ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    12. Kolovoz 2020. 21:10

Grizli, tako se i meni nekad cini s tom vjezbom Probam s vremena na vrijeme da vidim jel malo ojacao pa odustanem kad vidim da nije.

• Zarica
    12. Kolovoz 2020. 21:13

Grizli, u toj knjizi koju pratim pise da vrlo rijetko beba prvo propuze. Pise da se u pravilu prvo posjedne, a onda tek nakon nekog vremena propuze, ili obje radnje prakticki odjednom usvoji.

Lorena94
    12. Kolovoz 2020. 21:22

Moj se sa 6 mj posjeo sam, preko boka, nismo ništa vježbali. Sad sjedi kao pravi. Onda se počeo nažještat za puzanje, prvo je išao unazad, a sad zadnjih par dana baš puže, dok se ne umork, onda kenjka, ili sjedne,ili ko vojnik.. Te se penje bilo po meni ako sjedim/ležim s njim na podu, po komodi ili tabureu s igračkama. Danas sam morala stavit taj tabure ispred komode da ne otvori neš ko ladicu al povuče se prema sebi, da ga ne opali. Pogodite što? Nakon par min su sve igračke bile razbacane.. Ja ne važem hranu, nit njemu a bome ni sebi. Ja kako sam se +20 udebljala u trudnoći sad sam - 25. Danas dobila od jedne bake iz susjedstva, jel jedem uopće išta. Jel malac sisa, zašto ne?! Došlo mi da ju gurnem pod kamion. Žene jel ima koja da bebač ne sisa a još ima mlijeka? T ne sisa već 4 mj sa ja još imam mlijeka. 

• Zarica
    12. Kolovoz 2020. 21:30

Lorena 😳 bas mi se puno cini. Jesi se probala ne izdajat? Kako skuzis da imas mlijeka? Meni se cini da sutra prestanem da nebi nis skuzila, a kamoli nakon 4 mjeseca.

Simbalija
    12. Kolovoz 2020. 21:40

Losa moja puže na koljenima i otvorenim dlanovima. izgleda mi pravilno.. nije nikad puzala vojnički i povlačila se, dosta je bila na koljenima i nekako gmizala unazad, sigurno od petog mjeseca onda se posjela sa 6 mjeseci i desetak dana i uživala u toj pozi i sad sa sedam i pol odjednom krenula puzati po malo. U par dana je zbilja usavršila tehniku i dosta je brza, ali se dosta i diže kad dopuza do namještaja ili mene. Ne znam koliko je napredna ili ne, pretpostavljam da je u nekom prosjeku, a i kako kaže Beba bilo bi mi potpuno u redu i da je to sve došlo koji mjesec kasnije. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

beba2025❤
    12. Kolovoz 2020. 21:51

Lako je sad s bebama, bolje da sutimo i uzivamo❤️
    Od kume mala ušla u pubertet.. Ta više neće jesti ništa po cijeli dan, kaže da je debela i onda na večer pred tv i pretrpavanje čipsom😂
    Kao.... Ono.... Čips ne deblja😂
    Mene strava hvata🤭🤭
    Annika, imaš ti kakvih sličnih kerefeka sa najstarijim? 

beba2025❤
    12. Kolovoz 2020. 21:56

LoSa

Kad mi je ono rekla ta zlocesta sestr pocela sam plakat… To je bio jedan jedini puta da sam pustila suzu nakon poroda. Plakala sam kad du me tek dovezli u bolnicu i kad sam iz nje izlazila. Tamo su zbilja bile zloceste neke sestre.
    Znaci svi ste onda pravi puzavci

Pa, meni se čini da samo ove najstarije bebe pužu.. njih 5-6??
    Angelly,RedFox, Mikio, Simbalija, moja.. i jel Mrgud_zg??
    Uglavnom, tvoj bebač je medju mladjima, tako da on to sve stigne❤️❤️

