ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    15. Ožujak 2020. 10:12

Red fox ovu lipikarp mozea u ljekarni pitata testere. I uriage bebe za lice kremica mala tubica je tester. Mojoj su pomogle. Danas sam bas namazala joj sa tom uriage jer je suho joj lice i uske posto idemo setat po burici i vidim da joj je bas lijepo upila, nema reakcije i fina koza meka. A za moju kozu da ne govorim. Tijelo mazem 2 put dnevno, a lice sad mzem 3-4 puta. Katastrofa suha koza. 
    Bas sam losa htjela te pitat koja hrana je bogata vit E ti bi to mogla znat. Bademe i peršin za koje znam da su sad ne mogu. Maslinovo koristim al ne mogu bas sad 20 litara dnevno uzet, a znam od prije da kad mi fali vit E mi je koza koma. Pijem penatal mama, al ocito niie dovoljno. 
    Nama su isto sve skoro pelene dobre. Mi uzeli na akciji huggies meni su one super bas fino mekane. I super au za mrsavije bebe cini mi se jer su uze, a duge. 

• thinkpink1
    15. Ožujak 2020. 10:58

Lavice super za bljuckanje. Kaj se našeg bljuckanja tice, ja sam se morala zbog tog prebacit samo na izdajanje jer kad ju pristekam na (.) tako prozdrljivo i halapljivo jede, ko prasence, obavezno bljucka u mlazovima (vjerojatno jaki let down i dama ne zna mjeru pa se preždere), dok nakon hranjenja iz bocice bljucne povremeno od napinjanja kad ju muce grcevi. Tako da su se definitivno smanjila. Al noc i dan preleti u izdajanju, hranjenju i presvlačenju...🥴
    Petra citam i 🥺🥺🥺 zbilja ste sve takve lavice, ovo sve nase je nista u odnosu na nase jade. Navijam da curke sto prije budu zdrave i cim prije odete domeka, da ste napokon na okupu kao cijela family.
    Nama su sve pelene uglavnom ok, do sada samo dvije promocile jer muz nije znao da mora zategnut i povuci gumicu izvana oko nogavica pa tu nađe put i promoci.

• Zarica
    15. Ožujak 2020. 11:04

Mikio meni propustale babylove 2 i onda smo uzeli trojku. Imaju presjek na kilogramima tako da je po opisu mali mogao nosit i 2 i 3. Odkad smo presli na trojku preporodili se. Propustile su samo kad ih nismo dobro stavili. A super mi se cine za njega jer su nekak mekane. Probajte s njima, djelovat ce vam velko na prvu al na drugu cete skuzit kolki su one druge bile male:)

• Zarica
    15. Ožujak 2020. 11:12

Annika, mi jucer otisli iz Zagreba do Krapine samo da odemo u setnju Tamo kod toplica smo bili, nema zive duse tako da je bio pogodak:) 

Takva je mirna atmosfera bila da smo skoro i na cugu sjeli vani u prazan birc, ali taman se odnekud pojavila obitelj Kineza tak da smo se samo okrenuli haha

Lavica27
    15. Ožujak 2020. 12:24

Hahah Zarica nasmijala si me😂
    Mi smo bili u setnji jucer nigdje po cesti nikoga, a bircevi puni (parking)...ajme logike...
    Petra mozda bolje da ste sve skupa,iako ovaj RSV vmje skupila od klinaca tvojih sigurno. A ononsto nisam znala je da ako su prerano rodjeni po defaultu dobiju cjepivo za RSV :/ da sam bar znala forsirala bi na Rebru. Drzim fige da sve bude dobro. A vidi on ima to s alfa1 antitripsinom😳...i sta u tom slucaju? Sto mora paziti? Kako su otkrili?Kolko su maloj jetrene?
    Thinkpink vidis sad si mi dala misliti za jaki letdown jer je muz jutros komentirao da bljuca vise kad ga dojim sto sam komentirala da mi je logicno jer je rjedje mlijeko od AD-a (plus u AD moramo stavljati gaviscon sto dodatno zgusne). Joj nemam se kad jos i izdajat uz kcer😔😔😔

