ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    17. Kolovoz 2020. 08:23

I ja taman screeshotala 

Angelly
    17. Kolovoz 2020. 08:54

LoSa

Preporuka za bebe do godine dana je 1 mg doli dnevno… ako je u 100 mg svjezeg sira 0.2 mg mislim da ne miramo brinuti da ce bebe sirom unijet previse soli jer je 100 g sira jako puno za bebu, a da bi sirom presla dnevnu preporuku trebala bi pojest 500 g sira sto je nemoguce. Mnogo povrce prirodno sadrzi vece kolicine soli…
    Ako bebama ne zasoljavamo dodatno hranu ne treba se brinuti oko soli…

Ma u potpunosti se slažem u toj grupi se oko svega baš pretjeruje... neka mama napravila zdravu pizzu bebi al kao za germu da se digne stavila pol žličice šećera i evo odma adminka se javlja djeci ne šećer prije prve godine 

Lorena94
    17. Kolovoz 2020. 09:44

Hej žene... Jeste obavile shopping u Lidlu? Mi upravo bili i samo par komada bilo onih većih, 86/92.. Da se pojadam zgažena sam, T od pola 4 do 6 nije spavao penjao se uz ogradu kinderbeta, jednom maznuo glavom, ima masnicu, al se smijao. Ovaj biser naravno da ga nije ni čuo koliko je hrkao.  Annika možda je samo faza, T dok je sisao malo na ležeći, malo u onom koljevka položaju.. Losa budi sretna pa ti hoće popiti ad na bocu, moj ni vidit, samo na žlicu i to onda traje i traje. Mi čemo sutra dobiti svježi sir, ne znam da mu to probam ili prvo kupovni? 🥴 A ta grupa na fbu je kao i ona Rodina. 😵

Grizli
    17. Kolovoz 2020. 09:50

Losa 👍👍👍hvala za info o soli... Moja je prekjucer unjela def vise od 1mg soli. Nalizala se mora 🤣 i evo ziva je. Bas sam htjela pisat da vecina sireva svjezih ima vrlo malo soli kao i skuta. Uglavnom ta sol sluzi kal neki konzervans.
    A u grupi kasica me nerviraju kad napisu citajte sastav kasica kupovnih imaju soli i secera... Svaki put se pocnem smijati jer soli i secer se prirodno nalaze u vocu, povrcu, mesu... Bitno da nema dodatnih a to na mnogim kasicama pise da nema dodanih bas sam primjetila taj natpis na vecini cak bi rekla. 
    Huggies info tnx cure! Isla odmah vidit katalog pa da danas odem u nabavku bas nam fali pelana. 😁
    Angelly za tvoju sestru no comments stvarno. Iskreno mislim da nije to do onog sto vise djece manje brige i sekiranja jer kuma ima 3 pa nije bas tako opustena. Al znam i ja jednu koja ima 3.dijete i mala je sa 18 mj tek krenula se dizat na noge al njoj je to bilo smiješno i glupo sta svi pitaju sto jos nije prohodala pa joj je kupila elektricni audi da se vozi da ju pp njenim rijecima svi puste na miru jer ce se mala ipak kretati. 
    Mikio tocno sam znala da ta sestricna ili nema djece ili je "majka godine".
    Neke mame bog zaista nagradi, al zato kazni jadnu djecicu. 
    Mislim da M savladava vrtnog patuljka od jucer... Doslovno preko noći nesto krene. A pljesce vec duze vrijeme, prvi put je pljeskala kad smo na putovanju prvom bili u Slavoniji i to je kad je napravila samu sebe je prestrasila 😍... 

annika
    17. Kolovoz 2020. 10:07

Na zalost nije faza sa sisanjem jer nikad nije htio na ležećki
    Mene u toj grupi ne zivciraju te ideje s hranom jer ja iskreno uzmem sto mi paše a što ne ignoriram nego žene koje siluju svaki jbn dan sa slikom svog djeteta i onda se svi dive i plješću bebi jer je prekrasna i one koje udju u grupu i pročitaju pravila i onda se svadjaju jer i one su jele slanine sa 3 mjeseca i nije im ništa, njihova baba je 7 othranila valjda ona zna...

[iimg]

Lavica27
    17. Kolovoz 2020. 10:47

LoSa bas to sam htjela komentirat. Podloga ima je "priucil sam se"al bez pardona daju jako opasne savjete. I roda i kasice. I raznorazne influenserice mame. Ono wtf jel te nije strah? Btw sretno s poslom :) ... Ja sam razmatrala da dam otkaz otkad mi je firma sjediste promjenila jer doma dolazim u pola 6...s dvoje djece to nema smisla. Ali su nam uveli zauvijek 12 radnih dana od doma 12 na poslu pa ce se dati izdrzati. Jbg preraspodjela prioriteta..
    .
    Annika moj pak strajka sa cicom otkad ima temp. Bocu proguta al pocica dva puta i krene plakat. Imhvala za savjet,zvali pedicu  i rekla da skidamo lupocet-neofen svaka 3 sata ako je veca od 38.5-39 (nocas 39.3 jer je isprdio cepic a ja nisam skuzila😲). Ako ne prodje danas sutra vadjenje krvi. On danas place uzas stvarno neznam sto je🤔 Inace,nakon epizode dala mu sirup,uopce se necu vise zajeb...s cepicima. Evo i vama da znate oko doziranja kod kombiniranja. 

Grizli
    17. Kolovoz 2020. 11:08

Losa taman pomislila pa sta im secer smeta lad ce ga kvasac iskorostiti. Meni doslo par pita da ubacim neko pitanje suludo da vidim kako ce se snac adminke sa odgovorom. Al necu biti zlobna.
    Lavice pa zvuci mi super taj nacin rada. Kako se tebi cini?
    Pitanje meso pileca prsa za kasicu kuhate u vodi, na pari ili pecete? Znam glupo pitanje al neznam sta da radim a spremila bi joj meso dok spava. Mislila sam u malo vode staviti kujat tikvicu, mrkvu i piletinu ono tipa juhe bez zacina pa sve izmiksat ili koliko veliki trebaju viti komadići mesa da ga narezem na sitno ono ko mljeveno dimenzije? 

annika
    17. Kolovoz 2020. 11:29

Grizli ja meso kuham u vodi i to je jedino što matiji moram izmiksati jer čak i onako kao male končiće, niti mesa ispljune fino van tako da meso s vodom u kojoj se kuhalo izmiksam a povrće kuham na pari na tom istom locu i zdrobim vilicom

[iimg]

DeeDee
    17. Kolovoz 2020. 11:35

Ja otišla obavit shopping i u Lidlu skužila da mi je kartica doma 🤦🤦🤦🤦
    Nabrala sam nešto po autu i novčaniku pa sam joj uzela dva bodića i nećakinji trenerkicu, pokušaj broj dva će biti u četvrtak, možda još nešto ostane, sad je bilo krcato, lijepo složeno, rekla bih netaknuto, bilo mi bed trazit brojeve 😁
    Sva sreća pa sam se sjetila da mi tata u Puli ima 3 sata čekanja pa sam ga poslala po hranilicu 😁
    Btw, lupilu sve veličine akcija onaj jumbo pack.
    Moja se od jučer intenzivno diže na dlanove i koljena i onda se tako ljulja dok ne padne ili krene u rikverc pa nosom po podu 🤭

[/url

DeeDee
    17. Kolovoz 2020. 11:36

Ja joj sve kuham na malo vode i zblendam jer gospođica jede samo rijetko i bez ikakvih komadića

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.