Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • iva18
    21. Siječanj 2022. 15:18

hvalaa ti na super objasnjenju. :) zato mi je vj i ginekologica rekla da ne radim nista do pon ujutro jer nema smisla. a menga mi po jednoj app stize za 3 dana, a po drugoj za 5 dana. ciklusi su mi 30-32 dana zadnjih pola godine. 

• Marićka
    21. Siječanj 2022. 15:45

Kejsy

Maricka

Kejsy

Maricka

I danas negativan LH, ali me malo boli lijeva dojka uz

S tim da sam primjetila da mi toplomjer pokazuje uvijek zadnju brojku 4, dakle xx,x4 °C. Moguće da je i on pokvaren 🤷‍♀️

Jeste vi pokrili te plodne dane? 🥰

Ti si dobra vila ovog foruma, uvijek pozitivna 💖

Mi pokrili plodne dane evo dnevna, pa budemo vidjeli sta ce se desiti jer je ciklus sav cudan. E pazi nekom neke LH trakice odgovaraju nekom ne.. moguce jednostavno da tebi ove trakice ne pasu. Samo vi pokrivajte bar jos koji dan, za svaki slucaj. A cudna ti je ova bazalna skroz, da li je bass mjeris po pravilima ili ustajes nocu ili mjeris u drugo vreme neki put? Cudna je bas bas

Držim ti 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Do nedjelje ćemo svaki dan, pa ćemo se onda prebaciti na pokrivanje "po guštu"...
    Mjerim svaki dan u isto vrijeme, ali moguće da utječe i to što se dosta često budim i dižem tijekom noći,  nisam baš nešto od spavanja... a možda i policistični jajnici utječu na to?

BlairWaldorf
    21. Siječanj 2022. 16:34

Maricka

Kejsy

Maricka

I danas negativan LH, ali me malo boli lijeva dojka uz laganu bol u desnom jajniku. Otkud sad to u ovulaciji?
    Ja sam definitivno jedna od onih koja overthinka za svaku minimalnu promjenuiva18 koliko vidim na netu, taj test ima osjetljivost >25mlU/ml, a ima ih i 10/mlU/ml koji su bolji za rano otkrivanje, odnosno nekoliko dana prije očekivane menstruacije.

Pa bol u jajniku je sasvim normalna za period ovulacije, a nekome jesu grudi osjetljive za vreme ovulacije zbog promjene hormona. E mozda ti nesto sa LH trakicama nije ok. Jesi iste te koristila ranije? Kakva ti je bazalna, imas grafikon da virnem? Batali sve, sad akcija to ti je to. Ovaj ciklus kazem ti kod mene simptomi bili kao pred porodjaj, a ne pre dovulaciju, evo jos me grudi od tad bole i jajnik s vremena na vreme… Sretnoooo to ti je to.. eto ovulacije.. batali forum lovi muza i uzivancija 🤞🤞🍀🍀

Koristila sam prije one trakice iz Kine, one koje su najviše u optjecaju, a sada sam kupila Duchesse iz Mullera, jer sam ostala bez kineskih.
    Čudi me što sam u srijedu imala tamniju crticu (ne kao kontrolnu, ali ipak tamniju od ostalih dana) i onda ništa 🤌🏻 gledam raditi svaki dan u isto vrijeme…

Evo BBT
    https://ibb.co/zXwgSqV

S tim da sam primjetila da mi toplomjer pokazuje uvijek zadnju brojku 4, dakle xx,x4 °C. Moguće da je i on pokvaren 🤷‍♀️

Jeste vi pokrili te plodne dane? 🥰

Ti si dobra vila ovog foruma, uvijek pozitivna 💖

Onda ti je to bio peak, taj dan kad je bila najtamnije. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    21. Siječanj 2022. 16:38

Cure što se tiče simptoma zaista su slični PMS-u nekad možeš imati apsolutno sve a opet nista od T. Prije 12 dpo nema smisla testirati oko 12 u pravilu bi se već nešto trebalo vidjeti. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Timmy
    21. Siječanj 2022. 16:57

Keysi, a i druge curke koje su rodile, sto mislite da je realno kad ocekujemo simptome dpo?

Keysi tvoji su trenutno bas jaki simptomi, da li mogu biti vec neki znak 4 dpo? Ili nema sanse dok god se ne dogodi implantacija?

Zamima me bas od iskusnijih

• Marićka
    21. Siječanj 2022. 17:39

BlairWaldorf mene u tom slučaju brine bazalna, odnosno to što nemam porast temperature. Kako sam negdje pročitala, u roku od 2-3 dana od pozitivnog LH testa bi se trebao dogoditi i porast temperature.
    Kako je meni taj "pozitivan" test bio u srijedu, najkasnije sutra ujutro bi i temp trebala ići gore, zar ne?

stavljam još jednom sliku testa https://ibb.co/sVS9GF3
    Je moguće da bi mi primjerice test mogao biti pozitivan da sam ga radila nekoliko sati kasnije, a da je ipak sutradan bio negativan?

