Evo cure kopirani popis stvari koje su mi poslane na mail. Bila sam u poslu pa nikako da stanem-ulovila me manija čišćenja i slaganja stvari i još nisam gotova...Klinci idu u školu pa su počele i zadaće i što im sve treba... Još sam u jednom komadu....Svi oko mene odbrojavaju kao da sam tempirana bomba pa imam onaj prozorčić s satima na trbuhu, a ja se veslim da konačno upoznam i vidim bebolinu.
Klinika za ženske bolesti i porodništvo
KBC „Sestre milosrdnice“
Zagreb, Vinogradska c. 29
Poštovane trudnice,
[justify]želimo da Vam rađanje bude lijepo i ugodno iskustvo u nježnom skladu s prirodnim životnim ritmom.[/justify]
Za boravak u rodilištu potrebno Vam je donijeti dokumentaciju i stvari:
- osobnu i zdravstvenu iskaznicu
- medicinsku dokumentaciju o trudnoći, obavezno nalaz KG i Rh faktora
- medicinsku dokumentaciju o Vašim eventualnim bolestima (ako bolujete od neke kronične bolesti, alergije, preosjetljivosti na lijekove ili dr.)
- pribor za osobnu higijenu
- bocu sa raspršivačem kako biste mogli za vrijeme trudova osvježiti lice i vrat
- nešto za jesti (bomboni na bazi fruktoze, keksi, dvopek, štapići i sl.) poželjno imati nakon porođaja, jer ako rodite po noći, sljedeći obrok je doručak
- ručnike
- spavaćice
- papuče
- kućni ogrtač
- higijenske predloške po mogućnosti mekane od vate
- gaćice (jednokratne)
- čašu i napitke (voda)
Molimo Vas da sve stvari složite u što manju torbu.
Radujemo se zajedničkom druženju!
[justify] Osoblje Klinike za ženske bolesti i porodništvo
[/justify]
Hvala! Znači za bebu ništa.. ili misle reći tati da naknadno donese stvari za bebu tako da ipak ne dolazimo s koferom rodit
može piđama umjesto spavaćice????
big girls don't cry..........................................................................................................
..........................they eat :D
Pa ja sam si (i baš za vinogradsku), spremila sve osim kućnog ogrtača. prošli put sam rodila zimi i ponijea ga, a na kraju je u bolnici bilo toliko vruće da ga nisam ni koristila a zauzeo mi je pol kofera.
a za bebolinu sam ipak ponijela mali paketić pelena, kremu za guzu i vlažne maramice. pa bolje da je tu za svaki slučaj.
i fakat imam najosnovnije stvari, ali kofer je neizbježan
Meni 90% stvari koje sam ponjela sa sobom u bolnicu nije trebalo i nisam koristila...
Od med. dokumentacije su mi uzeli samo onaj nalaz gdje se vidi koja sam krvna grupa i zadnju " povijest bolesti" sa pregleda kod njih u bolnici....
Od stvari i kozmetike sam stvarno i jedino koristila: rucnike ( uzela sam 2 , taman) , ulosci, jednokratne mrezaste gacice( i na njih sam jos obukla svoje da to malo bolje drzi), imala sam spavacicu u kojoj sam rodila, 3 donja djela pidjama i potkosulje u kojima sam bila...
Od kozmetike sam koristila jedino cetkicu i pastu za zube, gel za tusiranje, kremu za lice i melem za bradavice... To je to....
Nisam imala vremena se nesto mazuckati kremama za tijelo, vlazni toaletni papir i papir opcenito mi nije trebao, toga je uvijek bilo u wc-u...
Sad kad gledam, uzela sam bila previse stvari, a koristila sam jako malo toga...
Cure kad ste počele pakirati torbu za rodilište? Ja bih polako počela iako sam u 28.tjednu,mm kaže da sam luda,sogorice su rodile prijevremeno,palčića i palčicu jedna u 27 i jedna u 28 tj tak da me polako hvata panika,voljela bih još 12 tjedana gladiti bušicu,ali ne bih voljela biti baš bez ičega ako krene ranije. i tak imam visoki tlak i ak se kaj zakomplicira samo ću si stvoriti dodatni stres dok bum morala objašnjavati kaj da mi donese...
Sortiraj odgovore
Najstariji