Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BlairWaldorf
    13. Studeni 2021. 12:19

Mina evo vezano za rhogam. U biti da je nismo primile imale bi ne daj bože problema, ne obrnuto. 

Prema FDA, injekcija RhoGAM spada u kategoriju trudnoće C. Ne postoje studije na životinjama, ali dostupne studije na ljudima kažu da ova injekcija ne šteti fetusu niti utječe na trudnoću. To također ne mijenja buduću reproduktivnu sposobnost primatelja (4).

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

mina234
    13. Studeni 2021. 12:27

BlairWaldorf

Mina evo vezano za rhogam. U biti da je nismo primile imale bi ne daj bože problema, ne obrnuto.

Prema FDA, injekcija RhoGAM spada u kategoriju trudnoće C. Ne postoje studije na životinjama, ali dostupne studije na ljudima kažu da ova injekcija ne šteti fetusu niti utječe na trudnoću. To također ne mijenja buduću reproduktivnu sposobnost primatelja (4).

Ja se nadam da je tako... ali imam majku koja je posle mene nije mogla ostati više trudna jer joj nisu dali tu inekciju to je nešto za antitijela išla je posle doktorima ali uzalud... tako da su ostali samo na meni.. toga se plašim jesam li na vrijeme dobila i sve znaš kakav je mozak...

🙋‍♀️ 26
    🙋‍♂️30
    Missed ab 03.2021 💔
    Pokušavamo 9.2021🤞💓
    Nalazi 🔝
    Folacin 💊
    Pijem vrkutu ne stalno 💗💗🤞🤞
    Test + 6.2.2022🤗😍
    28.2.2022👶💓
    16.10.2022 termin ❤❤🤩🤩👶🏻

mina234
    13. Studeni 2021. 12:30

mina234

BlairWaldorf

Ja se nadam da je tako… ali imam majku koja je posle mene nije mogla ostati više trudna jer joj nisu dali tu inekciju to je nešto za antitijela išla je posle doktorima ali uzalud… tako da su ostali samo na meni.. toga se plašim jesam li na vrijeme dobila i sve znaš kakav je mozak…

A ja sam jako imala veliki komplikacija u toku te prve trudnoće gdje god da sam išla bilo je hitno očigledno nešto tu nije stimalo tako da više puta sam bila na konziliju gdje je bilo po 7 do 10 doktora koji daju svoja mišljenja.. Sad ova glava o svemu to misli mada idem sad redovno gin ona kaže da je uredu sve dala mi folacin pijem ga evo drugi mjesec .. Samo ne znam jel se on smije pit i ako dobijem mens 

🙋‍♀️ 26
    🙋‍♂️30
    Missed ab 03.2021 💔
    Pokušavamo 9.2021🤞💓
    Nalazi 🔝
    Folacin 💊
    Pijem vrkutu ne stalno 💗💗🤞🤞
    Test + 6.2.2022🤗😍
    28.2.2022👶💓
    16.10.2022 termin ❤❤🤩🤩👶🏻

Mama_andjela
    13. Studeni 2021. 12:36

Cure sve je u redu sto se tice te injekcije, dobro je da ste ju dobile. Da niste bio bi problem za ostale trudnoce.
    Ja ju nisam primila, i ja sam A negativna, ali je i muz A negativna i u tom slucaju dakle i dijete ne moze biti pozitivno, zato ja tu injekciju nisam ni primila. 😊 Mozda i neka od ima muza koji je takodjer negativan i nije trebala primiti, ali su u svakom slucaju dali. Uglavnom dobija se iz razloga jer nasa krv nakon mijesanja s bebinom krvlju stice antitijela i postaje kao jaca te u narednoj trudnoci vrlo vjerovatno unistava plod na samom pocetku. Zato je injekcija tu da to sve stabilizira, uglavnom problem ne dolazi od nje😊 Biti ce to sve u redu, uvijek kazem, pa nisam valjda toliki baksuz, da svi oko mene imaju djecu, a ja ne. Tjesim se eto na razne nacine😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Mama_andjela
    13. Studeni 2021. 12:38

mina234

mina234

BlairWaldorf

Ja se nadam da je tako… ali imam majku koja je posle mene nije mogla ostati više trudna jer joj nisu dali tu inekciju to je nešto za antitijela išla je posle doktorima ali uzalud… tako da su ostali samo na meni.. toga se plašim jesam li na vrijeme dobila i sve znaš kakav je mozak…

A ja sam jako imala veliki komplikacija u toku te prve trudnoće gdje god da sam išla bilo je hitno očigledno nešto tu nije stimalo tako da više puta sam bila na konziliju gdje je bilo po 7 do 10 doktora koji daju svoja mišljenja.. Sad ova glava o svemu to misli mada idem sad redovno gin ona kaže da je uredu sve dala mi folacin pijem ga evo drugi mjesec .. Samo ne znam jel se on smije pit i ako dobijem mens

E to za folacin ti ni jucer nije nije odg, to bi trebala pozvati doktoricu pa pitati, vjeruj. Ja prvi puta cujen za taj lijek, sta je vec. Neka te ne koci nista da ih pitas, u tome se ne ustrucavaj, jer je sve kljucno za nase zdravlje sada, odnosno zdravlje nasih jajnika😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

