Ma ja kad sam već krenula nisam se htjela prebacivati,ali čim rodim idem kod druge,ova sama sebe zove dinosaurom :-/ a tomićka je zakon :) evo meni je seka danas rodila drugog sina opet na carski,i bio joj je Zmijanović,tj ona je tražila da joj on bude :) tako da kad se malo oporavi tražim spisak i javim ti što da pakiraš u torbu hehe (i da,novo rodilište je zaakooon)
Ma ja kad sam već krenula nisam se htjela prebacivati,ali čim rodim idem kod druge,ova sama sebe zove dinosaurom :-/ a tomićka je zakon :) evo meni je seka danas rodila drugog sina opet na carski,i bio joj je Zmijanović,tj ona je tražila da joj on bude :) tako da kad se malo oporavi tražim spisak i javim ti što da pakiraš u torbu hehe(i da,novo rodilište je zaakooon)
Bravo za seku :)
Moze, javi svakako :)

jel za porod u petrovoj treba uzet i stvari za bebu, mislim pelene, kremicu, ili oni presvlače bebe?
jel za porod u petrovoj treba uzet i stvari za bebu, mislim pelene, kremicu, ili oni presvlače bebe?
Ne treba ti nista za bebicu dok ste u bolnici, jedino za izlazak robica I pelena. Ne dopustaju previjanje bebe za vrijeme boravka u bolnici vec to oni rade, sestre za bebice. Mozes si uzeti jedino tetra pelene ukoliko bebu ne zelis spustati direkt na posteljinu, iako oni svaki dan mijenjaju posteljinu. Takoder bebu ne dopustaju da se spusta na donji lancun, vec samo na gornji. Bebu ne dopustaju dojiti sjedecki vec samo lezeci I ne dopustaju nosanje bebe po sobi zbog eventualne slabine poslije poroda da ne bi pali skupa s bebom. Iako za to nitko ne moze nadzirati 0-24. Tako da su to pravila nekakva bolnicka. :)

14.06.2014. L ♥
Ja sam dobila inf. Da za bebu netreba nista.samo kad ideš doma treba donjet robicu i svoju pelenu.kad ti je termin?
Lusilu
kljukica kvakica.. Netreba dok si tamo oni svoje stavljaju bebi jedino kad izlazite iz bolnice vam treba pelena odjeca kremica maramice :)

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Pozdrav mamice tetmin se blizi a torba prazna da nemoze bit praznija, ima li koja mama da je rodila (zadnjih mjeseci) ili ce rodit u splitskom rodilistu a da zna s cime napunit torbu, treba li za bebu nosit nesto, svaki savjet je dobrodoso jer ja od svih popisa vise neznam sta treba a sta ne.
Hvala vam svima
Pozdrav mamice tetmin se blizi a torba prazna da nemoze bit praznija, ima li koja mama da je rodila (zadnjih mjeseci) ili ce rodit u splitskom rodilistu a da zna s cime napunit torbu, treba li za bebu nosit nesto, svaki savjet je dobrodoso jer ja od svih popisa vise neznam sta treba a sta ne.
Hvala vam svima
Ja sam rodila ima mjesec ipo dana. Bebica je bila na neonatologiji pa mi nije trebalo nista za nju, al je prijateljica koja je rodila par dana prije mene i beba joj je bila s njom nosila par jednokratnih pelena i kremicu za guzu. U načelu ti oni ne daju da je presvlači kad hoćeš, ali recimo, tada su imali samo velike pelene i prijateljici su dozvolili da joj stavi tu svoju da joj bas ne ide pelena do vrata ili da zavrcu.
Što se tice torbe za rodilište. Ja sam nosila:
- chicco uloške (pakiranje je ogromno pa zauzme pola torbe )
- jednokratne gacice - kupila u dm
- wc papir ( dok sam lezala na odjelu poslije poroda nismo ga skoro nikako dobili mozda jednu rolu u 7 dana - na carski sam rodila na kraju)
- vlažni toaletni papir + vlažne maramice; od muža sam kasnije naručila da mi donese neke maramice za dezinfekciju jer je to užas kako očiste pa eto možeš i to ponit odmah
- ručnik
- spavacica; u načelu moraš biti u njihovoj ako rodiš vaginalno. Ali im nestane nekad onih bolnickih spavacica pa bolje ponesi za svaki slucaj (gledaj da ti ima botune da mozes izdajat ili dojit, da se ne skidaš cijela). Na caricama mozes od starta biti u svojoj spavacici.
- papuče
- grudnjak za dojenje
- torbica s kozmetikom - gel za tusiranje, cetka za kosu, cetkica i pasta za zube gumica za kosu, purelan za njegu bradavica sam tu uvalila
- bočica vode, neki krekerici
- dokumente - osobna, zdravstvena, trudnicaka i svi nalazi koje imas vezano za trudnocu
Mislim da je to to. Nemoj nista nakrcavat. Ne vole kad dođeš s ogromnim torbetinama. Ubacit ces recimo jednu rolu papira pa ce ti muz ili ko ti bude dolazio u posjet donit jos. Ja nisam ni izdajalicu stavila da mi ne zauzima mjesto nego mi je muz donio - al ja sam rodila na carski pa mi je mlijko doslo tek nakon 4-5 dana. ne znam kako ide kod "obicno" poroda.. Ako ces chicco uloske onda mozes iz paketa izvojit 10ak komada a muz nek ti ponese ostatak paketa jer su velicine paketa pelena pakirani.
Ne znam sta bi ti jos pametnog rekla. Ja nisam imala nikakvog neugodnog iskustva na odjelu poslije poroda. I sestre i doktorica koja me vodila i radila mi carski su bile super. Da ti u bilo kojem trenutku nesto zafali pustit ce ti muza sekund na odjel da ti doda. Bar je meni tako bilo.
TODAY is a new BEGINNING :)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji