pa zar se ne mozes nekako na bok postaviti ili bas mora to bit polusjedeci polozaj??? tako sam negdje citala...
Laura 21.08.2014 :-*
Pa mislim da nemora biti polusjedeći položaj, ali ja sam probala jedanput i baš je neugodan osjećaj, prvo što moraš to ulje unutra mazati pa nemožeš dobro izmasirati ma neznam a baš bi to htjela jer mislim da ima koristi od toga, a moram se natjerati malo više potruditi, iako nakon tuširanja mažem tijelo sa uljem pa onda i to površinski namažem al mislim da to nije to.
a probat cu i ja nekako...vec je vrijeme polako...kupit cu ovaj tjedan ulje pa cu javit kako ce mi ici...
Laura 21.08.2014 :-*
Trudnice koje su uspješno provodile masažu medjice neka nam podjele koji savjet :-)
Ja si u prvoj trudnoći nisam niš masirala. Radila sam malo Kegelove, kad bih se sjetila, i duboke čučnjeve (to bih radila puno češće nego Kegelove). Nisam popucala. Nisam rezana. Dobila sam 2 šava unutrašnja "za dekorativne svrhe" štogod to značilo. Bila sam prvorotkinja.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Iskrica blago tebi :-) Ja sam i zaboravila na Kegelove sad si me ti podsjetila ;-)
Samo sam htjela reći da vam to masiranje međice nemre odmoći, ali ak je beba velika ili ima veliku glavu ili vi imate po prirodi neelastičnu kožu nemre puno ni pomoći. Bar prema mom iskustvu. Pogotovo ak vam je to neugodno raditi, mislim da bi se bezveze ispatile. Bolje je za rastezljivost kukova (odn. širenje zdjelice) i toga raditi čučnjeve, pa uz to možda Kegelove i nadati se da ćete doći na stol što kasnije i da vam neće dati drip. Mislim da dosta tih pucanja kože dolazi zbog prebrzog otvaranja zbog dripa, a ne zato kaj bi vi inače bili neelastični dolje. A i mislim da su ta "specijalna" ulja preskupa (meni je bar puno dati prek 100 kn za nekaj kaj bum koristila samo za navedenu svrhu). Mislim da se isto može i sa bademovim uljem. :)
Da slažem se sa tim da sve ovisi i o koži i brzini otvaranja, ima puno faktora u svemu tome što se tiče poroda. A ništa možemo se samo nadati da će proći sve što bolje i brže. Ufff ko bi se sada natjerao na čučnjeve ionako me noge bole i teške su mi, a prije trudnoće sam vježbala sad mi se baš i neda :-(
Definitivno su ta ulja skupa, a isti učinak imaju bademovo, maslinovo, baby što god samo da se masira.
E da i maslinovo. Neke moje prijateljice su mazale maslinovo. To ovak ionak većina nas ima doma. Meni nije problem raditi čučnjeve, jer kak imam curku od 4 godine svako toliko moram u čučanj htjela, ne htjela...
Sortiraj odgovore
Najstariji