Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BlairWaldorf
    11. Studeni 2021. 14:36

Ulaskom u peti tjedan počinje se lučiti hCG te baš u tom razdoblju (kod većine žena ) kreću mučnine, kod nekih u jačem odnosno manjem intenzitetu. 
    Evo ja ručala i baš mi je trbuh nešto uznemiren, lagano mi jest muka. I da, bas se slazem s tobom i ako dobijem baš ću se zamisliti nad sobom i ubuduće ne obraćati pažnju na simptome jer onda nikako nemaju nikoga smisla i sve je random. 
    35 dan ciklusa je u biti u ponedjeljak tako da je sve moguće. 50 50 je ali ja nekako osjećam da sam T jer simptomi su zaista tu😅

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Mama_andjela
    11. Studeni 2021. 14:46

BlairWaldorf

Ulaskom u peti tjedan počinje se lučiti hCG te baš u tom razdoblju (kod većine žena ) kreću mučnine, kod nekih u jačem odnosno manjem intenzitetu.
    Evo ja ručala i baš mi je trbuh nešto uznemiren, lagano mi jest muka. I da, bas se slazem s tobom i ako dobijem baš ću se zamisliti nad sobom i ubuduće ne obraćati pažnju na simptome jer onda nikako nemaju nikoga smisla i sve je random.
    35 dan ciklusa je u biti u ponedjeljak tako da je sve moguće. 50 50 je ali ja nekako osjećam da sam T jer simptomi su zaista tu😅

Ma čitala sam ja razna iskustva i na forumu i na fb, i najviše je ta mučnina, averzija prema hrani i osjećaj kao da će M doći svaki čas, daaakle slično kao PMS. Jedino što u PMS baš nema tolike izraženosti i gađenju prema hrani, eto to mi nekako ne ide uz PMs, pa sad ne znam. I mnoge žene kažu da su jednostavno osjećale da je to to, i ti kažeš da osjećaš i mislim da taj osjećaj ne dolazi baš tek onako, to je teško opisati ali fakat pojedine žene ga imaju. Ja u prvoj T nisam baš imala, samo mi je došlo kao iz čista mira, kao da mi neko reče da odem kupit test. A fakat plašim se sljedećih onda ciklusa ako ovo svaki mjesec biva ovako, a ne možeš zanemariti, realno. Jedino da prespavam 24h.  I mnogi kažu i pišu kao umišljaš tamo vamo, ne mogu vala umisliti neke stvari za koje znam da mi nisu inače takve. Mislim ne pišu meni, ali tako cure na forumu znaju napisati nekad, ti si to garant umislila od silne želje. Želja ima, i neka bude T pa makar nikad više ne mogla probati milku s jagodom  Eto na kakvo odricanje sam spremna

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Reaa
    11. Studeni 2021. 15:22

Mama_andjela

BlairWaldorf

Ma čitala sam ja razna iskustva i na forumu i na fb, i najviše je ta mučnina, averzija prema hrani i osjećaj kao da će M doći svaki čas, daaakle slično kao PMS. Jedino što u PMS baš nema tolike izraženosti i gađenju prema hrani, eto to mi nekako ne ide uz PMs, pa sad ne znam. I mnoge žene kažu da su jednostavno osjećale da je to to, i ti kažeš da osjećaš i mislim da taj osjećaj ne dolazi baš tek onako, to je teško opisati ali fakat pojedine žene ga imaju. Ja u prvoj T nisam baš imala, samo mi je došlo kao iz čista mira, kao da mi neko reče da odem kupit test. A fakat plašim se sljedećih onda ciklusa ako ovo svaki mjesec biva ovako, a ne možeš zanemariti, realno. Jedino da prespavam 24h. I mnogi kažu i pišu kao umišljaš tamo vamo, ne mogu vala umisliti neke stvari za koje znam da mi nisu inače takve. Mislim ne pišu meni, ali tako cure na forumu znaju napisati nekad, ti si to garant umislila od silne želje. Želja ima, i neka bude T pa makar nikad više ne mogla probati milku s jagodomEto na kakvo odricanje sam spremna

Ma curke moje želim Vam da je to to !!! 😘😘😘 mucnine i povracanje krenulo tek od 5/6tt , kao i gađenje na hranu i nepodnošenje mirisa i napetost u grudima. Prije toga je bio jedini simptom čudan okus u ustima, i odbijanje kave . Od 6 tt do missed ab sam živjela samo na hladnoj limunadi i nektarinkama samo to mi odgovaralo 😅😅
    Sretno drage moje 😘😘 

❤ 30 AMH 17
    💙 33 asthenozoospermia
    2god pokušavanja
    Missed ab 7/2021 💔
    9/2021 hormoni ✅
    10/2021 nalazi za trombofiliju svi ok ✅
    12/2021 cijepljenje
    2/2022 Corona
    3/2022 hormoni ✅, papa✅, cervikalni brisevi ✅
    4/2022 1.pregled na humanoj Kbc Ri
    4/2022 HSSG-jajovodi funkcionalni, sumnja na upalnu bolest zdjelice,- preporuka AIH 4 ciklusa ako ne uspije onda laparaskopija pa vidjet što dalje
    5/2022 1.AIH KBC RI 🤞🤞

zg123
    11. Studeni 2021. 15:50

Cure, molim Vas pomoć.
    1. put ovaj mjesec idem na IVF.
    U ponedjeljak sam dobila Gonal 225 j s kojim se pikam.
    Danas mi se baš vrti, s obzirom da inače mi se ne vrti, jel moguće da je to od Gonala?
    Jel se netko od Vas susreo sa time?
    Hvala na informacijama :)

