ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lorena94
    12. Kolovoz 2020. 23:17

Ne izdajam se uopće više, al osjetim da su "pune" preko noći čak moram mijenjat majicu/potkošulju ako si ne poljepim one jastučiće za dojilje. Losa zaboravih iskomentirati tu sestru, mislim da bih ju ja poslala u 3 pm ili ju mlatnula. Ifkaminja imala sam i ja takvu babicu na porodu, prvo mi nije htjela dat loptu, zatim prošlo 12 h kak je voda ošla, zove dr :"ajmo malu spičiti na drip, ne otvara se, bar će ju drip otvoriti!?" došla doktorica, stavili na drip, ja im pala u nesvijest, ispovračala se, pa ajde brže kisik, dolazi još jedna babica, onu prvu sam ugrizla za ruku (nije pohvalno al dobila je što je teažila), otvorila se 5 prstiju mislim i tu je stalo, i stajalo.. Čuli su me na parking ispred bolnice, ovom mom bilo žao, pa uletio u rodilište, zatim ova druga babica zvala dr kad je napravio reda tamo, stavili gel, ručbo otvarali i za pol sata rodila svoju kiflu. Na kraju se doktorica ispričala u svoje i babicino ime, rekla da su me mogli prije na carski, dala privatni broj, ako što budem trebala slobodno ju nazvat. ( Prije nekih mj dana od mm bratića ženu su 24 h patili, popucala na sve strane, rezali ju, beba preko 4,5 kg i nisu ju na carski. Nakon 9 dana su išle kuć iz bolnice, mala žuticu dobila, a nju šivali nakon 4 dana opet.. Ne želim nikom tak šta.) jedino bila je jedba starija sestra koja se brinula za bebice, ta mi je rekla da zovem svoje da donesu izdajalicu jer se sve popalilo, T nije mogao sve vuć, zatim još jedna koja sw od 2 u noći do pola 6 patila skupa sa mnom da on uhvati desnu bradavicu i sisa. Njih dvije su mi ostale u lijepom sjećanju, i par mlađih na odjelu koje su bile tu kad je nešt trebalo. Žena ženi je neprijatelj! A nw bi tako trebalo biti. Mi bi još jedno dijete, mm se ponadao da će biti nešto jer sam jučer povraćala, al eto došla vještica. Jedino ak opet test ne bude - a ja trudna 😂

mrgud_zg
    12. Kolovoz 2020. 23:25

Ma joj, ja sam zakljucila da s bebama uvijek neka briga. Mozda je do mene jer sam takav tip. Ja sam pak danas zabrinuta jer je “premalo puta cicao”. Pojeo je dva obroka od cca 200 g (vise ne vazem, to sam u pocetku da uopce dobijem dojam kaj je kolko hrane, sad otprilike znam kolko je puna zdjelica, a kuham tak da uzmem 1 mrkvu il breskvu il nes pa kolko god velika/mala). Ugl danas cicao u 6, 9 i 8 navecer. Nekak je poslje kupanje u moru dvaput odspavao i izvuko se dan. I nakon kaj sam procitala onih losinih 500 ml, sad si mislim da mu nije dosta a nije ni vode bas htio a vruce 🤦‍♀️  Malo me mm spustio na zemlju kad mi je reko da sam zaboravila brojat ona 3 cicanja kroz noc 😂 no dobro..
    Sto se puzanja tice mislim da je to sve ok. Netko prije netko kasnije. Moja mama se ni ne sjeca kad sam ja propuzala 😁 samo kad sam prohodala. Svugdje citam da je prosjek 9 mj za sjedenje a i puzanje. Ne zelim zvucat sad “prepotentno” al rade bi da moj neke stvari radi sporije. On se zadnjih par dana ustaje na noge. Ujutro dok se oblacim se on U sekundi ustane u kinderbetu. I naravno da je uzasno nestabilan. I sad ga samo lovim jer pada ko daska na leda 😫. I u dnevnom, tisucu igracaka, al on bas hoce ustat na kauc. 🤦‍♀️
    Zarica i mikio tnx na savjetima za dohranu. Zaboravila sam Pitat koji sisac sad koristite? Moj valjda nije par mj pio na bocicu, imam 2-ojku zadnji
    Losa ja sam pak ljubomorna na tebe kaj imas kome ostavit malog 😉 

