Petra jest blesavo... No takve kriterije imaju i moraju ih se drzati. Kad smo mi bili u bolnici bili su blizanci rodeninu 37.-om tjednu sa 1900 g i 2kg i nesto sitno. I njih su tretirali ko terminske bebe, nisu dobili rsv nit automatski Goljak. Realno, bili su slabiji od mog malca iako gestacijski 4 tjedna stariji.
mikio meni su sve pelene premakale kad bi dosla do kilaze kad su bile premale. Dm-ovu trojku smo poceli koristiti sa 4.5 kg jer je dvojka propustala.
Da da losa znam da pomanjkanje vit E je rijetkost, ali kako ja cijeli zivot patim od abnormalno suhe koze i imala sam u to vrijeme problema da sam se budila sva utrnulih mišića, a kako sam imala pobace jedan za drugim isla sam kod hrpe doktora i iznedju ostalog jedna dr mi je napomenula da i smanjena kolicina vit E moze utjecat na spontane i da probam piti one kapsule vit E i jedem puno orasastih plodova. Ja sam dnevno pojela po salicu orasastih vecinon badema. I nakon mjesec dana meni stvarno koza bila bolja nego ikada, bez ljuskanja, zatezanja, a i nisam vise imala prob3lam sa utrnulim misicima. E sad bi ja opet jako rado orasaste al malenoj smeta. Probala jesam vise puta al svaki se osula kasnije pa me zelim joj to raditi. Tako da trazim alternativu, jer nisam sigurna dal te kapsule bi sad smjela. Hvala za savjet probat cu suncokretove sjemenke ubaciti u prehranu jos, losos mi je uzasan, a i ona mi na ribu neku reagira osipom pa ne bi riskirala,
Jel ima jos kojoj curi koja doji bebaca da je primjetila da joj se beba osipa od pojedine hrane?
Nadam se da ste sve zdrave i bebaci isto. Ugodna noc svima.
Dobro jutro 🙂
Nadam se da ste imale mirnu noc. Moj nije kakao od četvrtka 🙉 pa slusamo prduckanje a nikako da se pokrene nesto.
Koliko ml uzmete u spricu kad im cistite nos s fizioloskom?
Grizli ako mislis da ti je curka alergicna na neke stvari iz hrane mozes otic s njom na testiranje da tocno vidis. No najcesce su ti to proteini kravljeg mlijeka, jaja i soja. Evo poznanica se takoder 6 mj. tako mucila, zakljucivala na sto reagira i onda se vrtila u krug s izbacivanjem svaceg. Sad je na dijeti bez ovog sto sam navela no to je strašno tesko jer skrivena sirutka i jaja he u svemu...
I da, vitamin E je topiv u mastima gdje se i skladisti te ga ima u masnijem mesu i osim badema nor., u svim sjemenkama koje su masnije pa se koriste za proizvodnju ulja.
Jutro zenske! Mi imale dobro noc. Ona je samo oko 1 nešto vikala, mumljala pa je opet zaspala, oko 3.30 papanje i sad u 7 s time da je sinoc zaspala u 21.Bas mi pase taj njen raspored. Znam da nece trajat vjecno al dok traje necu se buniti.
Losa rekla sam vec pedici prosli put da ja sam alergicna na puno toga i imam astmu pa je rekla da cemo aad prvo malo pricekat da se njoj razviju ciljeva a onda na alergo da se vidi posebno ovo od hrane na sto sam i ja. Recimo mlijeko stalno jedem i pijem i ne reagira, jaja ako je 1-2 u jelu nista nema, al kad sam pojela pandispnj (kolac neki nas koji je krcat jajima) par sati kasnije je bila crvena ko paprika i puna tockica. Tako da ne znam dal je alergija kod nje od jaja ili samo mozda preosjetljivost pa reagir kad s necim pretjeram. Ribu mislim da je problem u onoj iz uzgajalista jer ne reagira na svu, al to sad cemo testirat malo. Uznem si 1 tjedan kad to isprobamo pa odlucim dal to jest ili ne, zao mi ju sad maltretirat sa alergotestovima posebno sad kad nema sanse da bi isla u bolnicu za to ako ne treba. Lako ja izbacim na neko vrijeme to.
Mare ja imam onu fiziolosku ko u ampulicama i meni je patronazna bila rekla samo da jednom stisne tu ampulicu. To mi se cini bude 1 kapljica. Ne znam koliko je to ml al nije velika kolicina. Ti sa spricom joj ispires? Ja sebi tako pa mi se cini mozda da bi njoj to bilo prejak pritisak. Mozda grijesim 🤷♀️ sigurna sam da ima neko iskusniji.
PetraB kako ste?
Samojed jel maleni dobro?
Jutro ženice, mi se već par noći borimo sa uspavljivanjem bebača, nekadbse samo prevrne i zaspi, a sinoć i preksinoć urnebes po 2 h plače, vidim da ga ništa ne boli, spustim ga u kinderbet dere se, uzmem ga šuti. Ovaj moj kao da i nije doma, sve je opet na meni. Bebač je baš jako zahtjevan, u gymu ako izdrži sam pola sata je super, voli da mu se priča, čita, babe su ga naučile na ruke (moja i ne toliko, al svekrva kad mi dodje ona je njega željna, daj mi ga da ga nosim malo i onda dobro pa ne slini po njemu cijelog ga mora ljubit a ja alergična na to 😠😠😠😠 pogotovo što radi u velikom kolektivu i uvijek je netko bolestan.)!
Jutro cure
Hvala što pitate za malca
On je dobro dajem mu antibiotik jednom na dan kao profilaksa za ponovnu infekciju
Samo totalno ima drugačiji ritqm od kako je bio u bolnici nadam se da će se promijeniti po noći de budi svaki sat vremena a po danu treba mi po sat vremena i više da ga uspavam što nije bio slučaj prije bolnice
Lorena kod mene ti je ista situacija samo što moja živi na prvom spratu pa je to baš često znači doslovno ga otme meni iz ruku i govori nemojte ga puno na ruke da se ne nauči a znaci ona to radi 😀 i sta je meni najgore kad bebac spava dodju i ljube ga ali od kako je bebac doso iz bolnice ne dam vise to baš sm postala zločesta po tom pitanju ali mislim da sam u pravu
Mare, mi smo stavljali od 1 pa do 5 ml, ovisi kakav mu je bio nos. Probamo sto vise od jednom strcnut jer je tak najefikasnije. Citala sam da u bolnici daju 5, ali to stvarno nama izgleda puno tako da najcesce bude 2-3 u svaku nosnicu.
Sortiraj odgovore
Najstariji