dok čekaju roditelje da dodju po njih, svoju kćer hrani jer nije htjela ručati dok naši sjede i gledaju u nju i moraju biti tihi i mirni 
    A prošli smo period od dva mjeseca gdje smo dva mjeseca s dvoje male djece spavali kod kumova i prijatelja dok nismo riješili stan, nešto ćemo i sad

[iimg]

Macutica
    30. Ožujak 2021. 14:08

Annika nekad se tako najbolje stvari događaju, nogom u dupe odletis poprilicno unaprijed 🤟😄 A nemam rijeci pak za tu tetu, pa kako takve uopce mogu raditi, bolesno
    Lavice pa ne kuzim tako ukalupljenu prilagodbu, to se po djetetu slozi, a ne tako strogo na sate, al ocito nemaju svi istu politiku, malo je glupo da dijete bude 
    Losa imam osjecaj da ta pedijatrica bas uziva nabijati osjecaj krivnje, bas joj udri kontru i gledaj da ju promijenis, moja je divna, ali je sestra zato slicna tvojoj pedinatrici, ima grozne komentare kao da si ne moze pomoc, a bas zato se doktorici srozavaju ocjene ne najdoktor, ne kuzim sto ju ne promijeni..

Superirko
    30. Ožujak 2021. 19:51

LoSa, sumnju na nuspojavu je duzan prijaviti lijecnik ALI njima se to cesto ne da jer im je to dodatni posao. Moraju ispuniti obrazac, poslati ga mailom i onda ih zovu za follow-up. Svi su oni educirani o tome i preko komore i od strane Agencije za lijekove a i od proizvodjaca lijekova. 
    Ako zaista misli da tvoje dijete ima nuspojavu na lijek posalji mail na nuspojave@halmed.hr i objasni im situaciju. Slobodno navedi da lijecnik ne zeli prijaviti ali da ti smatras da to je nuspojava na cjepivo. Oni ce ti javiti sto i kako dalje. 
    Lijepo je vidjeti da se toliko trudis oko toga. I da su svi  takvi kao ti bilo bi puuuno bolje. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

annika
    30. Ožujak 2021. 22:41

Ja dojim, 3-4 puta kroz dan. 
    LoSa nevjerovatna ti je pedijatrica

[iimg]

• Zarica
    31. Ožujak 2021. 10:20

Meni je ta prilagodba od 2 tjedan fakat prekratka i cak ako dijete pokazuje da mu je super vec prvi dan, ja nikak nebi to jos vise ubrzavala. Moze doci i do zakasnjelih reakcija... Naravno, ovo da ga probude jer je isteklo 4 sata nema veze za zdravim razumom  

Meni je fakat pao kamen sa srca kaj vidim da je njemu sad bolje u vrticu. Danas se sav razveselio kad smo usli u zgradu. Al opet mi se neda izazivati srecu, bude tamo 3 do 3.5 sata + spavanje i kupimo ga cim se probudi. Dokle god cu moc tako dolazit po njega to cemo koristit. Prije sam razmisljala o promjeni posla, sad samo razmisljam koja sam sretnica da radim tu di jesam :D Ne moze bolje od ovog sto se tice susrtljivosti poslodavca i fleksibilnosti radnog vremena.

Mikio, sad stvarno, ja bi angazirala nekog u vezi ovog. Oni su prekrsili cijeli spektar zakona pocevsi od nacina na koji su komunicirali otkaz pa do ovog sada sto se dogadja. Prestrasno!
    Kaj se tice papucica, mi smo dobili slicne upute i meni to fakat ima smisla. Djecica koja su hipotona trebaju cvrsce i vise cipelice, ne da ucvrnu vec da ne izvijaju/istezu/iskrivljuju neprirodno zglobove i stopala. Moj mali moze taj zglob izvrnuti valjda za 180 unazad bez da uopce skuzi. Za hipertonu i normalnu djecu uvijek su bolje pelice, ali za van naravno ce imati normalne cipelice (i ne trebaju biti visoke).

Ja inace dojim navecer i ujutro i nije mi uvijek bas ugodno. Tipa nekad me mali slucajno ugrize i slicno... Al ne znam jos kad cu prestat dojit. Sad cekam da prodje jos koji mjesec vrtica pa kad se tu skroz ustabilimo, a opet prije ucenja na tutu, mozda u toj rupi negdje se odviknemo.

Hrabrica
    31. Ožujak 2021. 10:36

Pozdrav svim mamama, posebno onima sa kojima sam se pratila kroz trudnoću <3

Borim se s jednim problemom pa molim za savjet ako ste se susrele sa tim (i bit će malo duži tekst,kronološki opisan.. please nemojte zamjeriti).

Znači curka ima 15 mjeseci. Sa 13 mjeseci ja sam krenula raditi i idućih mjesec dana je njezin tata bio s njom. Nakon toga ju preuzima baka servis i čuva ju u našem stanu (znači njezine igračke i njezin poznati sigurni teren). Dva dana nakon što smo oboje bili odsutni radi posla kreće kaos. Tempratura, afte i sor. Radi sora koji ju boli u roku dva dana sama odbacuje dudu varalicu i bocu (formulu). Toliko ju je boljelo da je jedva spavala i to meni na rukama. Zdravlje se popravlja nakon par dana ali ostaje problem sa spavanjem (kao da joj je ostala trauma radi svega navedenog). Kreće regresija sna (valjda) i noćni terori (iako se meni čini da je puno prerano za to). Znači dijete koje se 14 mjeseci uspavljivalo samo u svom krevetiću i spavalo stvarno puno, prestaje spavati i uspavljuje se samo na nama uz maženje. Taj obrazac traje već mjesec dana. Jedno dobrih tjedan dana je imala i te glupe terore, doslovno se budila vrišteći, pa nas odgurivala pa nas grlila, nije reagirala na glas, dijete u velikom strahu koje je doslovno vrištalo. I onda se u sekundi smiri i nastavi spavati kao da apsolutno ništa nije bilo. Malo je reći da smo se us*ali. Terori su se zadnjih dana čak i smanjili ali i dalje ostaje problem spavanja. Količinski onda odrapi svoju dozu što je ok ali u krivo vrijeme. Ona kao da se boji zaspati navečer iz straha da nas neće biti kad se probudi (što bude slučaj ujutro kad oboje radimo). Kako joj olakšati? Imam osjećaj da je ona jednosstavno jako emotivno dijete kojoj su se desile velike promjene u tih mjesec dana (em nas oboje nema, em odbacila dudu, bocu, em ju je boljelo radi afti i sora, pa bili i na hitnoj radi tog..).. Evo jednostavno ne znam što napraviti da joj olakšamo. Ona zaspi između 23 i 1 ujutro što je stvarno kasno. Sad će ju baka dizati ranije i probat će više biti aktivna sa njom pa možda i to pomogne ali evo ako ima tko kakav savjet.. Čak smo joj i bocu i dudu nudili u nekoliko navrata čisto radi utjehe, možda pomogne, ali ona to naprosto odbija. I ono bitno, dok je budna tako kasno i kroz dan, ona je stvarno super volje, zaigrana, vesela, smije se, jede pije, sve super, školska beba, ali kad dode večer jednostavno ne želi spavati.

Eto mame..help i hvala <3 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 –klomifen+štoperica, X
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
    06/2021 – FET,
    10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
    05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.