Drage moje!! Meni je hipotireoza i Hashimoto otkriven tek nakon druge trudnoće, a najvjerojatnije se s time mučim još od srednje škole, ali me nitko nije testirao. Ja sam s prvim dijetetom zatrudnila u roku 2 mjeseca, sve prošlo bez problema. S drugom trudnoćom, također planirano, sve bilo u redu dok nisam "eksplodirala" i saznala da je vanmaternična. S trećom trudnoćom je bilo 50%-50% jer nemam jedan jajovod, pa je malko teže. Kaže ginićka "imate 6mj. da probate. Ako ne bude ništa probat ćemo drugačije". Prije isteka 6.mj. napravili naše drugo dijete. Također sve uredno prošlo. Imam dvoje prekrasne djece. Kad sam endokrinologu rekla da sam rodila 2 djece, normalno i planirano, ostao je zapanjen.
Pozdrav svima.
Imam 27 godina i dijagnosticiran mi je Hashimoto.
Prvo djete sam rodila sa 19 godina.
Vec 3 mjeseca radim na drugom djetetu. Svaki put mjesecnica mi kasni po 10 dana i onda razocarenje. Ovaj mjesec sam primjetila da mi se na bradavicama nalazi bijela sluz, mjesecnica opet kasni, tolko sam se ponadala trudnoci kad ono beta 4 dan kasnjena mjesecnice 0.098 😔
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo .. Imam 21 godinu i hipo uz to i PCO ... Hipo mi je otkriven negdje pocetkom ove godine i u 5.mj sam pocela uzimati 25 mg Euthyrox i doza mi je promjenjena u 8. mj, znaci nedjeljom sada pijem 2 tab.
I sto mi je odma na prvom pregledu rekla da ako stitnjaca ne bude izmedu 1,5 i 2 (cini mi se) da necu moci ostvariti trudnocu ... Sada u 12 mj imam pregled, pa cu vidjet kakvo je stanje ..
Nona1: nama na cemu
u tom slucaju si ti vec na terappiji za stitnjacu letrox jesu levothyroxin (= hormon stitnjace = T4), napisala sam to, jer iskreno, nemam pojma kak se zeve lijek u HR
koliki ti je bio TSH prije neg sto si dobila 0.75mg? onako cisto iz interesa. bas me zanima i koliki ti je sada, jer sa TSH od 2 i tim simptomima sto si nabrojala, ja bih ti cak dala i vecu dozu letroxa... to s aprobavom, noktima, kosom....zvuci sve kao da ima neki problem sa stitnjacom.... iz nekog razloga dosta zena (ukljucujuci i mene) ima prakticno sve simptome hipotireoze iako su nalazi u redu. tak da je terapija u svakom slucaju dbrodosla. bas javi kakvi su ti nalazi, pa da dalje mozgamo
izgleda da imas neku dobru doktoricu: vadila je vitD, dala ti siofor (vecinu ginekologa moras istuci da ti to prepisu, jer siofor principijelno nije za PCOS), salje te i za nalaze na celijakiju..... iskreno, znam dosta kolega, kojima nebi bilo ni na kraj pameti da ucine nesto takve!
za siofor treba neko vrijeme da se vide pomaci, daj mu sansu
celijakija bi bila dobro objasnjenje i za dobar dio tvojih problema, prije svega za probleme sa zeljezom. kao sot rekoj, javi rezultate, sad sam i ja zagrizla i bas me interesuje! nadam se da ce klomifen barem malo pomoci, a s jednim i tvoja dr. ima pravo: probaj se malo opustiti, daj si par dana "mozak na pasu", vjeruj mi osjecat ces se bolje - iako znam da je to tak lako reci iz daljine...
veliki pozdrav iz vrlohladne USA
Sortiraj odgovore
Najstariji