Evo cure kopirani popis stvari koje su mi poslane na mail. Bila sam u poslu pa nikako da stanem-ulovila me manija čišćenja i slaganja stvari i još nisam gotova...Klinci idu u školu pa su počele i zadaće i što im sve treba... Još sam u jednom komadu....Svi oko mene odbrojavaju kao da sam tempirana bomba pa imam onaj prozorčić s satima na trbuhu, a ja se veslim da konačno upoznam i vidim bebolinu.
Klinika za ženske bolesti i porodništvo
KBC „Sestre milosrdnice“
Zagreb, Vinogradska c. 29
Poštovane trudnice,
[justify]želimo da Vam rađanje bude lijepo i ugodno iskustvo u nježnom skladu s prirodnim životnim ritmom.[/justify]
Za boravak u rodilištu potrebno Vam je donijeti dokumentaciju i stvari:
- osobnu i zdravstvenu iskaznicu
- medicinsku dokumentaciju o trudnoći, obavezno nalaz KG i Rh faktora
- medicinsku dokumentaciju o Vašim eventualnim bolestima (ako bolujete od neke kronične bolesti, alergije, preosjetljivosti na lijekove ili dr.)
- pribor za osobnu higijenu
- bocu sa raspršivačem kako biste mogli za vrijeme trudova osvježiti lice i vrat
- nešto za jesti (bomboni na bazi fruktoze, keksi, dvopek, štapići i sl.) poželjno imati nakon porođaja, jer ako rodite po noći, sljedeći obrok je doručak
- ručnike
- spavaćice
- papuče
- kućni ogrtač
- higijenske predloške po mogućnosti mekane od vate
- gaćice (jednokratne)
- čašu i napitke (voda)
Molimo Vas da sve stvari složite u što manju torbu.
Radujemo se zajedničkom druženju!
[justify] Osoblje Klinike za ženske bolesti i porodništvo
[/justify]
Hvala! Znači za bebu ništa.. ili misle reći tati da naknadno donese stvari za bebu tako da ipak ne dolazimo s koferom rodit
Hvala! Znači za bebu ništa.. ili misle reći tati da naknadno donese stvari za bebu tako da ipak ne dolazimo s koferom rodit
Tko bi ga znao što oni misle, a nitko ne pita jel rodilja ima muža ili bilo koga tko bi joj to mogao naknadno donijeti u bolnicu-mislim da ne.... ja ću po vlastitoj savjesti i potrebama i Vama preporučam isto jer nismo sve u istim situacijama-ima žena i iz drugih gradova-ja nisam daleko od bolnice a i MM je tu pa nemam problema da mi donese naknadno ako meni ili bebi što treba ali rekoh dobila sam službeni popis od osoblja bolnice( ak nebu bilo dosta plahti za presvlačenje samo budem mahala s tabletom po hodniku i pokazivala im mail, a zakaj nije na popisu donijeti 2,3 plahte??).
može piđama umjesto spavaćice????
Neke bolnice daju piđame samo onima koje su bile na carskom. Eventualno prek dana se još možeš šetati tak, ali ujutro brzo skidanje jer ti na viziti gledaju dolje kak ti je sa krvarenjem i ostalim imoraš biti spremna kad uđu u sobu, znači neće te čekati da skineš hlače, zato ti je lakše kad si u spavačici.
big girls don't cry..........................................................................................................
..........................they eat :D
Pa ja sam si (i baš za vinogradsku), spremila sve osim kućnog ogrtača. prošli put sam rodila zimi i ponijea ga, a na kraju je u bolnici bilo toliko vruće da ga nisam ni koristila a zauzeo mi je pol kofera.
a za bebolinu sam ipak ponijela mali paketić pelena, kremu za guzu i vlažne maramice. pa bolje da je tu za svaki slučaj.
i fakat imam najosnovnije stvari, ali kofer je neizbježan
Meni 90% stvari koje sam ponjela sa sobom u bolnicu nije trebalo i nisam koristila...
Od med. dokumentacije su mi uzeli samo onaj nalaz gdje se vidi koja sam krvna grupa i zadnju " povijest bolesti" sa pregleda kod njih u bolnici....
Od stvari i kozmetike sam stvarno i jedino koristila: rucnike ( uzela sam 2 , taman) , ulosci, jednokratne mrezaste gacice( i na njih sam jos obukla svoje da to malo bolje drzi), imala sam spavacicu u kojoj sam rodila, 3 donja djela pidjama i potkosulje u kojima sam bila...
Od kozmetike sam koristila jedino cetkicu i pastu za zube, gel za tusiranje, kremu za lice i melem za bradavice... To je to....
Nisam imala vremena se nesto mazuckati kremama za tijelo, vlazni toaletni papir i papir opcenito mi nije trebao, toga je uvijek bilo u wc-u...
Sad kad gledam, uzela sam bila previse stvari, a koristila sam jako malo toga...
Cure kad ste počele pakirati torbu za rodilište? Ja bih polako počela iako sam u 28.tjednu,mm kaže da sam luda,sogorice su rodile prijevremeno,palčića i palčicu jedna u 27 i jedna u 28 tj tak da me polako hvata panika,voljela bih još 12 tjedana gladiti bušicu,ali ne bih voljela biti baš bez ičega ako krene ranije. i tak imam visoki tlak i ak se kaj zakomplicira samo ću si stvoriti dodatni stres dok bum morala objašnjavati kaj da mi donese...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji