Trudnice🤰:
Atina ➕
Marta ➕
SamoJa➕
Ina85 ➕
ODBROJAVANJE - 11 MJESEC 🍂
Lekaa 05.11. - 6 dana kasni ❤
Nina23 09.11. - 2 dana kasni ❤️
malina_30 11.11. - danas ❤️
Mama_andjela 14.11. - 3 dana ❤️
BlairWaldorf 14.11. - 3 dana ❤️
Mina234 15.11. - 4 dana ❤️
Baarbaraa34 17.11. - 6 dana ❤️
.Mila. 18.11.- 8 dana ❤️
Reaa 22.11. - 11 dana ❤️
ODBROJAVANJE - 12 MJESEC 🍂
Zoeeuzoee 07.12. - 26 dana ❤️
Lion32 08.12.- 27 dana ❤️
Buhtlica 12.12. - 31 dan ❤️
Lavica..
Inna92 ..
Kamilica ..
Ameliee
Zuzujalica
Delia
Ninach
Loza
.
Jutroo cure Tako bih voljela da danas ne radim, da sada odmaram, napuhana sam nesto, i zeludac me zeza, osjecam se ko bumbar
.
Nina, je li stigao nalaz c.brisa? Da li ti je M jos izostala?
.
Erica, i meni je taj zadnji testic cudan, kao da ima gresku, desavalo se to djevojkama vec. Najbolje ujutro odradi jos jedan ako mognes ili izvadi betu
.
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
Od 07/21 pokušavamo :)
- Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.
Rea, Zoe, Zoeeuzoe, Ina85 HVALA VAM PUNO! ❤
Blair bez brige, skužila sam. ❤
Jako ste velika podrška! ❤😘
Ne mogu se sjetiti koja cura je pitala stranicu prije je li pozitivan plavi cb test - pozitivan je definitivno 😊👍
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️
Dosla sam Vaa sve pozdraviti dok sam na pauzi, i zazeliti divan i uspjesan dan.
Ko nam piski?
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Trudnice🤰:
Atina➕
Marta➕
SamoJa➕Ina85 ➕
ODBROJAVANJE - 11 MJESEC🍂
Lekaa05.11. - 6 dana kasni ❤
Nina2309.11. - 2 dana kasni ❤️
malina_3011.11. - danas ❤️
Mama_andjela14.11. - 3 dana ❤️
BlairWaldorf14.11. - 3 dana ❤️
Mina234 15.11. - 4 dana ❤️
Baarbaraa3417.11. - 6 dana❤️
.Mila. 18.11.- 8 dana❤️
Reaa22.11. - 11 dana❤️
ODBROJAVANJE - 12 MJESEC🍂
Zoeeuzoee07.12.-26 dana❤️Lion3208.12.- 27 dana❤️
Buhtlica12.12. - 31 dan ❤️
Lavica..Inna92 ..Kamilica ..AmelieeZuzujalicaDeliaNinachLoza.Jutroo cureTako bih voljela da danas ne radim, da sada odmaram, napuhana sam nesto, i zeludac me zeza, osjecam se ko bumbar
.Nina, je li stigao nalaz c.brisa? Da li ti je M jos izostala?
.
Erica, i meni je taj zadnji testic cudan, kao da ima gresku, desavalo se to djevojkama vec. Najbolje ujutro odradi jos jedan ako mognes ili izvadi betu
.
Jutro svima. 😊
MAMA_ANDELA kod mene nije stiglo ni jedno ni drugo. Mislim nalaz sigurno je stigo al gin.jos nista nije javio. Ako ne javi tokom dana zovem ja njega. M.bi mislim mogla doci svaki tren jer je osjecam. Sad me je vise strah za nalaz i zadnji put se nije javljo i kad ga nazvala bakterija ko u prici. Samo da i ovaj put ne bude tako. Nez meni se samo lezi bas sam neka smorena i koncetracia mi nikakva
💁♀️34g
👦30
Pokusavmo od 2.2020
30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol
3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
Planiran HSSG
Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
Uzimam Prenetal tab
....
