malamare1986, mislim da je svejedno kad ćeš spakirati torbu. Ako ćeš zbog spremljene torbe biti mirnija onda ju spremi već sada. Neće joj ništa biti ako bude stajala nekoliko tjedana
Jel ima koja trudnica iz sibenika? Sta treba ponjeti kod nas u bolnicu? :)
Jel ima koja trudnica iz sibenika? Sta treba ponjeti kod nas u bolnicu? :)
Ja ću rodit u Šibeniku al ne znam još šta treba,sestra mi ovih dana ide pa ću je pitat pa ti javim,rodila je ona već tamo ali dok je bilo staro rodilište,sad u novom su dosta toga promjenili pa eto,kad se vrati reći ću joj da mi napiše spisak što sve treba Kad ti je termin?

evo meni je ovo prva trudnoća pa mi je sve novo i nepoznato..
sad imam par možda glupih pitanja :)
jednokratne gaćice: di se to kupi i čemo to? to stavite preko svojih gaćica ili?
vatirani ulošci, jesu li dovoljni za krvarenje nakon poroda? nešto vidim da žene spominju da su kombinirale i sa noćnima pa me to sad buni.. mislim, znam da ću krvarit, ali ovi svi slojevi mi djeluju ko da bi trebala staviti pelenu..
jednokratne gaćice: di se to kupi i čemo to? to stavite preko svojih gaćica ili?
vatirani ulošci, jesu li dovoljni za krvarenje nakon poroda? nešto vidim da žene spominju da su kombinirale i sa noćnima pa me to sad buni.. mislim, znam da ću krvarit, ali ovi svi slojevi mi djeluju ko da bi trebala staviti pelenu..
hej :)
jednokr.gacice kupis u dm-u, pak.od 5 komada cca 20 kn, vjerujem da ima i u mulleru i sl., a na njih stavis ulozak-uloske, bas zato da kad se zakrvare da ih samo bacis i ne unistis svoje.. a obicne gacice mogu preko njih da bi to sve bilo cvrsce ( takve sam ja savjete dobila - nisam jos isprobala :) )
vateni ulosci, vir, su najbolji jer jedini proopustaju zrak da se rana od epiziotomije brze susi i zarasta! bas nam je patronazna na tecaju o tome govorila, jako je vazno ne stavljati nekakve najlonske uloske koji ne promacu jer se onda rana znoji, nema zraka i brze traje zacjeljivanje, a moze doci i do infekcije i sl. vir ulosci nisu bas veliki pa cure stave po 2, 3 da sto manje procuri, ali svejedno ce procuriti, promociti, ne moze se tu puno.. promjenis gacice, spavacicu i ispocetka :) mislim da je to svima tamo normalno i da ne treba biti bad, bolje nego da zacjeljivanje duze traje.. :)
mozes si kupit i chicco uloske za rodilje u dm-u... super su ti veliki i debeli i stavljas samo jednog i dovoljan ti je...
30 komada kosta oko 40 kuna i to ti je cisto dovoljno za rodiliste..a poslje onda mozes koristit ove manja vir uloske...
samo napominjem da najcesce nisu slozeni na polici s uloscima vec medu djecjim pelenama ili kozmetici..
Laura 21.08.2014 :-*
šta sve nosite spavaćice nitko piđame??
big girls don't cry..........................................................................................................
..........................they eat :D
U pricipu u spavačici rađaš, na odjelu kad dođeš svi nose spavačice jer je tako lakše i presvlačenje i dojenje jer su one ful otkopčane(njihove), kako je koja praksa u kojemu rodilištu, nigdje nije isto ali tebi nitko ne brani piđamu, možeš donji dio i gore neku majcu tipa na bratele ili neku koju možeš otkopčat.
Ja nisam koristila jednokratne gaćice jer mi je to bio bezvezan trošak, tak i kad imam mengu znam zakrvarit gaće pa ih ne bacim :D Ja sam koristila od jesse noćne uloške jer su mi bili veći od virovih pa nisam morala trpat po 2 uloška u gaće, bio je dovoljno dug jedan a da ne smeta šavu ili slično ;)
Meni je žao kaj nisam imala pidžamu sa sobom jer je bilo dosta hladno, a mom mužu se nemre objasnit di kaj stoji :D Tak da je ok uzet sa sobom jednu pa se lako vrati doma ak nedaju da se u nju presvučeš ;)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji