Blizanačka trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjolina
    15. Lipanj 2018. 11:14

ninocka

Evo i mene s uzv, rastu mrve, sad smo na 34 i 36mm, srceka kucaju, bitno da je sve ok, sutra ulazimo u 10.tjedan..
    Danas su me pitali u bolnici hocu li se voditi kod njih u trudnickoj ambulanti ili kod svoje doktorice..kako je ivf, primarijus bi htio u trudnickoj..moje curke pak govore kak su te trudnicke u bolnicama uvijek nakrcane, nekako hladne i ne stignu ti se posvetiti..ne znam..kak ste vi curke? mislim da cu se ipak odluciti za preglede u bolnici kad je tamo vec sve zapoceto…
    Jeste vi i do kad pile duphastone i folacin? Ja se veselim drugom tromjesjecju da do kraja produ ove mucnine iako je vec lakse kak je bilo..drzite se curke 😉

Pa najbolje ti je vodit trudnocu tamo di si radila ivf nekako oni znaku tvoj put od pocetka.Ja sam ga radila privatno i privatno vodim trudnocu,samo svojoj dr kopiram trudnicku i to je to.
    Folacin sam i ja pila,to ti se pije negdi do cca 14tt onda ces dobit prenatal vitamine,doduse ja sam Folacin pila i prije postupka i za vrime postupka.Duphaston nisam nikad koristila ja sam na utrogestanu od pocetka,sad mi je samo smanjena doza koristit cu ga do kraja.

truskawka
    15. Lipanj 2018. 11:39

Hvala vam curke na dobrodoslici 😘
    Sto se tice kolica ja sam vec izabrala koja su mi onak cist super ali necu ih nabavljati do zadnjeg, naravno.
    https://leokids.hr/ducan/djecja-kolica-danny-sport-5-twin-2u1/

ninocka

Evo i mene s uzv, rastu mrve, sad smo na 34 i 36mm, srceka kucaju, bitno da je sve ok, sutra ulazimo u 10.tjedan..
    Danas su me pitali u bolnici hocu li se voditi kod njih u trudnickoj ambulanti ili kod svoje doktorice..kako je ivf, primarijus bi htio u trudnickoj..moje curke pak govore kak su te trudnicke u bolnicama uvijek nakrcane, nekako hladne i ne stignu ti se posvetiti..ne znam..kak ste vi curke? mislim da cu se ipak odluciti za preglede u bolnici kad je tamo vec sve zapoceto…
    Jeste vi i do kad pile duphastone i folacin? Ja se veselim drugom tromjesjecju da do kraja produ ove mucnine iako je vec lakse kak je bilo..drzite se curke 😉

Ja vodim trudnocu u poliklinici gdje sam isla na ivf i onda samo odnesem kod svoje ginekice da prepise. Nekako mi je to sigurnije. Pricala sam sa svojom gin i ona mi je sama predlozila da je bolje da kod njih vodim jer su oni upoznati sa postupkom od pocetka i bit ce lakse i strucnije. 
    Folacin sam koristila skoro godinu dana prije postupka i do 14tt, trosila sam Utrogestan s kojeg su me skinuli u 13tt i Andol u 12tt i sad jos trosim Duphastone 3x1 ali ne znam do kad. Iduci pregled je 20.6 pa cemo vidjeti sta dalje. Mucnine su se smanjile drasticno jos samo povremeno imam, ali podnoslivo sve.

Marina sretno na uzv 😘 

❤N i V💙

natar
    15. Lipanj 2018. 12:44

Super Ninocka samo neka mrve rastu..
    Ja trudnocu vodim u poliklinici gdje je bio i IVF. Mislim da ce biti jos jedan pregled kod njih oko 30tt i onda dalje mislim u trudnickoj ambulanti bolnice gdje mislim i roditi..
    Folacin, Decortin, Aspirin, zeljezoi Duphaston sam pila od pocetka postupaka. Folacin prestala s 13tt, Decortin oko 10tt, Aspirin oko 20tt. Za Duphaston su prvo rekli do 34-35tt da cu piti, al su mi ukinuli sve (zeljezo, Mg, duphaston, novalac) jer su mi bili 2 mj visoki jetreni enzimi i zucne kiseline, a svi dodaci mogu utjecati na jetru.. Sad cekam iduce vadjenje krvi i pregled za cca 2 tj..
    Ma samo slusaj doktore, sve ce biti ok
    Truskawa, ta sam i ja uzela 🙈, eno ih u njihovoj sobi, cekaju svoje decke 😍

• marina30
    15. Lipanj 2018. 13:19

Hej cure....evo me...bebice super...rastu lipo...po parametrima sad vec oko 1,5 kg u svakoj bebici...ginekoloski me nije gleda ovaj put...danas sam.po njemu 29+4...iduci tj.opet kontrola i ponovit krv obavezno jer mi je alkalna fosfataza skocila na 200 ...pa to treba pratit...nastavit piti vitamine,duphaston 3*2,i zeljezo....nadam se da ce biti sve ok....a valjda nisam otvorena...i biti nista me.nr boli.dole pa me zato bice nije tio prckat....

Sanjolina
    15. Lipanj 2018. 13:23

marina30

Hej cure….evo me…bebice super…rastu lipo…po parametrima sad vec oko 1,5 kg u svakoj bebici…ginekoloski me nije gleda ovaj put…danas sam.po njemu 29+4…iduci tj.opet kontrola i ponovit krv obavezno jer mi je alkalna fosfataza skocila na 200 …pa to treba pratit…nastavit piti vitamine,duphaston 3*2,i zeljezo….nadam se da ce biti sve ok….a valjda nisam otvorena…i biti nista me.nr boli.dole pa me zato bice nije tio prckat….

Čudno mi da te nije gledao dole,ipak si ti 29 tt nekako mi je to glupo.Jesi to isla u Palade danas ili u bolnicu?
    A s obziron da te iduci tj narucija vec valjda ce iduci tj te gledat.
    Meni je moj dr u Cita reka da je cervik najvaznije pogledat na pregledu,i on to meni izmiri uzv.

Sanjolina
    15. Lipanj 2018. 13:25

Sanjolina

marina30

Hej cure….evo me…bebice super…rastu lipo…po parametrima sad vec oko 1,5 kg u svakoj bebici…ginekoloski me nije gleda ovaj put…danas sam.po njemu 29+4…iduci tj.opet kontrola i ponovit krv obavezno jer mi je alkalna fosfataza skocila na 200 …pa to treba pratit…nastavit piti vitamine,duphaston 3*2,i zeljezo….nadam se da ce biti sve ok….a valjda nisam otvorena…i biti nista me.nr boli.dole pa me zato bice nije tio prckat….

Čudno mi da te nije gledao dole,ipak si ti 29 tt nekako mi je to glupo.Jesi to isla u Palade danas ili u bolnicu?
    A s obziron da te iduci tj narucija vec valjda ce iduci tj te gledat.
    Meni je moj dr u Cita reka da je cervik najvaznije pogledat na pregledu,i on to meni izmiri uzv.

Ali super da bebice napreduju 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 Dobre su skoro po 1,5 odlicneeeee su

• ninocka
    15. Lipanj 2018. 13:59

Super Marina, bas lijepo napreduju! Bit ce to sve dobro 😉❤. Da, i meni su jetrene probe bile povisene pa su mi rekli da je vjerojatno od folacina al nastavljamo ga piti do daljnjega...
    Tako ce i biti, nastavit cu voditi trudnocu u bolnici gdje je bio i ivf, neka mene kod njih 😉

• ninocka

I hvala vam curke na odgovorima, bas ste divne ❤

• marina30

Hej nisam.u palade nego u svog ginica jer mi.muz radi.po cili dan a nisam bas blizu st.a.....ma nisam.ni daleko...ali isto ima skoro uru vrimena....je da su moji u st.u...sli tlaka mi.postaje putovat....a vjer ce iduci tjedan...pita me jeli sta boli pritisce...ali ja se stvarno kako.vrime ide sve boljr osjecam....a valjda bi sta osjetila

• marina30
    15. Lipanj 2018. 14:01

Da.....jetreni enzimi.su mi u redu samo.alk.fosfataza raste....ma valjda ce biti sve ok...samo da nemoram u bolnicu uzasavam je se....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.