Uspavljivanje bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ica3
    11. Veljača 2015. 15:01

02.02. je naapunila 3 mjeseca..evo sad nakon setnje spava..da smo doma nebi sigurno odspavala ni 10 min..jel ti od rodjenja takva?mozda joj je samo faza?

Ica

Kokolina
    11. Veljača 2015. 22:10

Ma od  rodenja je takva. Ne znam vise koju metodu uspavljivanja da upotrijebim...

beag
    12. Veljača 2015. 10:18

Moj decec jos uvijek po danu spava po pola sata, 2ili 3 puta, ali ga je teze uspavati, skuzim da je umoran, trlja oci, cendra, ali onda dreka kad ga polegnem, moram mu šššuškat par min, ali ajd na kraju zaspi. Imao je dane kad bi sam zaspao, ali toga vise nema
    U setnji druga prica, nista se ne buni, odspava i po sat vremena :/ Jos uvijek ga vozim u kosari jer mi je nekako prehladno za sportski dio, ali vrloo skoro ce mu kosara postat premala pa se nadam da ce ubrzo doci ljepse vrijeme! A recimo kad smo u ducanu, trg.centru onda ne voli biti u kosari, nego u AS-u. i ne spava nego gleda okolo.
    Kokolina, s obzirom da su nam klinci podjednako stari, u koju poziciju stavis sportski dio? Samo onak lagano poviseno da nije bas lezeca, ili vise posjednes.. Nisam sigurna koliko ga smijem podic s obzirom da jos ne sjedi.

beag
    12. Veljača 2015. 13:44

Aha, ok, Citala sam da bebe u dobi 4-6 mj. mogu "sjediti" uz potporu pa mislim da je onda ok i da sjedi tako u lagano povisenom naslonu, to je u biti polulezeci polozaj. Znam da je bolje da su sto duze u lezecem, zbog opterecenja kraljeznice, ali kad se beba vec sama pomalo podize i moze papati mislim da je to vec prirodno u redu za leda. 

A gle cuda, moj vristavac se igrao u kindacu, htjela sam ga staviti spavati, ali zaigrao se s mobilom i zapricao pa se sam umorio, poceo trljati oci, cviliti i ja ga okrenem na bok, usutio se i zaspao  jedno drecanje manje! haha, sad kad sam to rekla vise vjerojatno nece tako 

Kokolina
    12. Veljača 2015. 20:39

ma da, mislim da im neće biti ništa ak se tako voze. moja uživa jer sve vidi pa joj je zanimljivo. ak ne vidi ništa van kolica nema ni nema vožnje .

joj blago tebi kad ti je tak zaspao... meni se to nemre desit . ja sam ju danas na sve načine pokušavala uspavat i nikako. 
    znam da kukam ali nemogu nekad. obožavam biti s njom i ovom velikom, ali nemoćna sam i iscrpljena od silnog uspavljivanja. trudim, zaista se trudim zadovoljit sve njezine potrebe, ali nikako ju nemrem uspavat. moj dan se svodi na konstantne pokušaje uspavljivanja. nekad ju dnevno uspavljujem po 7 puta. ili zaspe na pol sata ako, il ne zaspe. a toliko je umorna i nervozna zbog tog. nije meni zbog mene koliko zbog nje. jadnica je nervozna zbog neispavanosti. i onda ajmo se nosit jer drugačije nemre izgurat dan. ne znam nekad što ću... 
    uf, bš sam se malo ispuhala 

beag
    12. Veljača 2015. 21:42

joj draga ne znam sto bih ti rekla, jesi sigurna da se dobro izmori? meni je puno lakse uspavat ga kad je umorniji..u suprotnom isto spava mu se, a dreci ko blesav. mada i tada uspijem, ali kao sto kazes iscrpi me to za poludit i onda se probudi za pola sata ili manje. :/ 
    nismo lose majke ako zelimo biti odmorne, bas naprotiv, sto smo odmornije to smo bolje majke nasim malisanima i zato ne trebas imati griznju savjesti! ja sam isto iscrpljena i treba mi kvalitetnog sna i zato bih voljela da i po danu odspava malo duze da i ja mogu s njim je po noci se budim i san mi je isprekidan i bas mi je to koma. 
    a danas osim sto je sam zaspao, spavao je sat i 15 min i tako dva puta nakon pola sata svako malo sam ga gledala i osluskivala jer nisam mogla vjerovati, mislila sam da nes nije u redu :/ ne valja kad ne spava, ne valja kad spava  ne znam jel to samo danas tako..bas me zanima hoce li nastaviti tim tempom. da bar! 

kako je uspavljujes navecer? ili sama zaspe od umora, s obzirom da po danu nije spavala?

Kokolina
    12. Veljača 2015. 22:18

Pa da, to i ja kažem. Bolja sam majka kada sam odmornija i puna energije. ovak iscrpljena nisam ni sebi dobra a kamo li djetetu. ali uvijek se nadm boljem, iz dana u dan...
    eto vidiš kak se kod tebe poboljšalo, nadam se da će ti tak i ostati...a i da će nama skoro kenuti kao i vama.
    a dal se dobro izmori...pa kaj ja znam, aktivna je čitav dan, a ne spava. ja da sam na njenom mjestu, mene bi samo malo trebalo zanjihat i ja hrčem 
    a navečer je do neki dan uspavljivanje bilo super. dam joj da pocica, tu se ona već uspava i odnesem ju u kinbać. tamo joj upalim uspavanku i dragam ju malo i zaspe. ali zadnjih par dana nikako. užasno ju muče zubi pa čim ju maknem sa cice počne trpat ruke u usta i cmače ih i onda ju to razbudi.  a dudu neće. ma joj, kaj da ti velim. zapravo je kako koji dan

beag
    13. Veljača 2015. 08:55

Kak nam je jucer bilo divno, nocas se frajer budio svaka dva sata, gladan  a sve si mislim nije to do gladi, sav je bio nervozan pa se iscohao po glavi do krvi. 

Imas pravu hiperaktivku  NIsam pametna...sto da ti kazem. Jel hoce biti sama na podu? Ja sam stavila debelu deku na tepih i tu ga stavim blizu mene sa hrpom igracaka, nekad sam s njiim dolje pa se igramo, a nekad je sam dok ja peglam, perem sude ili sto god, a imam ga na oku...pa se okrece, uzima igracke, stavlja u usta haha i tako se izmori.. onda ga jos stavim u lezaljku pa se poigra sa slikovnicom ili vrecicom ili s necim vec.. kad krene trljati oci pokusam ga uspavati..ako bas nikako ne ide, opet na pod, nije se dovoljno umorioi onda nakon 5 min lakse... ali kazem isto se mucimo po danu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.