BlairWaldorf
    13. Studeni 2021. 12:47

Mislis da je to zaista razlog zasto tvoja mama vise nije mogla imati djecu ? Sad si me jako preplasila i  razmisljam si da li sam ja istu primila na vrijeme ... Kada točno nakon spontanog treba primiti istu nakon što se "očistis" ili ? Ja sam primila odmah nakon sto sam dobila tablete... 😭
    Moj dragi je pozitivna krvna grupa. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    13. Studeni 2021. 13:00

Naravno da smijete planirati trudnoću. Niste naveli u kojem tjednu je bio spontani, jeste li kiretirani ili ne. Naime, u početnoj trudnoći minimalna je šansa da se žena senzibilizira eritrocitima djeteta, ondosno djetetovim antigenima. Možete prije idućeg zanošenja napraviti testove imunizacije, koji će se ponavljati i tijekom iduće trudnoće i pratiti će se razina antitijela. Po potrebi će se intervenirati adekvatnom terapijom, da se spriječe posljedice imunizacije kod djeteta-odnosno razvoja hemolitičke bolesti

Mina nemoj se ljutiti (i ja sam danas posebno osjetljiva ) ali budi opreznija sa iznosenjem zaključaka jer si me sad toliko prepala i zabrinula da sam se skoro rasplakala. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Mama_andjela
    13. Studeni 2021. 13:02

BlairWaldorf

Mislis da je to zaista razlog zasto tvoja mama vise nije mogla imati djecu ? Sad si me jako preplasila i razmisljam si da li sam ja istu primila na vrijeme … Kada točno nakon spontanog treba primiti istu nakon što se "očistis" ili ? Ja sam primila odmah nakon sto sam dobila tablete… 😭
    Moj dragi je pozitivna krvna grupa.

Ja koliko imam informaciju, ona se treba primiti najkasnije 72 h nakon porodjaja, a vjerovatno i nakon spontanog. U redu je to🙂 A ne znam, stvarno i mene zabrinu sad ta informacija da njena mama nije mogla imati vise djece, zato sto je i ona rodjena kao negativna. Znam da takodjer zene ne dobijaju tu injekciju ako je beba rodjena negativna, cak iako je muz pozitivan, jer beba nosi rh faktor kao majka, sto je i Mina u ovom slucaju bila. Hajde ga znaj sta se tu dalje iskompliciralo. Nekad naidjes na pogresne doktore koji ni ne znaju dati prave informacije. Evo i odgovora jednog ginekologa, za slucaj kada se desi porodjaj:
    .
    Ukoliko je rodilja Rh negativna, odmah po porodu djeteta se uzima krv iz pupkovine i određuje krvna grupa i Rh faktor djeteta. Ukoliko je dijete Rh pozitivno, rodilji se u roku od 72 sata mora dati injekcija (RhoGam) kao zaštita od moguće senzibilizacije majke i stvaranja protutijela na Rh pozitivne eritrocite. Ukoliko se to ne učini i majka bude senzibilizirana, onda u slijedećoj trudnoći stvorena protutijela prolazeći posteljicu dolaze u krvotok djeteta te ukoliko je dijete Rh pozitivno, dolazi do raspadanja njegovih eritrocita, odnosno dolazi do tzv. hemolitičke bolesti fetusa i novorođenčeta. No, ukoliko je Vaše drugo dijete Rh negativno do senzibilizacije nije moglo doći te se u tom slučaju injekcija Rhogam ne daje.

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

BlairWaldorf
    13. Studeni 2021. 13:05

Pročitaj gore što sam napisala kao odgovor doktorice na pitanje koje nas interesira. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Mama_andjela
    13. Studeni 2021. 13:06

BlairWaldorf

Naravno da smijete planirati trudnoću. Niste naveli u kojem tjednu je bio spontani, jeste li kiretirani ili ne. Naime, u početnoj trudnoći minimalna je šansa da se žena senzibilizira eritrocitima djeteta, ondosno djetetovim antigenima. Možete prije idućeg zanošenja napraviti testove imunizacije, koji će se ponavljati i tijekom iduće trudnoće i pratiti će se razina antitijela. Po potrebi će se intervenirati adekvatnom terapijom, da se spriječe posljedice imunizacije kod djeteta-odnosno razvoja hemolitičke bolesti

Mina nemoj se ljutiti (i ja sam danas posebno osjetljiva ) ali budi opreznija sa iznosenjem zaključaka jer si me sad toliko prepala i zabrinula da sam se skoro rasplakala.

Nema prepadanja, nego se bas sve mora dobro znati i provjeriti. Recimo moja sestra je negativna bila, nulta grupa, i doktor nije ni trazio muzevu grupu odmah i faktor, nego je nju svaki mjesec slao na vadjenje antitijela, i sve je proslo uredno, bas kao sto tu pise u tom odgovoru, radi se analiza i terapija ako je potrebna. Tek pred porodjaj je njen muz odnio karticu sa svojom grupom i faktorom, ali je radi mjere predistroznosti isla na analize svaki mjesec. A ti si bila pogotovo u ranoj trudnoci tako da bas nema sanse da se nesto desi ozbiljno😊 I doktori o tome vode brigu, ne traze dzaba obavezno da tu karticu s grupom i faktorom imamo sa dokumentacijom😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.