28.5 + ❤👶
I da MAMA_ANDELA divim se tebi i drugjma sto mozete skoro od sviju pohvatat situaciju. Heheh ja nekad ne uspijem ni svoje pohvatat sve🥴😅
💁♀️34g
👦30
Pokusavmo od 2.2020
30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol
3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
Planiran HSSG
Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
Uzimam Prenetal tab
....
28.5 + ❤👶
Lea, i evo da ja kazem za sebe, ja sam radila samo jednu analizu, i otkrila sam da sam imala herpes simplex i cmv virus, koji je takodjer kao vrsta herpes simpex virusa. I doktor je uvjeren da je zbog tog doslo do umiranja bebe. A citala sam i razne clanke na netu tako da kako vidim toliko je opasan ako se prvi puta pojavi i to u trudnoci, da moze doci i do smrti trudnice. A taj test se zove TORCH. Inace sam iz Bosne, a vidim rade ga i u Hr. On otkriva sledece infekcije:
[ul]
[li]TO–toksoplazmoza[/li]
[li]R–rubeola[/li]
[li]C–cytomegalovirus (CMV)[/li]
[li]H–herpes simplex virus[/li]
[/ul]
Koja si ti dusa 💕
Hvala ti, papir i olovka i zapisujem, sve mi ovo znaci. Ako ginekolog ne bude bio pristupacan, sama cu ici privatno, nema druge, sve sto si napisala ja cu jos dodatno izguglati da mi bude jasnije.
😁🙏😊
Ma rado pimognem ako mogu, a vjeruj izleti mi taj post gdje jedna cura pita i onda je dobila ovakve odgovore. Inace sam u jednoj grupi gdje su zene sto su prosle po nekoliko spontanih, u ranim sedmicama, kasnijim, ma u svakakvim fazama i tako da su neke od njih bas prosle mnoge pretrage da bi na kraju dobile bebicu. I vidim da je naaajcesca pretraga na trombofiliju. Zaboravila sam napisati da ovaj torch sto sam ja radila, nije nista komplikovano, samo das krv. Eto, zelim ti svu srecu da pronadjes pravu pretragu koja ce otkriti razlog vrlo brzo😊😊😍
Hvala do neba 😁 sva cast izmedju ostalog na susretljivosti i uopce volji da nam "pomognes" 🤍
Znaci, do sada ovog drugog spontanog nisam cula za trombofiliju, sad mi na sve strane iskace kog god pitam. Osobito da je jaaaako tesko dobiti uputnicu za te pretrage. Hm, tako da mislim da krece veselo razdoblje sada. A torch prvi puta isto cujem, uf, pa svasta cemo nauciti u ovim fazama zivota.
Znate sta mene cudi, kako nigdje ne postoji neki ginekolog koji je specijaliziran za spontane pobacaje ili tesku plodnost ? Toga jednostavno nema. 😒
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Jutro drage moje ja sam se danas baš uspavala kako ste mi vi drage moje
Imala bi jedno pitanje kolika bi trebala da bude temperatura pred menstruaciju evo kod mene je 36.2 a čitala sam oko 37 Treba da bude pa ako neko zna da mi kaže
🤗🤗😘😘
🙋♀️ 26
🙋♂️30
Missed ab 03.2021 💔
Pokušavamo 9.2021🤞💓
Nalazi 🔝
Folacin 💊
Pijem vrkutu ne stalno 💗💗🤞🤞
Test + 6.2.2022🤗😍
28.2.2022👶💓
16.10.2022 termin ❤❤🤩🤩👶🏻
Došla mi je vještica 😣😥 4 dana ranije
Sretno svima ostalim držim fige 🤞
🙋♀️ 26
🙋♂️30
Missed ab 03.2021 💔
Pokušavamo 9.2021🤞💓
Nalazi 🔝
Folacin 💊
Pijem vrkutu ne stalno 💗💗🤞🤞
Test + 6.2.2022🤗😍
28.2.2022👶💓
16.10.2022 termin ❤❤🤩🤩👶🏻
Buhtlica, veliki pozdrav i tebi Ja se dvoumim vjeruj, i piskila bih i ne bih. Rekla sam da necu dok mi ne bude kasnila M, medjutim nesto mi mucnina cudna, nikad mi ovako do sad nije bilo, i jutros kad sam ustala, bas sam bila nikakva. Ako je to simptom samo PMS, onda ne znam stvarno...
