Angelly, ja imam Pino uci govoriti. Mali jucer ko zacaran slusao i gledao dok smo citali :) Super je knjigica, ti se moras pretrgat da sve to docaras, te zvukove i sto je vec na slici. Ja cu def kupit nastavak kada ovu utvrdimo. Ova Pino uci govoriti je kao prva knjiga u nizu.
Losa, bas je fora knjigice da se oponasaju zvukovi. Tipa skare cik-cak, sat tik-tak, pala je vaza pras Meni je bas simpa:) Ja njemu inace uvijek kazem ime i kak se glasa neka zivotinja, tipa ovo je pas vau vau
DeeSB, bas mi je drago da prilagodba super prolazi :) Mi krecemo u pon. Nadam se da bu dobro proslo. Kod nas jos uvijek dozvoljavaju da bude roditelj prvih par dana, nadam se da se nebu ukinulo do pon
Grizli, bas super za rockas :) Vidis kak sveki moze dobra bit :)
Petra, sve cete vi rijesit i bit jos jaci nakon 💪
Čitam, ne komentiram odmah, zaboravim pročitano..
Meni (tj. Viti 😅) isto frendica na preporuku drugih mama naručila neku od Pino slikovnica, baš se veselim. Čitala sam malo po netu i čini mi se super, pisane su od strane logopeda i zapravo ih ima brdo od učenja oponašanja zvukova do škole..
[/url
DeeSB mi smo dobili ovu;
https://www.planetzoe.hr/pino-uci-prve-rijeci/
Nekako mi je i logično mi je da zvuk oponasam nego mu govorim da je patka,di je on od učenja da je to patka🙈 al uglavnom ko da gleda kroz mene ili se odvali smijati 🤣
Zarica jel to privatan vrtic? Mi smo i mimo korone samo prvi dan s djetetom ali tipa 1h.
Te knjigice mu i ja tako citam jer nema mi smisla pokazivati i govoriti ovo je patka kad do nece skuziti al glasanje shvaca...pa ima neki kit i onda se tu glasam kao kad pušu vodu..i cim ga pitam di je kit odmah puše 😁 Bas sad vidim da dosta toga upija i brzo shvaca...pelene sam nosi u koš 🤭 Muz ga naucio puse dijelit i da pokaze tko je mama,tata i A. Macak kad mjauce mu se ruga pa i on mjauce...i tak svasta nesto...bas brzo upijaju. Kad bi trebali pocet pričati?
.
Mame s vise djece...kak je izgledao dolazak drugog djeteta? Jeste mu se mogle posvetiti dovoljno uz prvo ili imate osjećaj da je prvo dobilo vise paznje...ne znam jesam se dobro izjasnila al kuzite sta hocu reci? Kako razmisljam o drugom nekako me strah da mu se necu moci dovoljno posvetiti ako A nije npr 4-5 godina pa da je vecinom samostalan 🤔
Moja L je imala 2godine i 8mj kad je stigao brat. Od početka smo joj bas bas puno pričali o braci i kako će to biti kad dodje braco pa je možda to igralo veliku ulogu (a možda i to što je žensko,one se nekako fletnije prilagode novoj situaciji,čini mi se)-ali je to super proslo. Tim više što je nas zadesilo to da mali nije bio prvi mjesec doma nego u bolnici pa smo mi bili po cijele dane u bolnici a ona od jednih deda i baka do drugih,ali je imala bas puno razumijevanja. Kasnije,kad je mali bio non stop na cici tata je uletavao oko nje,navecer bi se rotirali koji je stavlja spavati a koji je s bracom. Mene mama zna "optuziti"da sam posvecenija malom ali zapravo ona je tolko samostalna da nemoram visiti nad njom. Sama se kupa, čak i njega tusira 🤣
Nažalost za manju razliku u godinama nisam kompetentna... vjerujem da je puno teže kad djetetu ne možeš još objasniti situaciju.
Losa pojma nemam za orsay nisam nikad online narucivala. A mozda nemaju na stanju, al glupo da ti tako pošalju 🙄
Lavice ja sam u soku da ti neznan za te kocke silikonske 😱🤭 a baloni vidim da su tvrdokorni. Mm me zeza da cemo pitat u vrticu kojeg otvaraju u 5.mj dal da im sacuvamo za otvaranje 🤣
Za govor kod nas isto je sistem pas vau vau, makca mjau, auto brrr brrrm...
dio slika recimo nam je ovakav, dio mutan, a ostalo kako spada. 🤭 M je jutros isla zagrliti svoj balon 1 ovo.. dok sam spustila na pod da prebrisem prasinu dosla i zagrlila. Bas mi je bila slatka i zao mi da nisam stigla uslikat ju, a ona ocito voli sve grliti. 🤣
Danas popodne mislim da ce dobiti komad torte jos zenska je stvarno napravila primjerenu njoj. Dosta gosti je brundalo da nije slatka a meni je odusevljenje jer se full osjeti okus ljesnjaka i ne fali mi secera ni malo.
Tog Pina gledam vec neko vrijeme, imam jos onaj kupon od dm-a za potrositi sad ste me navukle na to.
I da prijavim stajanje bez drzanja da mi vidimo, usudila se pokazat nam sto je izvjezbala😁...
Lavice, privatni je vrtic. Bojkotirali su me u gradskom. Tek sam nedavno saznala da za prebacaj imam prednost ako sam prije bila u gradskom pa sam sad jos ljuca
Petra, nikako da iskomentiram... ja isto malom znam dat gotove kasice za rucakNekad kad nismo doma ili imam neke obaveze pa ne stignem kuhat onda njih ubacim. Bude to nekad 3 put tjedno, nekad ni jednom, al uvijek ih imam.
Moja jedna necakinja propricala s 10 mjeseci. I to tako da je s godinom dana razgovarala sa svima i slagala recenice. Njena pak sestra do 18 mjeseci nije znala vise od 'mama' i 'tata' nit je puno koristila glas S obje naravno sve super :) Moj mali super kuzi kaj mu pricamo, al ne zna sam reci nesto smisleno. Brblja non stop, bas puno, i cula sam ga izrec skoro sva slova abecede u tim njegovim 'rijecima' , al to jos nema veze s hrvatskim jezikom
Nisam narucivala iz Orseya, al ne zvuci dobro
Grizli, kaj ima Pina u vasem dmu? Ja ga nigdje nisam nasla osim u knjizari.
Sortiraj odgovore
Najstariji