Dobro jutro, curke. Trebao bi mi jedan savjet, hvala vam unaprijed.
Trudna sam 7+3 tj. Danas sam bila kod ginekologice na pregledu i rekla mi je da se plod nalazi u gestacijskoj vrecici i da se âzalijepioâ za stijenku maternice, ali da cuje srce kako kuca. Prepisala mi je Duphaston tablete. Sada sam u strahu sta to znaci, posto mi ginekologica nije bas pricljiva, pa nije nista rekla.
Drugim rijecima⊠doktorica je htijela reci da je sve ok za ranu trudnocu i da se tu ne mozenista drugo vidjet. Najnormalnije je da je plod u gestacijskoj vrecici, usaden u maternicu (ne bas stijenku vec endometrij no mislim da bi te time jos vise zbunila) i da se u 7 tjednu cuje srce. Drugi put pitaj doktoricu za pojasnjenja jer stresiranjem i opterecivanjem ovakvjm stvarima mozes nastetitu i sebi i bebi.
Hvala ti na savjetu. Za tjedan dana sam narucena pa cu je pitati da mi objasni o cemu se radi. :)Â
Cure kaj mislite o teoriji da se beba koja je samo na prsima ne moze prejedati? U svoj literaturi tako nalazim al kad gledam svog prasca stvarno ne znam...Moze jest stalno, kad god ga ptistekam, uvijek mi se cini da prerano pocne plakat za cicom, podoj moze trajat beskonacno, dokle god ga san ne svlada. Ako pustim sat vremena on ce sat vremena vuc. Jedno vrijeme je puno povracao pa smo smanjili na desetak minuta pa je opet bilo ok, prestao je bljucat. Sad smo opet poceli malo duze cicat jer vidim da mu pase. Al on je bas prasac. Imao je 5400 gr na 56 cm, a kolko jede cini mi se da i dalje to neproporcionalno raste. Rodio se s 2980 i 49 cm pa pao na 2700 pa poceo rapidno rast s kgima.
Znaci ima takve slaufove oko vrata da mu dvaput dnevno prolazimo sa stapicem nauljenim da pokupimo mlijeko i prasinu kaj se tam zavuce đ
inace se upali to.Â
Mislim svima je on slatka beba ovako, al ne znam kom ce se svidjat ti slaufovi kad narasteđ
Kaj mislite vi o tom?
Zarice kad prohoda otici ce to sve dolje :) budi sretna sto hoce cicati i bome je super dobio za bebu koja samo sisa..mi opet po cijele dane vodimo borbe jer se ne najede na sisi nego malo jede i nece vise vuci a vristi od gladi pa se moram izdojiti...doÄe mi da predemo na dohranu i gotovo.
Zarice, nedavno sam pricala s curom cija beba je stara ko moja (no rodena terminski), znaci malo vise od 4 mjeseca, i ima 11.5 kg.... I iskljucivo je dojen  No.roden je sa 4 kg. Sad cijele noci sise jer je gladan pa ce vjerojatno morat pocet uvodit koju zitnu kasicu. Ta cura se sva osusila koliko je beba siƥe.
Zarice, nedavno sam pricala s curom cija beba je stara ko moja (no rodena terminski), znaci malo vise od 4 mjeseca, i ima 11.5 kgâŠ. I iskljucivo je dojenNo.roden je sa 4 kg. Sad cijele noci sise jer je gladan pa ce vjerojatno morat pocet uvodit koju zitnu kasicu. Ta cura se sva osusila koliko je beba siĆĄe.
A sorry meni ovo nije normalno... da dobije gotovo 8kila u 4 mjeseca pa taman da je sa 6 kila rodjen. Ja bi kontaktirala gastrica sigurno( ako vec nije) jer realno kako ce sw on normalo motoricki,sumnjam da je izrasao 20cm u 4 mjeseca... mislim mozda grjesim al eto.
Lorena nisam skuzila ako je zdrav zasto cepicđ€đ€
Mare joj i meni masu puts dodje al se sjetim da je moje mlijeko "lijek"za njega pa nastavim..
Omgđł Znaci ima i vecih prasaca:) pa tak se i meni cini, sto su tezi to su i gladniji kad im se poveca zelucic. A neam pojma, drzim si fige da si mali nadje mjeru :)
Zarice ja sto imam osjeÄaj da moja uzasno puno jede, boo, za sad nije uopÄe Bucka, vidjet Äemo :D
.
Nego, je li imala kome beba reakciju na Mustela pjenu za tjemenicu? JuÄer sam joj prvi put tretirala, danas ima na glavi crvenu flekicu.. nisam niĆĄta novo jela pa mi jedino to pada na pamet.. ali opet ima samo na jednom dijelu..
[/url
I kod mene se pojavilo krvarenje ja zapravo nisam nikako kako treba ni krvarila moĆŸda prvih 3 dana i posliej sve smedjarenje i ugl od prekuce ja krvarim koda sam dobila menstru nije baĆĄ previĆĄe ali baĆĄ krvarim nadam se da nije za zabrinutostÂ
Meni je od muza mama rekla da je on dobivao 2 kg mjesecno..i bio je samo dojen..al bome sad ima 192 i 95kg....tako da nemora bit zabrinjavajuce beba ce mozda bit velika...
Sortiraj odgovore
Najstariji