Keysi u ponedjeljak 17.01. sam radila folikulometriju, onda mi je 18.01. test bio negativan, 19.01. je crtica bila tamnija, ali ne i pozitivna (kako piše u uputama) i onda jučer i danas - negativan.
    Po ovom linku što si mi postala, džaba meni i LH trakice i praćenje BBT. 
    Ma da se za zadnji ciklus jasno pokazalo povećanje temperature...

Kamilica ♡
    21. Siječanj 2022. 17:52

Di ste cure 🤗 Petak jeee 🥳🥂
    Kod mene menga kasni samo 1 dan, ali osjecam da ce doci svaki cas. Nismo imali odnose ovaj mjesec, tako da mi kasni malo zbog stresa.
    Kejsy javim čim dobijem, da me stavis na listu za veljaču. 🙂 
    Novim curama zelim dobrodošlicu!
    Blair, Buhtlica, Ameliee, Lavica, Lavi…😘
    Svima zelim lijep vikend, i da vas korona zaobiđe! 💕

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

BlairWaldorf
    21. Siječanj 2022. 18:34

https://ibb.co/yXhtm6M
    Evo cure kako sam ja radila trakice, ako pomaže, skinite premom aplikaciju stvarno je fora! 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Marićka
    21. Siječanj 2022. 18:59

Kejsy

Maricka

BlairWaldorf mene u tom slučaju brine bazalna, odnosno to što nemam porast temperature. Kako sam negdje pročitala, u roku od 2-3 dana od pozitivnog LH testa bi se trebao dogoditi i porast temperature.
    Kako je meni taj "pozitivan" test bio u srijedu, najkasnije sutra ujutro bi i temp trebala ići gore, zar ne?

stavljam još jednom sliku testahttps://ibb.co/sVS9GF3
    Je moguće da bi mi primjerice test mogao biti pozitivan da sam ga

Pa Blair je u pravu u potpunosti, ja sam zbunjoza zadnjih dana, nemojte zamjeriti ja sam krivo shvatila, ja sam kontala da je tebi dan prije folikulometrije bila crtica tamna. Ovo na slici je pozitivan test, i naravno da se moze desiti da ti je pik tipa u 22:00 h A tad i da uradis LH nece ti pokazati jer se najcesce u vecini slucajva ne preporucuje testiranje poslije 21:00 h i prije 12:00h jer se vecini zena lucenje LH u urin smanji u tom periodu. Ne znaci da on ne raste, engo u to doba ga ima manje u samom urinu. ali ti moze biti pik npr u 6 ujutru ali prvi jutarni urin i moze se desiti da trakica nece pokazati. Ovo ti je sigurno pozitivna trakica, a pik moze biti i sat dva nakom pozitivne, a moze i dan nakon pozitivne. Pazi ako ulovis dvije crtice iste boje to ti je to pik je samo da mozes od prilike znati blize kad je ovulacija, da smanjis taj vremenski okvir

Sad mi je jasno! 🙊 svaka čast na objašnjenju

Onda sam ja u biti pokrila taj pik, ako sam tu večer i dan poslije imala odnose?
    Svakako ćemo svaki dan/svaki drugi dan nastaviti dok ne vidim porast bazalne, a nadam se da će se i to pokazati sutra-prekosutra 🤞🏻, jer mi je i CM postao totalno "suh".

Počinje iščekivanje 🥲

• Marićka
    21. Siječanj 2022. 19:06

Kejsy

Maricka

BlairWaldorf mene u tom slučaju brine bazalna, odnosno to što nemam porast temperature. Kako sam negdje pročitala, u roku od 2-3 dana od pozitivnog LH testa bi se trebao dogoditi i porast BBT.
    Ma da se za zadnji ciklus jasno pokazalo povećanje temperature…

Ma bazalna se moze poremetiti zbog vise stvari, sama niej pouzdana, ali je dobra u kombinaciji sa necim jos. Ali pazi ovo 17.1 folikul je 17,8 ( ajd zaokruzimo na 18) 18.1. bi po statistikama trebao biti 20, a 19.1. kad ti je bio LH pozitivan bi trebalo da je folikul 22 sto znaci za nekih 10 -12 sati plafon 14 folikul je vec 23 gde najcesce i dolazi do ovulacije.. eto ti resenje….znaci ovulacija je bila negde 20.01. u nekom momentu… A po bazalnoj ti i jest pad 19.01. pa porast 20.01. pa pad jutros, ali moze biti da si utajala ili nesto, a moguce tek sutra da krene rasti temperatura.. parati ako ne raste onda tje dobro provjeriti progesteron ako nisi do sad provjeravala… sam prati sutr ai prekosutrasta se desava ( ali znaj da ustajanje nocu zna bas zeznuti bazalnu, i spavanje manje od 5-6 sati u komadu)

A vidiš, tek sad sam obratila pažnju na to... 🤔
    Do sada nisam ništa provjeravala, samo prije par godina kad sam otkrila da imam PCOS i nedavno TSH.

A nisam spavala 5-6 sati u komadu godinama 🙃 ali valjda će se pokazati nekakva promjena 🤞🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.