V sretna rockalica🎉🎂💫 Ako te tješi i ja sam u PMSu!😭 Svakih 25 dana menga i još traje 7-8 dana,otprilike imam osjećaj da ju stalno imam🙄
Grizli, mislim da nisam imala fokus s kceri uopce na logike jer nju to u toj dobi nije uopće interesiralo. Dobila je klasične al vise rasipanja s njima nego koristi. Slagala bi ona al ako sjedimo i mi nešto slažemo. Sad je u fazi puzzla i njih imamo na vagona al moram priznat da me opusta slagati. Sorkac odlutala sam🙈
.
Mikio ma kakav modu,ja evo ne znam gdje ću s igračkama. Čekali smo rodjendan da vidimo što će od koga dobiti da mu mi kupimo ali evo sad još manje znam😲 Znaci u sobi su mu konjic za njihanje, guralica, tricikl, motor na akumulator na tri kotaca i onaj neki range rover guralica. Ne pišem da bi se preseravala nego da ti dočaram uz tri kante igračaka da uopće ne znam di da još Modu s nastavcima zaguram a da on iskoristi sve sto ima🤷♀️
.
Slažem se s mala.le to je tak sve individualno i ako nisu velika odstupanja totalno nebitno jer s 3.5-4 pričaju kao odrasle osobe i brinu se o sebi. Netko je angaziraniji,netko sporiji. Primjerice mene je jako mucilo s 9mj sto nije znao kod fizijatra onaj toranj fp slagati ili kocke a zadnjih mj i pol -dva drvi samo po tome, posprema igracke sestri u kutije baljezga non stop...zelim reći sve će to tako brzo doći da mjesec dva cini ogromnu razliku. Nit znaci da je nečije dijete lumen niti da je zaostalo. Samo ima drukčiji razvojni put. I to je u redu dok nema velikih odstupanja a to bi vjerojatno svaki roditelj uočio.
Zato mrgud, nek se svi hvale,mali korak za nas veliki za njih! P.s. moj nebi mahnuo pa pa taman da mu se ruka osusi al će ti poslat pusu. Po smjernicama bi se reklo da mu odmah zaostaje motorika🤣
Dee sretan, najsretniji rodjendan 🎉♥️
Meni je jučer došlo da pobjegnem od kuće...toliko je cvilio, grizao me, pentrao se, čupao, visio po meni da mi je došlo, kao što Petra kaže, da mu sama iščupam te zube jer ga očito oni muče. Opet smo sami klinci i ja
[iimg]
Ja bas volim citat sta vasi sve mogu, puno puta tek kad ate napisale to neato sam skuzila da M to vec radi a ja propustila taj kao bitan moment, ili pak ona to nije radila al sam zbog vaseg pisanja jedva cekala to doziviti pa mi je bilo super vidjeti i zapamtiti to da je napravila.
Moram sebe sad pphvaliti nocas sam joj uspjela uvaliti bocu sa AD umjesto cice. Prva faca kad je to povukla je bila 😬... Prvo nije htjela vise, al kad se ohladilo popila ona 90 ml. Nikad toliko 🤭. Cak razmisljam da joj hladno dajem 🤷♀️. Izludi me sa tim jedenjem.
Apropo zna nezna... M jos ne drzi sama casu za piti. Ona uzme magicnu casu, bocu, kljunasicu drzi kako treba, prinese usnama al nikad ne nagne kako treba da bi pila. Ako ja drzim pije iz svega bez problema. Isto ko da ce joj se ruke osusiti ako nagne sama ali zato nazdraviti sa casom ili boco. prije pijenja zna. 🤣
Grizli, sve ok nakon cjepiva. Stavila sam mu frescopad na mjesto uboda i to je to. Nije temperaturu imao. Ali doktorica mi je rekla da je reakcija moguca tek nakon 7-10 dana, moguca temperatura i osip. Ako bude reakcije, da temperaturu skidamo, a osip ne tretiramo vec se sam povuce. Nadam se da nece biti nikakvih reakcija.
Mrgud, dobio je cjepivo u desnu ruku i to je to. Sljedeće je s 18 mjeseci. Pojma nemam, ali slala sam Iskaznicu imunizacije u vrtić i sve je ok.
Annika,
DeeDee sretan rođendan 🎈
Grizli moja isto tako, mislila sam da sam bacila novce za magicnu casu i samo jedan dan skuzila kako povuci vodu i sad zaista pije, ali i grize i gura prstom onu udubinu, to joj je ful zanimljivo, a npr. bocicu nema sanse da drzi sama, koliko goood puta stavila ispred nje, ona ko kokos spusti glavu i grize vrh, a ruke kao da nema 🤣 ne pomazu ni rucke, znaci samo magicnu primi u ruke, pocela sam joj i stavljati nadohvat, pa se ustane uz ormaric i potegne sama, pa joj drzim u blizini..