beba2025❤
    12. Kolovoz 2020. 23:46

mrgud_zg

Ma joj, ja sam zakljucila da s bebama uvijek neka briga. Mozda je do mene jer sam takav tip. Ja sam pak danas zabrinuta jer je “premalo puta cicao”. Pojeo je dva obroka od cca 200 g (vise ne vazem, to sam u pocetku da uopce dobijem dojam kaj je kolko hrane, sad otprilike znam kolko je puna zdjelica, a kuham tak da uzmem 1 mrkvu il breskvu il nes pa kolko god velika/mala). Ugl danas cicao u 6, 9 i 8 navecer. Nekak je poslje kupanje u moru dvaput odspavao i izvuko se dan. I nakon kaj sam procitala onih losinih 500 ml, sad si mislim da mu nije dosta a nije ni vode bas htio a vruce 🤦‍♀️ Malo me mm spustio na zemlju kad mi je reko da sam zaboravila brojat ona 3 cicanja kroz noc 😂 no dobro..
    Sto se puzanja tice mislim da je to sve ok. Netko prije netko kasnije. Moja mama se ni ne sjeca kad sam ja propuzala 😁 samo kad sam prohodala. Svugdje citam da je prosjek 9 mj za sjedenje a i puzanje. Ne zelim zvucat sad “prepotentno” al rade bi da moj neke stvari radi sporije. On se zadnjih par dana ustaje na noge. Ujutro dok se oblacim se on U sekundi ustane u kinderbetu. I naravno da je uzasno nestabilan. I sad ga samo lovim jer pada ko daska na leda 😫. I u dnevnom, tisucu igracaka, al on bas hoce ustat na kauc. 🤦‍♀️
    Zarica i mikiotnx na savjetima za dohranu. Zaboravila sam Pitat koji sisac sad koristite? Moj valjda nije par mj pio na bocicu, imam 2-ojku zadnji
    Losaja sam pak ljubomorna na tebe kaj imas kome ostavit malog 😉

Ne zvučiš prepotentno, ali i ne kužim te. 
    Zašto bi htjela da sporije radi nešto? 😄
    Tko bi nama udovoljilo, nekima prebrzo, nekima presporo😂
    Bravo za bebača što stoji. 
    Naravno da je mlitav, jer tek ustaje, ali za par dana ćeš vidjeti kako će lakše i spretnije ustajati i čvrsto stajati na malim nožicama❤️❤️

annika
    12. Kolovoz 2020. 23:47

on ne spava, muž ga sad već preko sat vremena uspavljuje, vrišti iz petnih žila a ujutro se morao najkasnije u 7 ustati za bolnicu
    beba ja ću samo reći da vrijedi ona- mala djeca male brige, velika djeca velike brige. Moja prvorođena je dobro dijete ali je pubertet drmnuo žestoko- nema neke ekscese ali razmišljanja, ideje, nekad mi treba par dan da procesuiram sve i još uvijek ne mogu vjerovati što doživim. I debela je i ima velik nos i pretanka usta i groznu kosu i smotana je itd.

[iimg]

PetraB
    13. Kolovoz 2020. 01:09

Ok, ja odlucim jedan dan otic do Krka se okupat i vi natipkate 6 stranica, a kad sam doma, spavate 🤔😛
    Salim se naravno... 
    Prvo da se pohvalim da je dan bio divan, djeca predivna, more odlicno i evo me krepane u krevetu napokon. I vec mi Megz fali 😅
    A sad... Moram priznat da ja nisam za posjedanja prije nego se pravilno sami posjednu, bilo s jastucimo, bilo u krilu bilo dizanje za precku u kolicima. To sam uvijek sve sprecavala jer ja imam oooogrrrroooomnih problema sa kraljeznicom i takvu patnju ne zelim nikome a kamoli svojoj djeci... Nikog ne zelim uvrijediti, samo govorim kako ja radim. Mislim da nikad nije problem rade li neka djeca nesto prerano vec nacin na koji rade... Ukoliko bebe usvoje nesto ranije super... Zato se i kaze da se ne sputava djecu ukoliko sama to mogu napraviti vec se treba sprijeciti krive radnje i njih ispravljati i tada se rade pravilne vjezbe kako bi beba to brze usvojila 😉... Jbt sto sam pametna nakon jednog dana kupanja. 
    Mikio steraj si sestricnu u rodni kraj molim te u moje ime... Sorry ali tako nesto izjaviti je cista bolestina.
    Losa koja je to sestra sunce joj poljubim 😒... U nasoj sobi (4) je bila jedna koja je svu djecu sopala... I mame stalno kritizirala, i mene naravno, jer ja isto nikada nisam gurala curama ako nisu htjele. Jednom sam koristila njenu metodu sopanja pa je V izbacila sve na nos i usta a ona sjedila prek puta mene i samo je slegnula ramenima i rekla "ha, ne znam jeste li ju ispravno hranili"... Sljedeci dan ju nisam htjela sopat pa je ona dosla i onda se i njoj tak izbljuvala... Glupaca... Mala, niska, starija sa naocalama... Stalno je grintala nekaj... Sestra Karmen je meni bila najbolja u toj sobi. 
    Annika sretno sutra
    Lorena ooet prizivas isti scenarij 🤭

url=https://lilypie.com][/url

Angelly
    13. Kolovoz 2020. 07:16

beba2019

mrgud_zg

Ma joj, ja sam zakljucila da s bebama uvijek neka briga. Mozda je do mene jer sam takav tip. Ja sam pak danas zabrinuta jer je “premalo puta cicao”. Pojeo je dva obroka od cca 200 g (vise ne vazem, to sam u pocetku da uopce dobijem dojam kaj je kolko hrane, sad otprilike znam kolko je puna zdjelica, a kuham tak da uzmem 1 mrkvu il breskvu il nes pa kolko god velika/mala). Ugl danas cicao u 6, 9 i 8 navecer. Nekak je poslje kupanje u moru dvaput odspavao i izvuko se dan. I nakon kaj sam procitala onih losinih 500 ml, sad si mislim da mu nije dosta a nije ni vode bas htio a vruce 🤦‍♀️ Malo me mm spustio na zemlju kad mi je reko da sam zaboravila brojat ona 3 cicanja kroz noc 😂 no dobro..
    Zarica i mikiotnx na savjetima za dohranu. Zaboravila sam Pitat koji sisac sad koristite? Moj valjda nije par mj pio na bocicu, imam 2-ojku zadnji
    Losaja sam pak ljubomorna na tebe kaj imas kome ostavit malog 😉

Ne zvučiš prepotentno, ali i ne kužim te.
    Zašto bi htjela da sporije radi nešto? 😄
    Tko bi nama udovoljilo, nekima prebrzo, nekima presporo😂
    Bravo za bebača što stoji.
    Naravno da je mlitav, jer tek ustaje, ali za par dana ćeš vidjeti kako će lakše i spretnije ustajati i čvrsto stajati na malim nožicama❤️❤️

Hahaha nasla sam se u ovom 😂 znaci htjela  sam zbog njega da moze puzat i sjedit jer je uvijek htio bit uspravan i zeljan akcije...a sad kad je mala petarda i ima ga svuda po stanu sve si mislim mogao si to sve malo kasnije cijeli zivot imas za ovo a ja sam te prije bar mogla na sec ostavit i otic u wc bez da te stavljam u kavez (vrtic jel). Danas je u uspravnom polozaju htio igracku s dvije ruke uzet...kad se zadrmao brzo je promijenio plocu 😅. 
    A za ove ruzne komentare uopce ne zelim komentirat 😒 da bar postoji ocjenjivanje doktora/sastara i da postoje nagrade/sankcije. Mozda bi to neke natjerao na minimun pristojnosti ako vec ne ljubaznosti.

ifkaminja
    13. Kolovoz 2020. 07:58

Ne opravdavam se, samo sam zaboravila napisat da se sjedne bez pridržavanja i povlačenja za prečku/kolica/ruke. Samo s trbušnim mišićima. I samo iz poluležećeg/ polusjedećeg položaja. S ravnog ne može. Spriječit ju mogu samo u sportskim kolicima kad je zavezana, a u kišobran kolicima ni tak jer potegne cijeli naslon za sobom.

• Zarica
    13. Kolovoz 2020. 08:41

Mrgud, mi ne koristimo bocice. Pijemo samo vodu i to je na kljunasicu. Ovaj vecernji obrok s adom bude na zlicu. 
    .
    Bas se nekad zaprepastim kad cujem kako se u bolnici odnose s rodiljama. I uvijek sam mislila da su to izolirani slucajevi, a sad kad sam u tim krugovima gotovo svatko ima tako neko iskustvo. Neljudski.

PetraB
    13. Kolovoz 2020. 09:27

Losa tak sam si i mislila, glupaca 😒
    Mikio ipak izbor pao na Dunat jer tamo znamo da je restac super...dobra hrana, lijep pogled i normalna cijena. Pun pogodak je bio... Plaza je bila poluprazna tak da smo bez pol frke se smjestili u hlad, odmah kraj birca da muz moze na kavu/pivu sa sogorom... Tak da sam se ja s klincima mogla kupat a on s curama bio u hladu. Ma odlicno... U utorak ponavljamo.
    Djecje u Lidlu?! Hvala Losa 😊🤗
    Ppsjedanje iz lezeceg ili polulezeceg je neispravno i za nas odrasle. To sam saznala na zadnjoj kontroli s Jurajem. Ifkaminja i mala.le nemojte se ljutiti ovo stvarno govorim iz dobre namjere jer sam vec jednog vjezbaca odradila i znam gdje sam fulala s njim. S curama necu raditi istu gresku. A kazem ja imam toliko losu kraljeznicu jos od osnovne skole, a sve zbog ovoga kako se prije radilo... Znam da je puno lakse kad dijete sjedi jer je tada njemu zanimljivije pa samim time je nasa prisutnost manje potrebna. Juraj se posjeo sa otprilike deset mjeseci tek, znaci deset mjeseci se dijete igralo na trbuhu ili ledjima i vuklo vojnicki. Zato vam kazem da govorim iz iskustva. Kad smo isli na zadnju kontrolu mene je uzasno mucilo sto se on iz lezeceg ne moze dic u sjedeci. Onda mi je fizijatrica objasnila da je to u potpunosti neprirodan nacin dizanja jedino sto s vremenom ojacaju trbusni misici pa smo u mogucnosti to izvesti, no nije ispravno. Tada je imao dvije godine i znaci razvijenu kraljeznicu i misice... A sad zamislite bebu koja tek pocinje upotrebljavati ledjne i trbusne misice... Nema sanse da to napravi bez dugotrajnih posljedica cure. Naravno, napravit cete po svome, no razmislite ipak. 😉

url=https://lilypie.com][/url

DeeDee
    13. Kolovoz 2020. 10:00

DeeDee

Sad sam se sjetila…jučer sam vidjela u Lidlu da će od ponedjeljka biti hranilice po 700kn, sviđa mi se dizajn i poslije može biti normalna stolica, treba vidjet uživo kakva je kvaliteta..

Pa to je kinderkraft koji sam već gledala!
    Zakon, evo meni stolica riješena 💪
    Bit će i robice i svega nečeg 😊😊
    Sad idem čitat što stranica zaostatka 😅

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.