Mozda BlairWaldorf piski??
.
Nina, kamo srece da M ni ne stigne, da je taj umor od neceg drugog a sto se tice doktora, ne mora znaciti da je nalaz los, nego su oni neodgovorni, znam i po ovim nasim, samo neka posao pobjegne od njih. Ono sto je nama i previse vazno, njima je samo broj, tako da bas njega zaboli sto ti cekas.. surovo ali istinito. Mozda najbolje da ti pozoves, ako je vec receno da je danas rezultat. Pokusaj
A sto se tice ovih info cura s grupe, pa nema nas sada puno, otprilike svaciju situaciju znam, sto ne znam, vracam se pa citam iznova i eto :)
.
Lea, i ja za dosta stvari nisam znala, al eto nismo ni mogli znati jer radimo samo osnovne pretrage, krvnu sliku, urin, koji ne mogu pokazati ove neke teze problemcice, da ih tako nazovem. Trombofilija je cesto prisutna, zavisi koja mjera, al moja poznanica je zadnjih 6 mjeseci trudnoce koristila injekcije kako bi se trudnoca odrzala, i eto rodila je zivu i zdravu bebu. Bitno je na vrijeme otkriti samo :) a volju imam da pomognem, naravno, znam kako je meni bilo nakog tog gubitka, ne znam ni gdje bih ni kada. Odmah sam odlucila da osutajem od te ginekologice kojoj sam isla, nju sam otpisala odmah i onda sam trazila dalje i pronasla drugog ginekologa, koji je toliko nekako poseban, osjecajan, kad pricam s njim, kao da pricam s nekim bliskim, i nikada me ne pita te neke previse bolne detalje, jer vidi koliko sam ja zapravo bila slomljena nakon tog svega, otisla sam mu prvi puta i tresem se, brzo pricam, pocnem gubim dah, jedva me smirio. U takvom sam stanju bila
.
.
.
👩27 g.
🤵♂️36 g.
12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙
Došla mi je vještica 😣😥 4 dana ranije
Sretno svima ostalim držim fige 🤞
Mnogo mi je zao.. Neka sto prije prodje i da sledeci bude dobitni. Sto se tice temoerature, ja to nisam nikad mjerila ali sam citala ove cure koje jesu, tako da ti fakticki trebas od prvog dana poceti mjeriti temp, ujutro odmah, i zapisivati negdje. Ima tamo na netu pise, ili ako neka cura zna tacno za koliko otprilike temp skace kada je ovulacija blizu, uglavnom kada svaki dan mjeris, sama ces prepoznati svoj organizam i kad pokaze razliku od 0,3 ili 0,4 stepena, znaci da se desava promjena, i ako nakon ovulacije opet ostane tako visoka, onda moze znaciti da je doslo do trudnoce. Jer evo ja ju sada ne mjerim, i bude recimo 37 stepeni, i ja pitam cure dal sam trudna, niko to ne moze znati, a znale bi da sam im rekla da sam prije 15 dana imala temp 36,5 stepeni. Znaci rekle bi da mozda postoji mogucnost ta il da sam bolesna. Eto ako grijesim neka me neko ispravi, ali ja sam to tako shvatila
Pokusaj i to, ja sam planirala al nemam cime izmjeriti, zaboravim kupiti
👩27 g.
🤵♂️36 g.
Sortiraj odgovore
Najstariji