A čuj,tako san si stavila u glavu,moram mirovat i to je to.Ovo mi je najvaznije u zivotu,nakon dva spontana,i godina cekanja kad znam sta me ceka na cilju nije mi tesko.
Hej curke evo i ja se prijavljujem, cekamo blizance, mi smo tek na pocetku, tek smo usli u 8.tjedan, ali bitno je da bebice rastu, srceka kucaju i da je sve dobro.
Ja imam ogromne mucnine s povracanjima, i s hrpetinom sline u ustima koju uopce ne mogu gutati koliko je nego je stalno pljujem (ima li jos netko takvo iskustvo??) Uglavnom bas me namucilo tako da sam vec zavrsila na infuziji, ali nadam se da ide pomalo na lakse...danas sam napokon uspjela pojesti a ne izbaciti, povracala sam samo u 4 ujutro...
Jedva cekam da produ mucnine pa da krenemo malo vanka i uzivati jer ovako sam prikovana za krevet i nemam snage za nesto vise...ako ima koja kakav savjet oko mucnina i sline pogotova samo se javite..probala sam i dumbir i bademe i krekere ali kad ide van, ide van..
Cujemo se cure i druzimo se, s vremenom cu sigurno imati pitanja 😉
Pozz ninocka...sve mi je to poznato...ja sam do 5 .mj lezala ,povracala...ajme kad se sitim...ali sad je to sve iza mene...izdrzi...koliko god se cinilo prestrasno isplati se ....
Pozz Ninocka
Ja sam isto rigla,mucnine su mi bile takve da nebi mogla uopce govorit a kamoli sta stavit u usta i to je trajalo negdi do 14tt.
Nazalost pomoci neke nema oko toga,bar ju ja nisam nasla,moras to izdrzat i to je to,nema ti tu puno pameti
Pozdrav žene. Nisam se javljala od ožujka. :-) Evo me u 30+3tt. Prije desetak dana bila u bolnici primiti injekcije za ranije sazrijevanje pluća jer mi se cervix smanjio na 2,3cm i omekšao je. Sad sam doma, mirujem i to je to. S obzirom na sve,nije mi jasno zašto me primarni ginekolog naručio na kontrolu tek za 4tjedna. Ne bi li to trebalo malo češće kontrolirati s obzirom na IVF i blizanačku trudnoću? S bebama je sve ok. Ja sam se dodatno naručila kod privatnika,pitala ga za savjet i rekao mi je da se njega pita kontrola bi bila za desetak dana. Da se provjeri kako su se injekcije odrazile na bebe i razvoj beba. Tako da ću otići k njemu. Prva mi je trudnoća i želim biti mirnija. Teško podnosim vrućine. Noge su mi otečene,najviše navečer..ali bebe se veselo ritaju. Sad kad znam da smo bliži kraju,ne mogu dočekati da mi stave moju curicu i dečka u ruke.
Pozzz drage mamee..meni je sad 30+4...dali vi cujete cudne zvukove iz vaseg trbuha, kao neko pucketanje, nekako neugodan zvuk jer neznam sta je..zabrinem se jer nezz jesu to njihove kosti dali moze nesto biti..nadam se da nisam jedina
Pozz cure...kazu moja djeca kad prislone uho na ak da stalno nesto pucketa unutra....danas punih 28 tj....
Pozz 🤗
Ninocka, ja na srecu nisam imala velikih problema s mucninama. Vrlo brzo sam pohvatala sto mi je jako smetalo i stvaralo mucnine (masno, przeno, slatko i svi mlijecni proizvodi) pa sam to izbjegavala. Spasavao me pokoji kreker i pepermint bomboni i zvake svakih sat dva jer bi mi doslo slabo ako nista ne jedem.. Jako cudno razdoblje, ali je bilo koliko toliko podnosljivo. U prvom tromjesecju sam govorila da se osjecam kao mix mamurluka i pms-a. Ali samo strpljivo, proci ce s vremenom.. 😉
Trula visnja, samo ti odi dodatno na pregled kod privatnika, bar si mirnija kad znas sto se zbiva.. Drzim fige da sve bude ok, da cerviks stoji i bebe se fino razvijaju. To omeksavanje i skracivanje cerviksa je pocelo oko 29 tt ili i prije?
Pozzz drage mamee..meni je sad 30+4…dali vi cujete cudne zvukove iz vaseg trbuha, kao neko pucketanje, nekako neugodan zvuk jer neznam sta je..zabrinem se jer nezz jesu to njihove kosti dali moze nesto biti..nadam se da nisam jedina
Ja ne cujem nista, samo ih osjetim kad udaraju i okrecu se.. Kad bih uspjela ko marinina djeca prisloniti glavu uz trbuh vjerojatno bi svasta cula, svakakva krckanja i pucketanja.. Sumnjam bas da bi im se kosti cule 🤔, mozda pritiscu tvoja crijeva, organe ili nesto.. 🤷
Sortiraj odgovore
Najstariji