.
Mi smo samo na rijeci mama da zaista mene treba i doziva, mam je glad, ne ne ne je pocela ako vise ne zeli jesti, brrrr brrr kad vozi vlakice, a mace doziva na neki poseban nacin, ali brlja i prica i vristucka staalno na nekom svom jeziku.. Mase, puse rukicom, a pusu u obraz daje kao ona riba koja cisti akvarij, otvori usta i lize 🤭, kad joj kazem NE ili pec pec mahne mi, kao okej.
Tani vrh sa kamerom😂😂😂
Grizli krivo sam sr valjda izrazila.."daje pusu" samo cmik cmok nece ni ona jos u obraz🙈
Mikio ne zna ni E jesti s priborom, malo kao trudi se ubosti/uzeti zlicom ali nula bodova. Onda baci😁
Iz case obicne joj ja dajem, uopce se nisam dosjetila da ju naucim da sama drzi i popije😂 ok, danas probamo. Ne zna iz kljunasice piti, niti magicne case😏 kako ih nauciti na slamku? Ona ju samo grize.
Bocicu drzi sama al joj moram ja namjestiti.
.
I ja volim procitati sta je koja beba naucila i sto moze. To mi je super i daje mi ideje sto joj pokazati☺️
Grizli, nebi trebalo bit bed davat hladan AD. Bitno da je voda na temperaturi iz uputa kada se promjesa s ADom. Kasnije nek se ohladi ako M tako pase. Bar ja tak to shvacam🤷♀️ Tipa sebi kad griz radim mora se promjesati s toplim mlijekom, kasnije je stvar ukusa kolko cu ga toplog/hladnog pojest.
Za ove vjezbe sjedenja na koljenima nisam sigurna na sto mislis. Pisala sam o vjezbama posjedanja. Jel ona bas sjedi s petama na guzici ili kleci? Ako kleci to je ok i pozeljno. Sjedenje na petama se ne preporuca jer cesto predje u W nakon par minuta, al samo po sebi nebi trebalo bit lose. I moj je u nekoj fazi da stalno W forsira🙄
Taani, na knjizici cijepljenja na svakoj strani pise tiskanim slovima koje cjepivo tu treba biti zabiljezeno. Ako imas pneumokok oba puta, kao i sva ostala, onda si ok:) Mi isto dobili jedno u guzu (pneumokok), jedno u ruku (moparu). Ja sam pitala svoju jel ima veze njegovo stajanje/hodanje s nacinom cjepljenja (ruka/guza) pa mi se zena pocela smijat
Sretan rodendan Vita 🥳
I sretan rodendan svima kojima sam propustila ovih dana 🤦🏼♀️
Kaos mi je kad sam ovak popodne, jutro mi prebrzo prode, jos smo malom krenuli sredivati sobicu pa smo trazili parkete, cekali parketara, isli po ponude jer radimo po mjeri (kad smo kod toga, imate mozda preporuke?), onda mi je bilo dosta vesa jer je hrpa do stropa tak da sam slobodno vrijeme na mobitelu trosila da usporedujem susilice pa smo i to kupili 🤦🏼♀️ Eto puno toga novog kod nas 😂 i taman si mislim da imam vremena za forum i ispadne onaj skandal na mom faksu pa sam s frendicama to komentirala i pratila na grupi na fejsu 😂
Kaj se tice pricanja, moj je poceo zadnjih par dana neki svoj jezik pricati i isto tak ponovi neku rijec i ja mislim da haluciniram.jos se nemogu predociti da tak razumije.neki dan sam bila u kupaoni i donese mi slapu i kazem mu:hvala, ajde mi sad drugu donesi, i on ode i vraca se s drugom 😳 bas me sokirao
Kaj se tice cuvanja kod bake, super je, kad ja dodem i uzmemo ga doma je nemoguc. Imam osjecaj da se samo dere, vec sam imala ispade da me ne voli i slicno, al sam cula od frendica i poznanica da su i njihovi klinci s mamam najgori. Rekla mi je jedna cura da smo mi mame emocionalna kanta za smece, da su s nama slobodni pokazati sve kaj im smeta i da je to zapravo dobro. Kad sam si razmisljala, nisam ni ja kod bake izvodila bijesne gliste, al doma je druga stvar 🤦🏼♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji