ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    13. Kolovoz 2020. 14:08

Moja isto kad je u kolicima ili njihaljci se onako odgurne o rub i posjedne pa ju vracam pa se dere i onda napusti nastambu ili kolica stavim u lezeci. Koliko mogu sprijecava to, al nekad stvarno se ne da ukruti se jedino da ju slomim. Ako je u krilu ja ju stavim u taj neki polusjedeci polozaj di su joj leđa pod 45 stupnjeva pa ajde. Al na mm svakodnevno pizdim jer cim prica s mamom ona odmah da vidi nona kako se ti dizes. Pa joj on dozvoli da se odigne ili jos gore da joj ruku da se uhvati i povuce se gore. 100 put mu rekla da to ne radi ali mamici se mora udovoljiti dok jedan dan ne posaljem u ku* i nju i njega uzme dijete i odem ca dok su na viberu.
    Moja kad dodje u tog vrtnog patuljka ostane mozda sekundu i odmah na trbuh se okrene. Ako ju stavim na valjkic u taj ko cetveronozni polozaj neki sto nam je pediatrica pokazala kao da je isto neka od vjezbi ona ispruzi sirom otvorene dlanove i hvata igracke okolo, a nogama ko da pliva ko zabica radi. Tako da mislim da je na dobrom putu al pomalo... Cak ni to sa valjkom ne vjezbamo bas. 😏 Probale par puta i to je to. 
    Ja stvarno nemam zamjerke za ginekologe, babice i sestre na odjelu u puli dok sam rađala osim jedne bbice koja je dosla iz vrijeđala i kad sam rekla muzu ako mi se jos jednom ona obrati ili me takne da cu je nogom u glacu gin je zvao drugu babicu. Najdivnije stvorenje na svijetu nam je pomoglo da M se rodi. A ova prvo procita nalaze moje na kojima je veliko pisalo IVF trudnoca znaci nisam slucajno zatrudnila i onda se nakom 2 inpo minute izdere na mene da ne mislim na dijete i da sto ga ne zelim, znala sam ga napraviti a sad placem kad trebam roditi. Btw nisam plakala nego me muz polio vodom da dodjem k sebi i bila sma mogla, a oci krvave i suzne od umora. Cak je i gin stao u moju "obranu" i reko joj zena se ovdje muci 24 h ne možete tako govoriti. Meni je to ostalo urezano da i dan danas da vidim ju znala bi koja je i cak kad ae sjetim razmisljam kako bi ju opalila. 

• Zarica
    13. Kolovoz 2020. 14:46

Pa sta ne postoji neka komisija u bolnicama ili neko tijelo kojem se mogu prijaviti takve stvari. Pa to je strasno.

PetraB
    13. Kolovoz 2020. 16:28

Mikio moj nukov sisac 0-6 mj ima jednu rupicu no ima vise velicine S, M ili L... I S i M imaju jednu rupicu ali im je velicina drugacija. S koristim za vodu, M za AD. 

url=https://lilypie.com][/url

DeeSB
    13. Kolovoz 2020. 16:31

miki0

Simbalija ja dajem kolko hoce. Nekad popije jedva 10 mk, a nekad 100 ml. Znoji se i vruce je pa cesce nudim. Evo jucer je opet krenula piti na bocicu. Neznam kaj joj se promjenilo. 🤷🏼‍♀️
    DeeSB kolko rupica ima ta tvoja nukova?
    Ja sam tek danas saznala da avent ima vise vrsta sisaca 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ znaci nije isto kaj pise 6+,jos treba gledat jel neki brzi protok , promjenjivi protok ili ona 1 velka rupa za gustu hranu. 😳😳 Ja nemam pojma koje sam ja kupila, cak mislim taj brzi protok. Ne kuzim uopce. To sam na webu vidla. U ducanu na polici mi sve isto izgleda. Jek ima neko aventovu za 6+ da mi kaze kakva mi treba? Imam sve avent bocice pa mi glupo nekaj drugo kupovati.

Samo je jedna rupica na obje...samo je ova 6+  puno veca (i sisac i rupica)

L 💛

• mom12
    13. Kolovoz 2020. 18:19

Pozdrav cure..jedva sam sve zaostatke procitala...ovako moja je nervozna zadnjih par dana neznam dali je gladna spava li dovoljno ili joj je vruce...hoce se nosat stalno...neznam sta joj je...
    Ja iskreno ne poticem niti sprjecavam sta...onako kao malo puze vojnicki a kad je u sjedalici posjedne se ili u kolicima....
    Mikio nisi sebicna..i previse si trpila nespavanje...moja inace spava od cca 9 do 7 nekad i do 8 bez budenja pa kad se zalomi ponekad nemogu sebi doc cili dan a kamoli da mi je to svaku vecer..olaksaj sebi maksimalno....
    Losa i grizli no comm za sestre i ponasanje...uzas zivi...
    Mi pijemo iz twistsake bocice al vise pijemo iz obicne case....iz bocice se sva zalije a kad stavimo silikon nezna pit😥😥...

Grizli
    13. Kolovoz 2020. 18:46

Trenutno sam dobila zivcani... Kako se vi nosite sa situacijama kad se muzni vi ne slazete oko necega vezanog za odgoj? Inace smo stvarno oko hrpu stvari si slozni i sve se dogovorimo, kompromisno sve uvijek, uvazavamo misljenje onog drugog... Itd sve top... Al sad meni mozak kuha! Meni se nesto ukljestilo u vratu i nakon hranjenka u 17.30 kazem mu da mala treba ici spavat. Trljala je oci jos dok je jela, dok lezi na podu pd umora joj pada glava, naravno kad ju stavi u krevetic ona se pocne vrtiti i zabavljat s njegovom rukom. Dakle on 1 h pokusava djete, ona place i petnih zila vec 25 minuta, toboze uspavljuje ju. Kazem mu da ju pokri plahtom i malo pomazi po glavici i mazi ruke i noge dok joj njezno prica da se umiri i da ce zaspati, al nece poslusati nego ju nosi po sobi na rukama, upalio vec 46.put djecije pjesmice i skinuo joj hlace jer joj je sigurno vruce kad place, posto je i njemu vruce, meni nije, u stanu je 25 stupnjeva, cijelo popdne je u toj kombinaciji, nije znojna. Na kraja da bi izjavio njoj se ne spava, ja forsiram spavanje, stavi ju na podlogu i ponovno zove mamu na viber da mala priča s njom. Znaci meni mozak kipi... Jos svekrva soli da nece sigurno soavat jer nismo isli na more, sta je ona prilikom prvog razgovora rekla da idemo. A na more nismo isli jer mene glava rastura. Dođe mi da odem van iz stana i nek se snađe sam s malo, al ne zelim dijete ostaviti da ga terorizieaju sa pizdarijama. 

• Zarica
    13. Kolovoz 2020. 19:23

Grizli, i moj povremeno ima te neke cudne nacine uspavljivanja. Poput pustanja daleke obale u 3 ujutro Zna mi fkt dic tlak, al pregrizem. Nekak si mislim da bi i mene zivciralo da mi pametuje kak da nesto radim pa pustim da radi kako je njemu najbolje

Grizli
    13. Kolovoz 2020. 21:30

Zarice u peincipu ja pustim nek oni imaju neke avoje metode itd kad vidim da to pali i da mala zaspe. Znaci nakon one ceremonije donio ju meni zivcano da nek radim sto hocu, a ona sva znojna, crvena i zivcana od njega valjda. Cim sam ju stavila u narucje, pokrila sa dekicom i pjevala joj zeko i potocic smirila se. Isla sam je okupat da se umiri skroz dala cicu i zaspala je slomljena u 20.30. Jos svaki toliko u snu tesko udahne kao, onaj zvuk sta ispustaju bebe kad se probaju umirit. Prebila bi da trenutno, al jos nije iakljuceno da necu kad zaspe. Nikad me tako nije naljutio,ne kazem da sam ja uvijek u pravu al ako nam vec 6 mjeseci zaspe na taj nacin sto mu govorim sto se pravi kvrgav a vidio je i sam da je sve vise zivcana. 

beba2025❤
    13. Kolovoz 2020. 21:31

miki0

Simbalija ja dajem kolko hoce. Nekad popije jedva 10 mk, a nekad 100 ml. Znoji se i vruce je pa cesce nudim. Evo jucer je opet krenula piti na bocicu. Neznam kaj joj se promjenilo. 🤷🏼‍♀️
    DeeSB kolko rupica ima ta tvoja nukova?
    Ja sam tek danas saznala da avent ima vise vrsta sisaca 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ znaci nije isto kaj pise 6+,jos treba gledat jel neki brzi protok , promjenjivi protok ili ona 1 velka rupa za gustu hranu. 😳😳 Ja nemam pojma koje sam ja kupila, cak mislim taj brzi protok. Ne kuzim uopce. To sam na webu vidla. U ducanu na polici mi sve isto izgleda. Jek ima neko aventovu za 6+ da mi kaze kakva mi treba? Imam sve avent bocice pa mi glupo nekaj drugo kupovati.

Mikio, kupi sisače Avent, ne trebaš nove bočice. Avent ima sve kompatibilno jedno sa drugim, pa svi sisači odgovaraju na sve boce, čak i kljunašice.
    Sisači su Normal 1,2,3,4 i promjenjivi protok, Natural isto tako. Ovi brojevi označavaju broj rupica na sisaču i piše broj na njemu. Promjenjivi protok je izrez koji se prilagođava kako beba vrti bočicu, imaš crtice na njemu, jednu-najsporije(ali ipak više curi od sisača br. 4),dvije crtice srednje i tri crtice se onako napravi kao kvadratić, tako najbrže ide. Taj sisač je zadnji koji uzimas.
    S obzirom da kombiniramo dojenje sa bočicom, najbolje je koristiti sisač da im što sporije ide, jer ako skuze da iz boce brzo mogu piti, onda sve manje žele sisati. 
    Ja sam koristila sisač br. 1 za čaj, ako dajem izdojeno, isto pije s time, ako dajem AD, to je gušće mlijeko, pa stavim sisač 2 i tako kako beba raste.. Stavljas joj veće sisače. 
    Ovako napisano zvuči komplicirano, ali.. kad skuzis, jednostavno je sve. Pogledaj si stranicu Kadulja. Ja godinama kod njih kupujem svašta. Super mi je. 

beba2025❤
    13. Kolovoz 2020. 22:20

miki0

Beba tnx, to sam skuzila sve osim ovog s promijenjivim protokom. Kakve crtice? To ne kuzim di su. Ja imam doma 4 avent bocice i sisace br 2 i br 4 al neznam jel promjenjivi protok na njima il ne i kak se to mijenja. 🤷🏼‍♀️
    Vosu joj dajem na sisac br 2.
    Ad joj dam na sisac 4 al mi prebrzo to pojede a na br 2 mi se sva uznoji i namuci dok jede pa gledam dal da uzmem 3 il bude to sve slicno.
    Btw i ja kupujem na kadulji od pocetka, sve sam tam kupila kaj imam od aventa, imaju dobre akcije. Dude mjenjam svaka 2,3 tjedna jer se meni gadi kamenac koji ude unutra 🤪

Kako na ovima imaš brojeve, tako na tome sa promjenjivim protokom imaš crtice, na onom širem dijelu sisača, crtica koju staviš gore, znači do nosića, tako joj curi. Probaj prstom stisnust sisač, pa ćeš vidjet kako se taj otvor mijenja iz manjeg u veći. 
    Nije isto, ako joj je 2 sporo, a 4 prebrzo, uzmi joj trojku. 
    Ja to po potrebi.. npr.ako vidim da joj se jako spava i da će zaspat brzo, dam sa većim da uspije popapat prije nego zaspe.. ako hoću da se uspava pijući izdojeno, dam joj na jedinicu..... ma, ja samo kemijam nešto 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.