Mama_andjela
    11. Studeni 2021. 15:57

Cure ja sam isla do apoteke i uzimala Inofolic i uzmem i test iako nisam planirala tako. Bio je neki 20ml kaki vec  nije najosjetljiviji, i nema dvije crtice. Znam da nije prvi urin ali sam svakako izgubila nadu vise da je to to.😒😒
    Lavica, ma u redu je, ne shvatamo te pogresno, samo si rekla svoje iskustvo i sasvim okej. To je znak da ipak ni ova mucnina ni nista ne mora ukazivati na T, nazalost😊 Ja nisam temperaturu bikad mjerila a mogla bih mozda to ukljuciti, budemo vidjeli😊
    .

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Mama_andjela
    11. Studeni 2021. 15:58

Reaa

Mama_andjela

BlairWaldorf

Ma čitala sam ja razna iskustva i na forumu i na fb, i najviše je ta mučnina, averzija prema hrani i osjećaj kao da će M doći svaki čas, daaakle slično kao PMS. Jedino što u PMS baš nema tolike izraženosti i gađenju prema hrani, eto to mi nekako ne ide uz PMs, pa sad ne znam. I mnoge žene kažu da su jednostavno osjećale da je to to, i ti kažeš da osjećaš i mislim da taj osjećaj ne dolazi baš tek onako, to je teško opisati ali fakat pojedine žene ga imaju. Ja u prvoj T nisam baš imala, samo mi je došlo kao iz čista mira, kao da mi neko reče da odem kupit test. A fakat plašim se sljedećih onda ciklusa ako ovo svaki mjesec biva ovako, a ne možeš zanemariti, realno. Jedino da prespavam 24h. I mnogi kažu i pišu kao umišljaš tamo vamo, ne mogu vala umisliti neke stvari za koje znam da mi nisu inače takve. Mislim ne pišu meni, ali tako cure na forumu znaju napisati nekad, ti si to garant umislila od silne želje. Želja ima, i neka bude T pa makar nikad više ne mogla probati milku s jagodomEto na kakvo odricanje sam spremna

Ma curke moje želim Vam da je to to !!! 😘😘😘 mucnine i povracanje krenulo tek od 5/6tt , kao i gađenje na hranu i nepodnošenje mirisa i napetost u grudima. Prije toga je bio jedini simptom čudan okus u ustima, i odbijanje kave . Od 6 tt do missed ab sam živjela samo na hladnoj limunadi i nektarinkama samo to mi odgovaralo 😅😅
    Sretno drage moje 😘😘

Hvala ti draga, ako nista od ovog mjeseca onda bar neka sreca ide na sledeci😊🥰

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

sara123_
    11. Studeni 2021. 16:24

Pozdrav drage žene,
    danas sam obavila kontroli bris na bakteriju i nadam se da će nalaz pokazati da je terapija uspjela! Ako ne onda još mjesec dana čekanja... pa krećemo 

23 godine, endo., HPV 16(CIN1), streptococcus anginosus (trenutno liječenje)

BlairWaldorf
    11. Studeni 2021. 16:26

Mama_andjela

Cure ja sam isla do apoteke i uzimala Inofolic i uzmem i test iako nisam planirala tako. Bio je neki 20ml kaki vec nije najosjetljiviji, i nema dvije crtice. Znam da nije prvi urin ali sam svakako izgubila nadu vise da je to to.😒😒
    Lavica, ma u redu je, ne shvatamo te pogresno, samo si rekla svoje iskustvo i sasvim okej. To je znak da ipak ni ova mucnina ni nista ne mora ukazivati na T, nazalost😊 Ja nisam temperaturu bikad mjerila a mogla bih mozda to ukljuciti, budemo vidjeli😊
    .

Što nije jos malo rano za dvije crtice ? Od koliko mm je najosjetljiviji ? 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

nina23
    11. Studeni 2021. 17:34

Pozz evo mene opet😁 Cula se sa ginekologom nalaz jos nije dosao. Nada se na ce sutra... Slazem se sa LAVICOM oko simtoma a i ne zelim takoder obeshrabrit vas koji iscekujete. Sjecam se svoje prosle M.jos pa meni su na tren i bradavice tamnile. Takoder sam i ovaj mjesec pustila sve da ne pratim simtome. A eto kao za inat ona je odlucila kasniti. Tako da koliko god mi pokusavale ne analizirati simtome do to dode samo od sebe... bar je kod mene tako. Ja koliko god sam umorna od pracenja simtoma pred M.jedva cekam sljedecu da razbijam glavu sa njima😬

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

nina23
    11. Studeni 2021. 17:37

Ii da sam udem na Fb.i vidim da je jis jedna rodica od mog muza trudna🤷‍♀️
    Sad ce opet biti pitanje sta ja cekam

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.