Ubrzani rad štitnjače i planiranje trudnoće

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nona1
    10. Prosinac 2015. 13:56

Stigao napokon i moj nalaz za štitnjaču!! :) Po ovome mislim da je dobar
    tsh 0,976
    fT4 14,6 (10 - 28)
    fT3 7,02 (4 - 8,9)
    Ne razumim baš najbolje ove odnose fT3 i fT4...Al' po dosadašnjem mislim da je ovo ok. Sadašnja terapija mi je 87,5 mcg...a prije toga bila 75 duži period..Sad mi ostaje jačati imunitet..podići feritin...utvrditi da li imam inzulinsku ili ne...I ja se nadam..vjerujem..doći će i plusić 

Schinin
    06. Siječanj 2016. 16:51

dobar vam dan drage moje! kao prvo zelim vam najsretniju nvou godinu sa puno zdravlja i uspjeha i naravno da sto brze ugledate svoj plusic!!!!

izvinjavam se na duzem ne javljanju, prije blagdna frka na poslu, a onda su dosli moji roditelji i sestra tak da nas je puna kuca i evo ja danas prvi dan na poslu, pa da vam se javim :)

Nona: nalazi su ti super  bas kakvi trebaju biti! pitala si za odnose fT3/fT4:  ta dva su stvari hormoni stitnjace, TSH je hormon koji je produciran u hipofizi a treba da stimulira stitnjacu da radi, sto znaci kad su  fT3/fT4 u normali i TSH bi trebao biti. ako  fT3/fT4 opadaju, znaci manjak istih (=hipotireoza) onda je TSH povisen, ako ih ima previse TSH bude snizen (=hipertireoza). mislim da sam to vec jednom pisala: zene se nekako bolje osjecaju kad imaju TSH u nizem djelu tih normalnih referenci. za T je optimalno oko 1, tako da si ti sad stvarno super 

engy: ti si iz Njemacke? gdje budes? ja sam odrasla u A a mm je njemac, tak da svratimo tu i tamo i u Njemacku 

za selen: nikakvi testovi se u principu i ne rade, test je skup a nema neku super korist, jer jednostavno mozete poceti uzimati selen-tablete, tjelo si uzme sto mu treba a ostatak bude izbacen preko mokrace... ja sam uzimala sele tablete iz DMa i bile su sasvim dovoljne. Engy, u De sam tu i tamo pacijenticama prepisivala Selenase-Kur-Ampullen, koncentrirani selen, da se zalihe napune, ali za to ti treba recept.... A Nona, da budem iskrena, nemam pojma, da li takvo sto ima i u HR

Schinin
    10. Siječanj 2016. 20:57

moj je iz Karlsruhe, ali sada zivimo u USA....mozda se jednog dana i vratimo u Njemacku 
    Dalmatinka? odakle? mi obozavo Dalmaciju  mm je cisto zaljubljen 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.