Lavica27
    12. Kolovoz 2020. 22:08

Al sam pokrenula raspravu😄😅
    Losa moja kcer se s tocno 6mj i 3 dana dok sam janispijala kavu posjela nasred dnevnog kod susjede,tocno se sjecam da sam u nju pogledala i iskomentjrala otkud njoj to🤣 i sa 6.5mjeseci propuzala za pravo. A od 4.5-5mj se vukla ko ranjeni vojnik. Dok ovaj mali... pomalo e. Iako pohvalit cu ga, odjednom je bas napredovao. On je izmedju slike 2 i 3 (stalno se dize na ispruzene ruke al jos guzica ne ide gore). Dok god ima fore (da je u okviru mjeseci kad nesto treba necu dizat frku). 
    .
    Ovo sto ti je sestra rekla u bolnici je fuj fuj...tako je jedna bila bezobrazna kod mog u zavukla mu sondu jer nije htio na silu popit 60ml jer to tako mora. I isto mi srala kad bi ga hranila. Kompleksasice.
    Ja sam ga opsesivno vagala na pocetku iz istih razloga kao i ti, zato ga sad nisam mj dana i sokirala se kako se ubucio😅 A kasice dam prvih par cisto odokativno da vidim kolko mu dajem. 
    .
    Mikio odjebi tu sestricnu,pardon my french. Isto kompleksasica,sorry. Al je. Najgore je sto i dalje citam u tvojjm postovima opravdavanje,sto je najgore ak neko zna to smo mi sta si prosla s ti sisama. Sorry raspigala me.

ifkaminja
    12. Kolovoz 2020. 22:13

Tolko sam imala stranica za pročitati, da sam zaboravila kaj sam htjela napisati.. mozak baj- baj.
    A i još sam u šoku od vađenja krvi na tašte, ja ne znam kak bi to izvela, svaka čast annika. Znam da dođe do situacije da treba, da bi se sabrala i napravila ali ovak čitajući.. koma. 
    Isto tak si ne mogu zamisliti situaciju da bi ju ostavila u bolnici a da ja nisam s njom. Mislim da bi izludila. 
    A kaj se tiče puzanja, moja je tek proplazila. Znači na trbuhu se vuče tak da grabi sa obje podlaktice a odguruje se sa desnom nogom i lijevom si daje takt  odnosno njom lupa gore dolje. Vrtni patuljak nam je nepoznat pojam, nikad ni pokušala nije, ali se zato posjeda u kolicima iz naslona pod kutem 45, ili kad bude u mom krilu. Ne zaustavljam ju jer čvrsto sjedi. Iz ležećeg se pokušava na trbušnjake dić, ali joj nejde, i brzo odustane pa ni ne stignem reagirat. Ne penje se na niš, kaj može to si privuče k sebi, do čeg nemre počne cendrat i zvat batlera da joj doda.. Prije sam se sa puno toga opterećivala ak nekaj ne radi, ali više ne. Zaključila sam da je zdrava i sretna, a ostalo će svojim tempom.
    Stigal nam je nalaz krvi i urina, sve je ok na krvnoj slici i crp je ok, u urinu ima nešto malo leukocita, pa smo još i urinokulturu dali radit za svaki slučaj. Ali i dalje je navečer, ponekad i preko dana, temp 38,3 u guzi. Ujutro je ok, popodne uglavnom ok. Evo, sad je zaspala, na temp 38,6 sam joj stavila cca 2/3 Lupocet čepića. A po ponašanju nikad ne bi rekla da ima temp. 300 na sat je, vesela je, jede super, cica super, pije vodu, puni pelene. Jedino joj je drekec još malo kašast pa sam ponovno uvela probiotik.

ifkaminja
    12. Kolovoz 2020. 22:40

A ovo za tuđe komentare.. fuj.
    Meni je babica na porodu, sa prekriženim rukama je sjedila- onak totalno nezainteresirano, i rekla mi da tiskam, ja sam rekla da tiskam- jbg krivo spičena epiduralna pa ja sad ne znam jer praktički niš ne osjećam, ao ona mi mrtva hladna u toj pozi veli onak podižući ramena kao "ne znam" - kako hoćete, to je vaše dijete.. da sam se mogla dići, mislim da bi ju namlatila. Još uvijek ju bi, još sam nabrijana. I nju i anesteziologicu koja je komentirala "kakve su današnje žene -niti jedna ne želi prirodno roditi". Ne opravdavam se, ja bi, prirodne trudove doslovce nisam osjetila ni na 90, a onda su mi spičili drip. U tom trenu to za mene više ni nije prirodan porod. 
    Čitajući ovo- komentare sestrične/svekrve/mame/ sestre/babice/anesteziologice.. zaključujem da su fakat žene ženi najgore. Ja ak nemrem pomoći -neću sigurno odmoći.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.