Uspavljivanje bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    krafnica
    05. Veljača 2015. 12:54

ja muku mucim sa uspavljivanjem preko dana. stvarno se osjecam ko tuntlek jer ne znam vlastito dijete uspavat. zadrijema dok cica i pusti cicu kad joj je dosta, al cim se ja maknem ona je budna. fen/white noise vise ne pali za uspavljivanje. jedino sjednem na pilates loptu pa ju onda nekad uspijem uspavat nekad ne. onda kad vise ne znam sta bi odnesem ju dedi, on ju primi i macka zaspi za 5 sekundi.
    navecer zaspi na cici i budi se 3-4 puta u noci na cicanje i po noci nema problema sa spavanjem, al dan je koma :/

Nalah
    05. Veljača 2015. 13:18

Moja se jutros probudi,nahranim ju i ajmo opet pajkiti,jer se jučer izmučila s tom kakicom,odnesem ju do kuhinje,tamo su nam najveći prozori,gleda snijeg gleda...čim smo otišle u dnevnu urlanje,vratim se u kuhinju,smiri se,gospodični se snijeg svidio,uvijek joj i pjevam,kupila sam onaj cd s dječjim pjesmama na Tisku,jer ne znam nijednu dječju cijelu hahahaha,a bome i ak znam riječi od ijedne pjesme općenito...danas mi je pao na pamet refren od neke pjesme od Divasica,pa sam joj to pjevala i zanjonjala je za 10 min

mirka4
    08. Veljača 2015. 16:39

Neke bebe imaju teškoće sa obradom osjeta, pa zato teže usnivaju, npr. smeta im buka, negoduju na ljuljanje, ili traže jako ljuljanje, osjetljive su na svjetlo... Zato je važno isprobavati različite načine uspavljivanja po nekoliko dana, tako će se najbolje vidit šta bebi paše. A nekad im nešto paše neko vrime, pa onda žele nešto drugo...

Moja cura ima 4 mj., prva 2 mj. bi mi zaspala na sisi, dok nisam pročitala da joj time ne pomažem da sama zaspe, i da treba razdvojit hranjenje od spavanja. Onda bi joj dala jest oko 8, malo bi se družile, i onda bi je uspavljivala na rukama i odnila u krevetić dok je još polubudna, kažu da je važno da beba zna da je nosite u krevetić, jer onda neće bit prestrašena kad se probudi na mjestu gdje nije zaspala. I brzo je prihvatila, čak je bolje spavala nego samnom u krevetu, a da ne spominjem da sam i ja napokon normalno spavala. Sad sam je počela budnu stavljat u krevetić oko 8, svaku večer u isti sat otprilike, i malo joj pričam, malo je mazim, gurnem dudu, i ona zaspe. Ima naravno dana da vrišti i teško joj se uspavat, onda je ipak podignem i utješim, jer se pokazalo da ako je pustim da plače, bude još gore. Zasad nam je dobro, budi se oko 2 i 6 za jest, i nastavi spavat, sve i svemu spava oko 10, 11 sati noću i par sati danju.

ica3
    09. Veljača 2015. 21:10

Nama je noc ok,ali po danu uopce ne spava ako ne idemo u setnju..kad smo u setnji,zaspe,uvedem je u kucu i onda odspava 3-4h..evo npr.danas je padao snijeg i malena uopce nije spavala..po par min zakunja na cici i to je sve..cim vidim da je kisa ili snijeg znam da taj dan nema spavanja..pokusala sam cak je obuci kao za setnju,otvoriti prozor i vozati,ali ne pali..nema sanse da zaspe..pitam se odakle snaga bebi od 3mjeseca da je cijeli dan budna..jucer je spavala 4h popodne,danas uopce ne..kako joj ne fali taj popodnevni san..ima li neko nekakav savjet ili bebu koja cijeli dan ne spava?ili sam jedina..

Ica

Jojo5
    09. Veljača 2015. 21:33

Poslije igre, presvlačenja i ostalih rituala kada vidim da je kenjkav nahranim ga on zakunja i tutnem ga u kolica i uljuljkam. On lijepo spava, kada se počne buditi i kenjkati opet ga malo ljuljam i odspava si koliko mu treba. Vozim ga po stanu da ga umirim, navečer mu pustim uspavanku od 8 sati i mali čori od 8 ili 12 nije bitno jer ta me kolica spašavaju.
    Uspavljivati ga na cici ili nosajući sam odustala jer imamo problema s kukićima pa ga ne smijem nosati okolo a kada zaspe na cici i da ga preselim u kinderbet jako brzo se  probudi. Meni su kolica zakon tokom dana, navečer ga preselim u krevet i super. A i to nosanje.. i ovako me kičma boli ... probajte s kolicima meni puno pomažu

Lilly6
    09. Veljača 2015. 21:44

Moj mali od rodjenja po rukama,kako je imao grčiće pa smo ga stalno nosali i tako bi ga uspavljivali al spavao bi samo po 20min.Preko dana bi ga nekako uspjeli uspavati u kolicima! Sad ima 7mj i do neki dan se isto uspavljivao na rukama pa ga prebacim u krevetić.Zadnjih dana protestira na rukama i stavila bi ga u krevetić dala bočicu vode i on zaspe.Nadam se da mu to nije neka prolazna faza,pa ću probati nastaviti tako kad već vidim da može tako zaspati.Dosad ga nisam nikad forsirala da sam zaspi al sad je već veći i teži pa nije baš jednostavno :-)

Nalah
    10. Veljača 2015. 09:51

I moja voli zaspati u kolicima,što nam je i trening za van,jer smo zbog vremena bili svega nekoliko puta,a u zadnje vrijeme joj paše i buka sušilice

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.