Blizanačka trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marina30
    04. Lipanj 2018. 13:32

Heheeee.....natar kako znas kad se okrecu. .ja samo lupanje osjetim....nekad vise...a nekad kao danas manje,pa se zabrinem....

natar
    04. Lipanj 2018. 13:59

Ne znam, nekako su njeznji (osjecaj ko da mi se neka jegulja prevrce u trbuhu 😂😂😂) pa mislim da se samo okrecu lagano. Kada lupaju nisu nimalo njezni 🙈 Ne znam sto ce tek biti kasnije kad budu jos veci, a mjesta sve manje 😂😂
    Ma neka ih 😍😍

• Mone2
    04. Lipanj 2018. 14:24

Trula_višnja

Pozdrav žene. Nisam se javljala od ožujka. :-) Evo me u 30+3tt. Prije desetak dana bila u bolnici primiti injekcije za ranije sazrijevanje pluća jer mi se cervix smanjio na 2,3cm i omekšao je. Sad sam doma, mirujem i to je to. S obzirom na sve,nije mi jasno zašto me primarni ginekolog naručio na kontrolu tek za 4tjedna. Ne bi li to trebalo malo češće kontrolirati s obzirom na IVF i blizanačku trudnoću? S bebama je sve ok. Ja sam se dodatno naručila kod privatnika,pitala ga za savjet i rekao mi je da se njega pita kontrola bi bila za desetak dana. Da se provjeri kako su se injekcije odrazile na bebe i razvoj beba. Tako da ću otići k njemu. Prva mi je trudnoća i želim biti mirnija. Teško podnosim vrućine. Noge su mi otečene,najviše navečer..ali bebe se veselo ritaju. Sad kad znam da smo bliži kraju,ne mogu dočekati da mi stave moju curicu i dečka u ruke.

2,3cervix to je još super meni u 24tj bio 20mm u 30tj 17 a sad otvorena skoro za 2prsta 

• Mone2
    04. Lipanj 2018. 14:25

natar

Ne znam, nekako su njeznji (osjecaj ko da mi se neka jegulja prevrce u trbuhu 😂😂😂) pa mislim da se samo okrecu lagano. Kada lupaju nisu nimalo njezni 🙈 Ne znam sto ce tek biti kasnije kad budu jos veci, a mjesta sve manje 😂😂
    Ma neka ih 😍😍

Mene neudaraju samo kvrga iskoci ilinlupne da se javi nemaju mjesta više ni zamaha 😂😂😂😂 

natar
    04. Lipanj 2018. 15:17

Mone2

natar

Ma neka ih 😍😍

Mene neudaraju samo kvrga iskoci ilinlupne da se javi nemaju mjesta više ni zamaha 😂😂😂😂

😂😂😂😂

• Trula_višnja
    04. Lipanj 2018. 16:05

natar

Pozz 🤗
    Ninocka, ja na srecu nisam imala velikih problema s mucninama. Vrlo brzo sam pohvatala sto mi je jako smetalo i stvaralo mucnine (masno, przeno, slatko i svi mlijecni proizvodi) pa sam to izbjegavala. Spasavao me pokoji kreker i pepermint bomboni i zvake svakih sat dva jer bi mi doslo slabo ako nista ne jedem.. Jako cudno razdoblje, ali je bilo koliko toliko podnosljivo. U prvom tromjesecju sam govorila da se osjecam kao mix mamurluka i pms-a. Ali samo strpljivo, proci ce s vremenom.. 😉
    Trula visnja, samo ti odi dodatno na pregled kod privatnika, bar si mirnija kad znas sto se zbiva.. Drzim fige da sve bude ok, da cerviks stoji i bebe se fino razvijaju. To omeksavanje i skracivanje cerviksa je pocelo oko 29 tt ili i prije?

Oko 29tt je napravljen vaginalni pregled nakon dugo vremena I tad je to ustanovljeno.  Doktor je rekao što manje čačkat dolje. 

• Trula_višnja
    04. Lipanj 2018. 16:07

Mone2

Trula_višnja

Pozdrav žene. Nisam se javljala od ožujka. :-) Evo me u 30+3tt. Prije desetak dana bila u bolnici primiti injekcije za ranije sazrijevanje pluća jer mi se cervix smanjio na 2,3cm i omekšao je. Sad sam doma, mirujem i to je to. S obzirom na sve,nije mi jasno zašto me primarni ginekolog naručio na kontrolu tek za 4tjedna. Ne bi li to trebalo malo češće kontrolirati s obzirom na IVF i blizanačku trudnoću? S bebama je sve ok. Ja sam se dodatno naručila kod privatnika,pitala ga za savjet i rekao mi je da se njega pita kontrola bi bila za desetak dana. Da se provjeri kako su se injekcije odrazile na bebe i razvoj beba. Tako da ću otići k njemu. Prva mi je trudnoća i želim biti mirnija. Teško podnosim vrućine. Noge su mi otečene,najviše navečer..ali bebe se veselo ritaju. Sad kad znam da smo bliži kraju,ne mogu dočekati da mi stave moju curicu i dečka u ruke.

2,3cervix to je još super meni u 24tj bio 20mm u 30tj 17 a sad otvorena skoro za 2prsta

Onda dobro. 😊 ma vjerujem da je sve ok. Sad sam pomalo već pozitivno nervozna i jedva čekam upoznati ta dva mala čuda. 

Sanjolina
    04. Lipanj 2018. 16:15

Meni je dr reka da kod blizanackih trudnoca sve do 2,5 ,2 cm je podnosljivo.U 30tt je sve to i bolje nego dobro blizis se kraju.
    Ja isto svoje nekad osjecam kad se okrecu,privrcu,pa se nekako namiste koda se naguzi pa izleti kvrga.A bubaju nekad manje nekad vise to je valjda tako normalno.

• marina30
    04. Lipanj 2018. 17:34

Hehe...vidim.da je kod svih nas vise manje isto....a danas kod mene slabost ,vrtoglavica,ugl.lezim i nalivam.se vode,pa malo slatko pa malo slano ali nista ne pomaze.....

• Mone2
    04. Lipanj 2018. 17:43

Trula_višnja

Mone2

Trula_višnja

Onda dobro. 😊 ma vjerujem da je sve ok. Sad sam pomalo već pozitivno nervozna i jedva čekam upoznati ta dva mala čuda.

Ali samo mirovanje s tim cervixom jer ono su teški😍😍😍😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.