PetraB
    15. Ožujak 2020. 13:52

Lavice Ma daj? Po defaultu? Pa u Petrovoj to nitko nije spominjao... E jbg... Danas pitala dr jel trebam testirat ovo dvoje starijih, kaze ne jer da rijetko to ide na starije, to je kod malih samo. 🤷🏻‍♀️
    Da, malac ima tu genetsku bolestinu, tj manjak alfe. Mi smo to slucajno otkrili prilikom jednog vadjenja krvi. Dr je kliknula i jetrene enzime i bili poviseni. Pa smo prvo kontrolirali u dva navrata jer su mislili da je od rojazol gela (imao soor) al kak nisu padale nego jos i rasle, zavrsili na rebru na gastroenterologiji. I tamo ga testirali. Lijeka nema. U ovoj fazi (tzv jetrenoj fazi) je potrebna redovita kontrola, on nema nikakvih ostecenja za sada. Ima ih kojima je potrebna transplantacija jetre a ima ih koji su bez ikakvih problema. Kasnije jetrena faza prolazi i dolazi do problema sa respiratornim sustavom. Bitno je da se u njegovoj blizini ne pusi, da je aktivan (bavljenje sportom je obavezno kad bude veci, pozeljno je i ukoliko ima zelja, glazbenu skolu upisati pa neki puhaci instrument uciti) kako bi se ocuvala i jacala pluca, on nebi trebao nikada pusiti i piti (ovo ce bitinizazov kad udje u pubertet 🤦🏻‍♀️). Obavzno cijepiti s prevenarom i protiv gripe. Najcesca komplikacija u starijoj dobi je emfizem pluca i opstruktivna kronicna bolest pluca. Njemu su jetrene uvijek povisene trostruko do cetverostruko i tu ih drzimo nekako (osim kad su mu ono u 12 mjesecu dali atb bezveze, tada su bile i deset puta vece). Tocno koliko su kod malene povisene ne znam. Znam da je granica za gastroobradu 3x povecane jetrene.
    On je homozigot (znaci da je los gen naslijedio i od mene i od mm) i to je najgora opcija... Tj kod njih je najveca vjerojatnost komplikacija... Evo to je ukratko... Na zalost kod nas se jako malo zna o tome pa sam sve info skupljala sa stranih stranica i naravno od nase dr s Rebra. Ak te jos kaj zanima, pitaj, sigurno sam nesto zaboravila 🙈
    Aha... Zasto je ta alfa bitna... Ona kod upalnog procesa disnog sustava kontrolira makrofage koji unistavaju napadnuto tkivo. Ako je nema dovoljno, makrofagi ne prestaju na vrijeme vec napadnu zdravo tkivo. A druga stvar je sto se ona nakuplja u jetrenim stanicama i ne otpusta se u krv pa ih na taj nacin razara i ostecuje jetru. Eto.. Sorry na dugom postu al tesko mi je ukratko objasnit 🙈🙈🙈🙈🙈

url=https://lilypie.com][/url

• Stelle123
    15. Ožujak 2020. 14:23

Ja mislila da je Rojazol bezazlen. Njemu namazen svako toliko kad vidim da mu je bijel i losije vuce, kad ono moze djelovat na jetru 😣

url=https://lilypie.com]

Lavica27
    15. Ožujak 2020. 14:32

Petra hvala ti na pojasnjenju. Nama je gama gt (sest puta!) i jos nesto uvecano bilo na svakom nalazu (mislim ALT) pa su rekli da idu raditi genetsko testiranje za to iako je 99% da nemamtomal kako se predugo oporavljao od upale pluca provjeravali su sve i svasta. I on je homozigot pp mi (tako pise u nalazu i na kraju pise uredan nalaz). Kod kog gastrica ste? Mi imamo kontrolu 26.3.,uz jutarnje vadjenje krvi ali obzirom na situaciju ne znam sto ce biti... proucila sam taj manjak alfa 1 antitr. Al nisam znala da ima tolke restrikcije...pretpostavljam da njemu svaka viroza lupi malo jace na disni sustav?

15. Ožujak 2020. 14:36

Grizli opcenito se dnatra da je pomanjkanje vitamina E u prehrani rijetko. Dosta ga imas u vecini sjemenki ukljucujuci bademe, ljesnjske, orahe koje koliko sam skuzila izbjegavas. No imas ga i u suncokretovim sjemenkama, losisu, mesu i sl. Siroko je rasprostranjen pa se zato i smatra da je rijetko defititaran. A kako znas da ti je deficitaran?
    PetraB bebe rodene prije 34 tjedna (cini mi se tako), dobivaju besplatno cjepivo synagies koje je protiv rsv infekcije. Dobiva se jednom mjesecno i zapravo djeluje tako da podize ulimunitet. Mog su malog u Petrovoj sutomstski s prvom fozom cjepili dan prije odpustanja kuci. Eto mi smo dobili bas neki dan cetvrtu dozu. Inace je jedna doza oko 500 EUR (tako mi sestra tamo rekla). Moguce da niste upadali u tu skupinu pa niste dobili

PetraB
    15. Ožujak 2020. 17:33

Super Lavice da je malac pp... A kako su mu sad jetrene? Jesu se spustile? Meni su jednom prilikom cak rekli da kod malih i viroza moze imati utjecaj na jetrene probe. Mi smo kod dr. Omerze, jako simpa i draga zenska. Mi smo kod nje, ovisno o nlaazu, al u rasponu od 4-6 mjeseci na kontrolama. On je jos imao i dosta probavnih smetnji kad smo krenuli sa dohranom pa smo u pocetku isli i cesce.
    Ma nije bed sto se restrikcija tice sada, mene muci kako cu ja klipanu od 16 godina utuvit u glavu da ne smije pusit i pit. Mene nitko ziv nije mogao uvjerit da je to lose... Pusac sam bila 13 godina kada sam prvi put prestala, pa opet pocela... Kak cu mulcu objasnit 😅... To mene muci... Al dobro, o tome cu razmisljat kad dodjemo do toga. On nema nekih posljedica tih viroza i raznoraznih infekcija disnih puteva, barem ne vidljive sada, no cinjenica je da ce ukoliko ce biti ucestale, pluca pocet patiti i zato nam je cilj jacati ih.
    Losa, ma da, vjerojatno kak su rodjene u 37. tjednu ne spadaju u tu skupinu. No bas sam neki dan raspravljala sa cimericom iz petrove o svemu tome. Mislim da je kriva pretpostavka ako su djeca rodjena "u terminu" nema potrebe eto npr za tim cnepivom ili tecajem babyhandlinga... Pa puno ovisi o bebacima i njihovom stanju. Meni su cijelo vrijeme govorili kako su nezrele ali kao to je normalno za blizance... Pa ok, al blizanci rodjeni u tom tjednu i jedno dijete rodjeno u tom tjednu ne mogu imati isti tretman... Ne znam, sve mi je to blesavo. 

url=https://lilypie.com][/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.