Ubrzani rad štitnjače i planiranje trudnoće

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Schinin

Broj poruka: 498

Prijavi adminu

bog cure, malo sam bila u frci s poslom, pa zato tek sada odgovor sram me bilo, engy je nesto rekla, sto sam ti ja Nona vec odavno trebala reci -selen  nitko ne zna bas tacno kako/zbog cega, ali pacijenti sa hipotireozom koji imaju TSH u granicama normale i jos uvijek razno razne simptome, reagiraju super na selen i simptomi se prorijede/nestanu.... tak da Nona, organiziraj ih sto prije (ja sam kupovala tablete u DMu) 
    ne znam sta da ti kazem na doktore.... da budemo iskreni vecina ih i ne razumije kako to sve funkcionira, tako da se drze tih referentih vrijednosti ko pijan plota... a ako ti imas simptome sa TSH 3,nesto, onda ti je doza ocito premala... al neki doktori se boje i povisiti dozu :( moje iskutsvo je, da se ja najbolje osjecam kad mi j e TSH suprimiran, a i vecina pacijentica se po mom iskutsvu (a imam ga) osjeca bolje sa nizim TSH, tako da zasto ne namjestiti TSH oko 0.5-1? pacijentu je svijedno uzimao on jednu tabl od 50mikrograma ili od 200...
    vjerovatnoca da imas insulinsku resistenciju (IR) je vrlo visoka, jer vecina pacijentica sa PCOS to ima i familijarno se predisponirana. kratko receno IR znaci da tvoj pancreas producira vise inzulina jer je sposobnost stanica da reagiraju na inzulin opala. nesto eikasno protiv IR je kretanjem-napr. pola sata setnje vec uveliko poboljsa IR.sto se tih drugih problema tice mogu ti reci sopstveno iskutsvo... ne mogu ti reci sta mi je, jer ni sama nisam sigurna, ali pokusavam saznati. uglavnom dobila sam astmu sa nekih 28-29 god, a alergijski testovi su bili negativni, sto je prilicno cudno...inhalativna terapoija je pomogla, ali kad krenem raditi neku tjelesnu aktivnost ja se uzdisem nakon minute i dobijem napad... poslije toga sam primjetila da mi sve sto je konzervirano smeta: grcevi u stomaku, proljev, nekad i povracanje.... pocela sam dobivati na tezini, nalazi krvi ocajni. pa je onda krenulo sa oticanjem ruku, nogu, ma cijelog tjela...nakon toga bolovi u zglobovima, nekad toliko da nisam mogla ustati iz kreveta... bila sam kod dosta doktora, vec sam pocela dobivati i kojekakve ekceme na kozi, al se sve uvijek svodilo na isto - nista posebno i da nemam nista i da sam hipophondar ( i to meni kao dr. - kak je onima koji nemaju nikakvog pojma???) u svakom slucaju skuzi jedan kolega, endokrinolog, da sa mnom nije sve u redu (mi na rucku, ja sva problijedila poslije jela, pa crvenilo na licu, dekolteu..grcevi) i k aze da dodjem kod njega d avidi sta mi je.... ugl. postavi dijagnozu "mastocitoza" - imam previse stanica koje su i super sensibilne, koje produciraju histamin - puno faktora ih uzbudi, ja dobijem sav histamin u krv i eto simptoma. dijagnoza se potvrdjuje biopsijom kostane srzi (sto ja jos nisam imala) ali sam ja pocela uzimati visoko dozirane antihistaminike - loratadin i ranitidin. od tada su mi se prakticno svi simptomi povukli (i nalazi krvi, anemija i problemi zeljeza nestali).... mozes probati i ti, bila bi onako terapija na probu, ako pomogne super, ako ne prestanes uzimati...zao mi je sto klomifen nije djelovao... nadam se ce te jedan plusic iznenaditi kad se budes najmanje nadala, pa i bez klomifena i drugih stvari...

Schinin

Prijavi adminu

Ach, engy, vjerujem da je i tebi vec puna kapa tih autoimmunih bolesti...bar znas sta imas, ja jos nisam sigurna i trazim....nadam se da ces ubrzo moci ugledati + uprkos i u inat tim tvojim bolestima!!!
    sta imas ako smijem znati?

engy

Broj poruka: 140

Prijavi adminu

Hvala na lijepoj zelji,borim se svim silama ,pa se nadam da ce bog dat.Naravno da smijes znat Ja ti imam Morbus Basedow ,Celijakiju,Autoimuni gastritis i Vitiligo frisko dijagnosticiran.Lijepa kolekcija

engy

Prijavi adminu

Stitnjacu su mi u potpunosti odstranili jer je opet podivljala 4 mjeseca nakon sto sam bila skinuta sa terapije tabletama.

engy

Prijavi adminu

e da,zaboravila sam napisat i endokrina orbitopatija. u blazem obliku,povuko se dosta samo od sebe,bez posebne terapije.

Schinin

Prijavi adminu

stvarno si  skupila "lijepu' kolekciju  zao mi je da se boras s tim zaje******  nadam se da je terapije koliko toliko uspjesna!
    prije neg sto sam rocitala tvoj drugi post, htjedoh pisati da ides na permanentno rjesenje stitnjace - literatura kaze, da vise od pola pacijenata moze da se sredi s lijekovima, samo sto je moje iskutsvo drugacije - maltene svakog basedow pacijenta smo na kraju slali ili na radiojod terapiju ili na operaciju...toliko o literaturi 
    endokrina orbitopatija se obicno skroz povuce ali treba vremena...tako ti zelim taj plusic!!!!

Deedee01

Broj poruka: 119

Prijavi adminu

Evo samo da se javi jedna trudnica sa Hashimotom i hipot. Zatrudnila sam bez problema, svako malo sam na kontroli, dobila sam samo veću dozu euthyroxa jer mi se tsh povisio, inače antitijela rastu kao luda i kako mi je reko moj endokrinolog, tu nema pomoći, nadamo se da će sve biti ok.

engy

Prijavi adminu

Hvala ti najljepsa ,i ja tebi zelim od srca plusic. Inace otkad sam operirala stitnjacu,ja sam se preporodila,osjecam se puno bolje bez nje nego prije sa njom.A za ovo drugo,bezglutenska dijeta za celijakiju,vitiligo mi je u pocetnoj fazi,za sada par flekica,i to je to.Fali mi jos jedino taj mali plusic i nista vise ne trebam.

• Nona1

Broj poruka: 130

Prijavi adminu

Cure, evo i mene!  Preko vikenda sam malo odmarala..
    Engy i ja ti želim da što prije sve krene na dobro i da napokon dočekaš svoj željeni plusić..Jesi li se ikad raspitivala o Fertility Care sustav liječenja? Mislim da je vrijedno pažnje..
    Schinin i ti si svašta pregurala..I nadam se da ćeš uskoro riješiti sve svoje zdravstvene probleme..
    Već sam neko vrijeme..i ranije razmišljala o selenu..pa me bilo strah uzeti na svoju ruku. Kad sam pitala svoju dr endokrinologa za selen..nije mi ništa konkretno rekla..kao eto, ona mi neće za to dati uputu..čita o tome, al' nije zdravstveno potvrđeno..pa ako želim koristiti, onda na svoju ruku. Da li je ijedna od vas ikad koristila Biotin? Njega također preporučuju za oporavak kose..
    Stigao mi je nalaz za celijakiju..a za štitnjaču moram ponovo vditi..jer su nešto zabrljali i mog nalaza nigdje nema..Tako da ću najvjerojatnije ići ujutro vaditi krv. Pa kad stigne nalaz, onda se naručujem na kontrolu.Evo mojih nalaza:
    antitijela protiv tkivne transglutaminaze - IgG 0,3 (0 - 7)
    antitijela protiv tkivne transglutaminaze - IgA 2,0 (0 - 7)
    antitijela protiv gliadina - IgG 0,2 (0 - 7)
    antitijela protiv gliadina - IgA 2,0 (0 - 7)
    I još sam radila ove nalaze:
    imunoglobulin G (IgG) 11,45 (7,0 - 16,1)
    imunoglobulin M (IgM) 0,81 (0,4 - 2,3)
    imunoglobulin A (IgA) 4,77 (0,7 - 4,0)
    HbA1c 4,9  (<6)
    urea 3,9 (2,8 - 8,3)
    kreatinin 73 (49 - 90)
    natrij 136 (137 - 146)
    kalij 5,0 (3,9 - 5,1)
    kloridi 105 (97 - 108)

engy

Prijavi adminu

Hvala ti Nona1 ,i ja zelim tebi sve najbolje,da nam svima prodju sve muke i napokon ugledamo taj dugoocekivani plusic. Za FertilityCare nisam do sada cula,ali cu se raspitat.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.