Torba za rodilište

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    brcka1902
    12. Rujan 2014. 06:54

Evo cure kopirani popis stvari koje su mi poslane na mail. Bila sam u poslu pa nikako da stanem-ulovila me manija čišćenja  i slaganja stvari i još nisam gotova...Klinci idu u školu pa su počele i zadaće i što im sve treba... Još sam u jednom komadu....Svi oko mene odbrojavaju kao da sam tempirana bomba pa imam onaj prozorčić s satima na trbuhu, a ja se veslim da konačno upoznam i vidim bebolinu.

Klinika za ženske bolesti i porodništvo     
                                KBC „Sestre milosrdnice“
                                Zagreb, Vinogradska c. 29

Poštovane trudnice,

[justify]želimo da Vam rađanje bude lijepo i ugodno iskustvo u nježnom skladu s prirodnim životnim ritmom.[/justify] 

Za boravak u rodilištu potrebno Vam   je donijeti dokumentaciju i stvari:

-         osobnu i zdravstvenu iskaznicu
    -         medicinsku  dokumentaciju o trudnoći, obavezno nalaz KG i Rh faktora
    -         medicinsku dokumentaciju o Vašim eventualnim bolestima (ako bolujete od neke kronične bolesti, alergije, preosjetljivosti na lijekove ili dr.)
    -         pribor za osobnu higijenu
    -         bocu sa raspršivačem kako biste mogli za vrijeme trudova osvježiti lice i vrat
    -         nešto za jesti (bomboni na bazi fruktoze, keksi, dvopek, štapići i sl.) poželjno imati nakon porođaja, jer ako rodite po noći, sljedeći obrok je doručak
    -         ručnike
    -         spavaćice
    -         papuče
    -         kućni ogrtač
    -         higijenske predloške po mogućnosti mekane od vate
    -         gaćice (jednokratne)
    -         čašu i napitke (voda)

Molimo Vas da sve stvari složite u što manju torbu.

Radujemo se zajedničkom druženju!

[justify]                                                    Osoblje Klinike za ženske bolesti i porodništvo    

[/justify]

kimito
    12. Rujan 2014. 07:42

Hvala!  Znači za bebu ništa.. ili misle reći tati da naknadno donese stvari za bebu tako da ipak ne dolazimo s koferom rodit 

kums
    12. Rujan 2014. 11:39

može piđama umjesto spavaćice????

big girls don't cry..........................................................................................................
    ..........................they eat :D

Kokolina
    12. Rujan 2014. 14:11

Pa ja sam si (i baš za vinogradsku), spremila sve osim kućnog ogrtača. prošli put sam rodila zimi i ponijea ga, a na kraju je u bolnici bilo toliko vruće da ga nisam ni koristila a zauzeo mi je pol kofera.
    a za bebolinu sam ipak ponijela mali paketić pelena, kremu za guzu i vlažne maramice. pa bolje da je tu za svaki slučaj. 
    i fakat imam najosnovnije stvari, ali kofer je neizbježan 

DarijaZ
    12. Rujan 2014. 15:07

Meni 90% stvari koje sam ponjela sa sobom u bolnicu nije trebalo i nisam koristila...
    Od med. dokumentacije su mi uzeli samo onaj nalaz gdje se vidi koja sam krvna grupa i zadnju " povijest bolesti" sa pregleda kod njih u bolnici....

Od stvari i kozmetike sam stvarno i jedino koristila: rucnike ( uzela sam 2 , taman) , ulosci, jednokratne mrezaste gacice( i na njih sam jos obukla svoje da to malo bolje drzi), imala sam spavacicu u kojoj sam rodila, 3 donja djela pidjama i potkosulje u kojima sam bila...
    Od kozmetike sam koristila jedino cetkicu i pastu za zube, gel za tusiranje, kremu za lice i melem za bradavice... To je to....
    Nisam imala vremena se nesto mazuckati kremama za tijelo, vlazni toaletni papir i papir opcenito mi nije trebao, toga je uvijek bilo u wc-u...
    Sad kad gledam, uzela sam bila previse stvari, a koristila sam jako malo toga...

• malamare1986
    12. Rujan 2014. 15:47

Cure kad ste počele pakirati torbu za rodilište? Ja bih polako počela iako sam u 28.tjednu,mm kaže da sam luda,sogorice su rodile prijevremeno,palčića i palčicu jedna u 27 i jedna u 28 tj tak da me polako hvata panika,voljela bih još 12 tjedana gladiti bušicu,ali ne bih voljela biti baš bez ičega ako krene ranije. i tak imam visoki tlak i ak se kaj zakomplicira samo ću si stvoriti dodatni stres dok bum morala objašnjavati kaj da mi donese...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.