Blizanačka trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mone2
    04. Lipanj 2018. 17:45

Sanjolina

Meni je dr reka da kod blizanackih trudnoca sve do 2,5 ,2 cm je podnosljivo.U 30tt je sve to i bolje nego dobro blizis se kraju.
    Ja isto svoje nekad osjecam kad se okrecu,privrcu,pa se nekako namiste koda se naguzi pa izleti kvrga.A bubaju nekad manje nekad vise to je valjda tako normalno.

Da guze se u glavu guraju cudo još moj manji zacviko poprecno ostao i tocno na uzv rekli di mu glava di guza tu i izbaci se kvrga 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣  a smiješni su skroz kaj ce tek biti kad dodu 😍😍😍😍

Sanjolina
    04. Lipanj 2018. 20:12

Mone2

Sanjolina

Meni je dr reka da kod blizanackih trudnoca sve do 2,5 ,2 cm je podnosljivo.U 30tt je sve to i bolje nego dobro blizis se kraju.
    Ja isto svoje nekad osjecam kad se okrecu,privrcu,pa se nekako namiste koda se naguzi pa izleti kvrga.A bubaju nekad manje nekad vise to je valjda tako normalno.

Da guze se u glavu guraju cudo još moj manji zacviko poprecno ostao i tocno na uzv rekli di mu glava di guza tu i izbaci se kvrga 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣 a smiješni su skroz kaj ce tek biti kad dodu 😍😍😍😍

E bude mi ko neki balun,ono tocno vidis ili je guza ili glava,i tu bude na dodir bas tvrdo 🤣🤣.Show.

Miranda
    04. Lipanj 2018. 22:50

Pozdrav, tu se jos nisam prijavila 😊 Citam vas povremeno. 
    U 12. tjednu sam, druga trudnoca. Na mirovanju sam zbog hematoma i krvarenja. Danas sam bas bila na pregledu i hematom je iscurio tako da ne moram vise strogo mirovati, srecom. Napravili smo i nifty danas pa sad cekam rezultate. 
    Mucnine sam imala do proslog tjedna, sad je puno bolje ali isto dok izbjegavam sve na sto mi se dize zeludac a toga ima jos poprilicno. Ali funkcioniram puno bolje nego proslih tjedana, osim glavobolje koja je skoro pa svakodnevna. Za mucnine mi je pomagala jaka limunada s dumbirom. 
    Ninocka za slinu mi pada na pamet sok od aronije, on jako susi usta. Ako ti okus ne bude problem ali valjda nece, dosta je blag. 

Sanjolina
    04. Lipanj 2018. 23:14

@Miranda pozdrav,welcome.Bit ce to sve dobro,samo strpljenja i cuvanja sta vise.Blizanacke trudnoce same po sebi su rizicne.
    Nego tila sam te pitat zasto si radila Nifty test kad on nije nalaz za svako dite pojedinacno nego samo opcenito?Za istu cijenu ima test bas za blizanacke trudnoce,ja sam radila taj.Doktor mi je reka da niti jedan drugi nece pokazat tocno za svaku bebu posebno.

natar
    05. Lipanj 2018. 07:35

Pozz Miranda 🤗
    I meni su rekli ako zelim nesto od tih pretraga da radim Nifty ili Harmony, radi se i za blizance. A zeljela sam napraviti zbog vlastitog mira do kraja trudnoce.. Napravila sam Harmony jer se krace cekalo, nestrpljivost... Sve ok, nema kromosomskih bolesti, ali da ima ne znam da li mogu rasclaniti posebno kod kojeg blizanca ima. I da, za spol bude skakljivo. Imali smo Y kromosom pa smo znali da je jedan decko, drugog kasnije potvrdili UZV jer su dvojajcani. 

• Mone2
    05. Lipanj 2018. 07:47

Sanjolina

E bude mi ko neki balun,ono tocno vidis ili je guza ili glava,i tu bude na dodir bas tvrdo 🤣🤣.Show.

Desno mu glava ljevo guza i onda kak na koju stranu grofu paše tak izbaci kvrgu joj jedva cekam da budes u tj ko ja pa da vidiš šta je guranje 😂😂😂😂

• Mone2
    05. Lipanj 2018. 07:52

Ti testovi nisu točni i glupo ih raditi ja nisam nijedan radila test šta mi bog da da tak ce biti i kaj da je nešto pokazalo ? Oni neznaju koji je pokazao loš rezultat a osim toga ugroziti 2djeteta meni je ludost a mi koji imamo ivf trudnocu kod nas se odmah vidjeli broj kromosoma i sve...i drage moje skrenite loše misli jer blizančeki su nešto posebno i borci mali 😍😍😍😍

Sanjolina
    05. Lipanj 2018. 08:39

Ja sam radila Panorama test koji se radi iskljucivo za blizanacke trudnoce.Pokaze pojedinacno nalaz za svaku bebu.Meni je preporucen za raditi jer sam u orijasnje dvi trudnoce imala velikih problema di je bija ugrozen i moj zivot.

Sanjolina
    05. Lipanj 2018. 08:45

Mone2

Sanjolina

Desno mu glava ljevo guza i onda kak na koju stranu grofu paše tak izbaci kvrgu joj jedva cekam da budes u tj ko ja pa da vidiš šta je guranje 😂😂😂😂

🤣🤣🤣🤣 Ja sam sad na komtroli pitala da mi kaze kako stoje medjutim kaze Dr nemogu ti rec jer ih nemogu povatat,divlji su i stalno se okrecu,stoje svakako 🤣🤣

Miranda
    05. Lipanj 2018. 08:46

Mislila sam se i ja izmedu Panorame ili Niftyja. Ali ipak je Nifty prevagnuo jer Panorama ima visok postotak neuspjesnih analiza (7-8%) jer ne uspiju uvijek sekvencionirati dnk. A i za Nifty ima puno vise objavljenih podataka i opcenito je na vecem broju slucajeva istrazen. Oba su jednako pouzdana ali da, s Niftyjem se ne zna koji tocno blizanac ima problematican gen. Ni jedan ni drugi nisu invazivni tako da nema ugrozavanja 😉
    Radila sam i u prvoj trudnoci Nifty samo da imam sigurnost da je sve dobro, ne ocekujem stvarno ni sad los rezultat tako da ne vjerujem da cu trebati ista preciznije od Niftyja (imam 31 godinu). 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.